AGENDA   MAART 2010

 

Klik op onderstreepte data voor meer info

 

 

 

 

LUNCHCONCERT

Donderdag 4 maart 2010

12.30 uur \\ € 7.00 (Vrienden gratis)

 

Enaccord strijkkwartet

met speciale gast celliste

Maartje Maria den Herder

 

Ilka van der Plas viool
Helena Druwé viool
Rosalinde Kluck altviool
Mette Seidel cello

 

Het al internationaal gelouterde kwartet speelt op 19e-eeuwse Franse instrumenten, samengesteld en hen ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Twee werken van Schubert worden ten gehore gebracht: zijn Quartett-Satz en na de pauze met als speciale gast Maartje-Maria den Herder (cello) het prachtige Strijkkwintet in C-groot.

 

 


 

LUNCHCONCERT              

Zaterdag 6 maart 2010

12.30 uur \\ € 7.00 (Vrienden gratis)

 

Harry Imre Dijkstra

met  het Bennewitz kwartet

 

  klarinet
Jiri Nemecek 1ste viool
Stepan Jezek 2de viool
Jiri Pinkas altviool
Stepan Dolezal cello


 

De intensieve samenwerking zorgt ervoor, dat een volwaardig kwartet én een volwaardig kwintet zich gelijktijdig in één concert kunnen presenteren. Het strijkkwartet vertolkt het 5de en 6de strijkkwartet van Béla Bartók. Zij spelen samen met Harry-Imre Dijkstra ‘Reverie Orientale’ van Alexander Glazoenov.

 

 

 

LUNCHCONCERT

Donderdag 11 maart 2010
12.30 uur \\ € 7.00 (Vrienden gratis)

 

The Hague String Trio

mmv. Daniel Kramer -piano

 

Justyna Briefjes viool
Julia Dinerstein altviool
Miriam Kirby cello

In 2006 richtten drie jonge musici The Hague String Trio op. Den Haag is de stad waarmee alle drie de leden een muzikale binding hebben, en waar alle drie zich met hun uiteenlopende achtergronden na jaren van studie en werk in landen over de hele wereld hebben gevestigd. Zij spelen twee trio’s van Schubert en Reger en samen met Daniel Kramer Brahms pianokwartet in Bes-groot.

 

 

LUNCHCONCERT

Zaterdag 13 maart 2010

12.30 uur \\ € 7.00 (Vrienden gratis)

 

 

Angela Stevenson cello
Bernd Brackman piano

Goede bekenden van de Vrienden die - naar zij ons schrijven - zich er erg op verheugen ons “een zeer mooi, melodieus programma” aan te bieden met werken van Schumann, Chopin en Martini.

 

 

 

LUNCHCONCERT

Donderdag 18 maart 2010

12.30 uur \\ € 7.00 (Vrienden gratis)

 

NMF-Cellokwartet

 

Sebastiaan de Rode cello
Sanne van der Horst cello
Jascha Albracht cello
Sander van Berkel cello

 

Het NMF-cellokwartet dankt haar naam aan het feit dat al haar leden een instrument van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds bespelen. Het kwartet kijkt over de grenzen van het geijkte repertoire heen en streeft naar diversiteit in programma’s en muziek-stijlen. Ze gaan ons vandaag verrassen met het programma: ‘Europese invloeden overzee: van volksmuziek tot tango’.

 


 

LUNCHCONCERT

Zaterdag 20 maart 2010
12.30 uur \\ € 7.00
(Vrienden gratis)

 

Orion Ensemble

 

Pauline Terlouw viool
Carla Schrijner cello
Leonard Leutscher piano
   
   

Het Orion Ensemble kenmerkt zich met een originele program-mering zonder grenzen qua stijl, tijd en land. Vandaag in het programma muziek van vier verschillende componisten; een mengeling van Spaanse lichtvoetigheid, Russische weemoed, Joodse vrolijkheid en Argentijnse passie. Eén van de composities ‘Ale Brider’ is van de pianist Leonard Leutscher zelf, vrolijk en virtuoos, geïnspireerd op een Jiddische song met dezelfde naam uit het begin van de vorige eeuw.
 

 

 

 


 

LUNCHCONCERT

Donderdag 25 maart 2010

12.30 uur \\ € 7.00 (Vrienden gratis)

 

 

Uit de serie Lisa Jacobs

 

Lisa Jacobs viool
Ksenia Kouzmenko piano

 

Goede wijn behoeft geen krans, zeggen ze, maar dat is wel erg zuinig gezegd als het over Lisa Jacobs gaat en haar Wit-Russische pianiste Ksenia Kouzmenko. Lisa’s ontwapenende presentatie en hun gezamenlijke intense muzikale samenwerking zal de uitvoering van werken van Schumann, Pärt en Grieg wéér tot een onver-getelijke belevenis maken.

 

 

 

LUNCHCONCERT

Zaterdag 27 maart 2010
12.30 uur \\ € 7.00
(Vrienden gratis)

 

Arabella Consort

 

 

Judi Haynes-Smart sopraan
Margo Fontijne viola da gamba
Titus Beentjes luit

De musici van het Arabella Consort vonden elkaar in hun gezamenlijke liefde voor de Engelse luit en consort songs uit de 16e eeuw. In dezelfde Engelse lyrische traditie met zijn emotionele rijkdom, staat de 17e-eeuwse componist Henry Purcell, in wiens muziek het Arabella Consort inmiddels meer en meer gespecialiseerd is geraakt. In het lunchconcert met als titel ‘Flora gave me fairest flowers’ trakteren zij ons op Handel, Mozart en zelfs een lied van Schumann

 

 
Naar programma april                                                                    Printerversie