Zaterdag 1 december 2012    i buttoningrid nissen
Thema:
 
Janneke Groesz fluit
Ingrid Nissen  hobo
Yvonne Hamelink viool
Robert Meulendijk  altviool
Mirjam Bosma  cello
Peter Tollenaar  contrabas

 
Hoboïste Ingrid Nissen heeft een schat aan kamermuziek voor de meest uiteenlopende bezettingen in de kast liggen. Samen met een aantal collega’s besloot ze Via Collis op te richten om de veelal minder bekende werken uit te kunnen voeren. Muzikale pareltjes van Mozart, Süssmayr en Bliss: muziek voor fluit, hobo, viool, altviool, cello en contrabas in verschillende combinaties. 

 

angela stevenson en bernd brackmannDonderdag 6 december 2012    i button
Thema: 
 
Angela Stevenson cello
Bernd Brackman piano

 

Het lunchconcert wordt verzorgd door een fantastisch duo dat al vaker deze serie heeft opgeluisterd met hun intense en warme wijze van musiceren. Beide musici onderscheiden zich door een brede kennis van de muziek en een zeer uitgebreid repertoire. Geen zee gaat ze te hoog als de muziek maar interessant en de moeite waard is. Voortdurend worden er nieuwe werken aan hun repertoire toegevoegd.

Ditmaal: prachtige muziek van o.a. Gabriël Fauré en Julius Röntgen

 

Zaterdag 8 december 2012    i buttonFrans van de Loo Dirigent
Thema: Advent en Kerst rond 1500
 Capella Ducis vocaal ensemble
 Stadspijpers van 's-Hertogenbosch vocaal ensemble


Het kon natuurlijk niet uitblijven: twee Bossche ensembles die zich al jaren bezig houden met muziek uit de renaissance hebben elkaar gevonden!

De Stadspijpers en kamerkoor voor oude muziek Capella Ducis in een gezamenlijk concert.

Het programma heeft een zeer toegankelijk karakter met de prachtigste muziek uit de renaissance: statige en vlotte dansen door de Stadspijpers, oorstrelende advent motetten, bekende kerstliederen en luchtige Franse chansons en Spaanse canciones door Capella Ducis.

Koor en blaasensemble wisselen elkaar af maar musiceren ook vooral samen!

Kom luisteren hoe de klanken van illustere oude instrumenten als pommer, schalmei, trombone, traverso en dulciaan zich wonderwel mengen met de stemmen van het koor, daarbij ondersteund door sonore trommen en sprankelend slagwerk…...

 

 

zewald celesteDonderdag 13 december 2012    i button
Thema: In de Serie Céleste Zewald

Céleste Zewald klarinet
Jaap Kooi piano


O, kom er eens kijken! En luisteren!

Als de Sint alweer in Spanje zit en de Kerstboom bijna weer afgestoft kan worden, geeft  Céleste Zewald een recital met pianist Jaap Kooi in de vorm van een WENSCONCERT.

Vóór de pauze voeren zij Ferruccio Busoni's Élégie uit, alsmede de sonatina van Joseph Horovitz en 'solo de concours' van André Messager, ná de pauze wordt een 3 gangen keuze menu samengesteld door het publiek! U kunt zelf komen kiezen wat u van ons wilt horen! Van de sonates van Brahms tot die van Poulenc, Martinu, Arnold.. Werken van Rabaud, von Weber, Debussy, Schumann, Babin…. alles kan ter plekke worden bereid worden opgediend, dat wordt smullen!

Zij hopen u te kunnen verwarmen 

 


Zaterdag 15 december 2012    i button      
 Wijzenbeek Nadia
Lascae Kwartet

Christiaan Lascae viool
Nadia Wijzenbeek  viool
Martina Forni  altviool
Charles Watt  cello
 

Twee strijkkwartetten: Beethovens Serioso en het intens mooie  Der Tod und dass Mädchen van Schubert.Het kwartet  van Schubert dankt zijn naam aan de melodie waarop het tweede deel gebaseerd is en dat Schubert oorspronkelijk in een gelijknamig lied gebruikte. Een strijkkwartet als dit, met zijn grootschalige opzet en haast symfonische textuur luidde Schuberts volwassen periode in, een periode die vroegtijdig werd afgesloten door zijn dood vier jaar later, een periode Schubert zijn grootste meesterwerken schreef.

 

 

Donderdag 20 december 2012    i button                                                                                                                                                            wierdsma amarins
Thema:               
 
Nancy Braithwaite klarinet
Amarins Wierdsma  viool
Nick Harris piano
 

 

Amarins Wierdsma (1991), dochter van dirigent Oane Wierdsma en klarinettiste Nancy Braithwaite, begon op tweejarige leeftijd met vioolspelen.  

Dit jaar is haar de Kersjes-vioolbeurs toegekend van € 15.000, zij geldt als een groot viooltalent. Tijdens het Peter de Grote festival ontving zij in de zomer van 2009 de Lamberte-hoedemaker prijs.

Amarins won 1e prijzen bij de Jordens viooldagen in Den Haag en het Davina van Wely Vioolconcours. In december 2007 werd zij benoemd tot Jong Muziektalent Nederland tijdens het Nationale Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. In 2009 won zij een 3e prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours.

Samen met haar moeder en haar vriend concerteert zij met werken  onder meer van Johannes Brahms en César Franck.

 

 

jacobs lisaZaterdag 22 december 2012    i button
Thema: In de serie Lisa Jacobs
Lisa Jacobs ensemble

   

Lisa Jacobs viool
 Levan Tshkadadze klainet
 Ksenia Kouzmenko piano

 

'Het publiek tot ademloze stilte gebracht' (Grafschafter Nachrichten, oktober 2011)

'Onaards mooi' (AD, september 2010)


'Muzikantschap van dit kaliber is slechts weinigen gegeven' (Thiemo Wind, Telegraaf, september 2008)


Stervioliste Lisa Jacobs studeerde sinds haar achtste aan het Utrechts Conservatorium en daarna  in Amsterdam, waar zij met een tien met onderscheiding is afgestudeerd voor zowel haar bachelor als haar masterstudie, waarbij volgens de jury 'superlatieven tekort schoten' om haar spel te verwoorden.


Samen met klarinettist  Levan Tshkadadze en pianiste Ksenia Kouzmenko vertolkt Lisa Jacobs werken van Debussy, Ysaÿe, Milhaud en Franck.  Een mooie opmaat naar Kerstmis.

 

 

Kerst en muziekDonderdag 27 december 2012  
 
Kerstreces: geen lunchconcert
 
Wij wensen u fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling!
Kerst en muziekZaterdag 29 december 2012  
 
Kerstreces: geen lunchconcert
 
Wij wensen u fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling!