Donderdag 6 september 2012    i buttondasha beltiukova en vital stahievitch fotografie etienne heemskerk
Thema: Openingsconcert van het nieuwe sezoen 2012-2013

Fluit/piano duo 
 
Dasha Beltuikova dwarsfuit
Vital Stahievitch piano

Daha Beltiukova en Vital Stahievitch, twee topmusici die beiden geboren en getogen in Minsk (Belarus) van kinds af aan speciaal scholen voor muziekonderwijs volgden.  Toch kwamen ze na hun studie naar Nederland om hier hun Master diploma te behalen op het conservatorium in Amsterdam.  Ze hebben beiden een grote muzikale reputatie opgebouwd. Onlangs schitterden Dasha en Vital op het podium van het Concertgebouw en bezorgden het publiek een onvergetelijk mooi concert.  Ze treden regelmatig op in de bekende zalen van Nederland, België en Rusland en krijgen uitstekende recensies.

 

Vandaag spelen zij duo werken van o.a. Schubert, Borne, Poulenc en Prokofiev.

trangata trioZaterdag 8 september 2012    i button
 Trio Tangata
Jacqueline Edeling bandoneon
Suze Stipthout  contrabas
Margreet Markerink piano


Trio Tangata is een ensemble, dat bestaat uit 3 musici, die reeds vele jaren in de Argentijnse tango zijn gespecialiseerd. Zij vertolken op eigen wijze de tangomuziek van grootmeesters zoals:  Piazzolla,  Plaza,  Pugliese,  Troilo,  Salgan, Cobian etc. In eigen composities, geschreven door de pianiste Margreet Markerink, laat Trio Tangata zien dat de ontwikkelingen van de Argentijnse tango  nog lang niet ten einde zijn. In 2008 won zij hiermee de eerste Choclo-award voor nieuwe Argentijnse tangodansmuziek. Uitstapjes naar de jazz en andere stijlen worden moeiteloos opgenomen in hun muziek zonder dat het tot een stijlbreuk leidt. Weemoed, melancholie, maar ook uitbundige en stuwende ritmes maken van  de voorstellingen van Trio Tangata een feest voor het oor.

 

prokofieva mariaDonderdag 13 september 2012    i button
Thema: Pianistenserie
 Maria Prokofieva


Pianorecital door deze zeer veel belovende soliste van internationale allure. 


Vroeg Romantische Pianosonates van Beethoven Mendelssohn en Schubert.

Maria Prokofieva werd geboren in Minsk, Wit-Rusland.  Haar muzikale opleiding begon ze op de leeftijd van 5 en al een jaar later deed ze haar eerste podiumervaring op in de grote zaal van de Wit-Russische Staats Filharmonie.
Op haar zesde ging Maria naar de gespecialiseerde muziekschool van het Wit-Russisch Staats Conservatorium in Minsk, een school voor hoogbegaafde kinderen. In 1999 behaalde zij haar diploma pianospel en begeleiding met onderscheiding. In 2010 sloot ze op het Amsterdams Conservatorium haar opleiding af als Master of Music.
Maria heeft verschillende prijzen en diploma’s gewonnen tijdens internationale wedstrijden.

 


kamerklankenvlagZaterdag 15 september 2012    i button

Vandaag geen lunchconcert in verband met het Festival Kamerklanken dat morgen plaats vind in het centrum van 's-Hertogenbosch.

Klik HIER voor nadere informatie over dit Festival 


berlage saxefoonkwartetDonderdag 20 september 2012    i button
 
 Berlage Saxophone Quartet
Lars Niederstraßer Sopraansaxofoon
Peter Vigh  Altsaxofoon
Kristin Niederstraßer  Tenorsaxofoon
Eva van Grinsven Baritonsaxofoon


In het Berlage Blok, een studentenwoning van het Conservatorium van Amsterdam, werd in september 2008 door vier bevlogen saxofonisten het Berlage Saxophone Quartet opgericht.
De vier musici sleepten al snel meerdere prijzen in de wacht, zoals de eerste prijs bij het Selmer Saxofoonkwartetten-concours 2009, bij het Storioni Festival Concours 2011 (jury- en publieksprijs) en bij het Onwings! Presentatieconcours 2011 (jury- en publieksprijs). In 2011 won het viertal een studiebeurs bij de Deutscher Musikwettbewerb.

Vandaag: Klassiekers van Mozart en Bach staan naast het door gospel beïnvloede ´Amerikaanse Strijkkwartet´ van Dvořák en de beroemde Rhapsody in blue van Gershwin. De arrangementen zijn veelal van de kwartetleden zelf.

Zaterdag 22 september 2012    i buttonlidy blijdorp

 
Lidy Blijdorp                         cello
Tobias Borsboom               piano
 

.

Donderdag 27september 2012    Ingrid Nisseni button
Trio Lataster
Ingrid Nissen hobo
Magrita Rondeel cello
Mariken Zandvliet  piano


Hoboïste Ingrid Nissen studeerde in Londen, Frankfurt en Berlijn. Ze was gedurende twee jaar verbonden aan het Radio Symfonie Orkest van Johannesburg. Sinds 1981 is zij solohoboïste van het Nederlands Radio Symfonie Orkest. Met dit orkest treedt zij regelmatig op als soliste (met o.a. de concerten van Martinu en Vaughan Williams). Daarnaast is Ingrid actief in diverse kamermuziekensembles. Zij trad al verscheidene malen op bij de Vrienden Kamermuziek en weet steeds opnieuw het publiek te verrassen met ‘prachtig onbekend’ werk.

Deze donderdag het Trio Lataster: o.a. werk van Britten, Grandval, ravel en Lalliet.

Zaterdag 29 september 2012    Indigo kwarteti button
 Pianokwartet Indigo
Natasja Morozova viool
Ron Ephrat  altviool
Monique Heidema  cello
André Telderman  piano


Pianokwartet Indigo is opgericht in 2002.Al sinds de oprichting geeft het ensemble concerten in variabele bezettingen. In mei 2008 maakte het kwartet een zeer succesvolle tournee naar St. Petersburg, waar ze o.a. concerteerde in de Glinka-zaal van de Philharmonie en de theaterzaal van de Hermitage. Tijdens de zomer van 2011 verzorgde Pianokwartet Indigo het inmiddels 2e muziekfestival in Tsjechië.

Russisch, Israëlisch, Nederlands ensemble brengt pianokwartetten van Brahms en Dvořák ten gehore.