Donderdag 14 november 2019  Programma informatie antwerpen camerata
Antwerpen Camerata

 

 Lionel Bams  piano
 Pierre Vopat  viool
 Xavier Tommermans  altviool
 Alexandre Bughin  cello
 Matthieu Garnavault  contrabas

 

De musici zijn allen lid van Het Antwerpse Camarata, dat ontstond in 2015 en is daarmee een van de nieuwste kamerorkesten in België.  Het orkest onderscheidt zich door toewijding aan de muziek van het heden en verleden met de energie van de huidige generatie musici. Zij spelen van Schubert o.a. diens beroemde forellenquintett.

Zaterdag 23 november 2019  Programma informatie leonard van lier
Leonard van Lier

 

Leonard van Lier piano

 


 

"Uitmuntend" was het eindpredikaat, waarmee de jury zijn eindexamens Docerend en Uitvoerend Musicus waardeerde.
Naast zijn studie aan het conservatorium behaalde de Bossche pianist van Lier op de Technische Universiteit in Eindhoven zijn ingenieursdiploma aan de faculteit Technische Natuurkunde. Zijn specialisatie is akoestiek. Leonard werkt als wetenschappelijk onderzoeker bij de afdeling akoestiek van TNO in Delft. Daarnaast geeft hij per seizoen veel pianorecitals, waarbij hij wordt gecoacht door Jan Wijn.
Een recital met Bach, Schumann, Chopin en Moszkowski. 

 

 

 


Donderdag 21 november 2019  Programma informatie dasha bultiukova

 


Dasha Beltiukova | fluit

Marina Romeyko  | piano

 

 

Dasha Beltiukova fluit
Marina Romeyko piano

 


 

 

Marina Romeyco

 

 

 

 

 

 

 

Wit-Russische toptalenten. Dasha Beltiukova beschikt over een fantastische fluittechniek. Zij was 7 toen ze in Minsk haar eerste dwarsfluitlessen kreeg. Drie jaar later maakte ze haar debuut als soliste in het Concertgebouw van Minsk.
Marina Romeyko was laureate en prijswinnaar op internationale pianocompetities en festivals, zoals  “International Piano Competition (Brest), “Premi рrincipat d'Andorra” (Andorra), “Bluethner Golden Tone Award” (Wenen). Zij ontving een prijs uit het speciale fonds  van de President van de republiek Belarus (Wit Rusland).