Kerst en muziekDonderdag 3 januari 2013    i button

Kerstreces, geen lunchconcert.
 
Wij wensen u fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling!
Zaterdag 5 januari 2013    lumaka trioi button
 Trio Lumaka
Martina Forni altviool
Miriam Overlach harp
Jona Machalett fluit

Technisch gaaf, muzikaal intelligent en emotioneel gedreven...’   (Eindhovens Dagblad)

'Das Ensemble zeigte technische Rafinesse, hohe Diversität und eine Leidenschaft, die das Publikum gefangen nahm.' (Ostfriesische Nachrichten 2011)

Gelauwerd met diverse jury- en publieksprijzen, o.a. van het Kamermuziekconcours Almere en Het Debuut, met meerdere CD opnames en na diverse optredens tijdens festivals in het binnen- en buitenland behoort Ensemble Lumaka tot de meest succesvolle ensembles van Nederland.

Werken van o.a. Telemann, Bach, Debussy, Ibert en Desvignes.

 

 

StolzZaterdag januari 2013   i button   logo youtube

In de serie : Klassiek 

Stolz kwartet

Marieke Schut hobo
Jellantsje de Vries viool.
Liesbeth Steffens. altviool
Örs Köszeghy. cello.

 

The Stolz Quartet is ontstaan uit een droom, uit de hartstochtelijke overtuiging dat het mogelijk is klassieke muziek en hedendaags muziektheater zo te presenteren dat het voor luisteraar, toeschouwer én muzikant een mooie en rijke ervaring oplevert, die de aanwezigen op dat moment wezenlijk met elkaar verbindt.

The Stolz Quartet is een flexibel verband van zes gelijkgestemde top-musici, die op dezelfde manier pal staan voor hun passie en die allen de wens hebben iets nieuws toe te voegen aan wat al bestaat. Bevlogen musici die een schat aan ervaring meedragen doordat zij op de meest uitgelezen plekken hebben gewerkt.

Tijdens dit openingsconcert van het nieuwe seizoen spelen zij werken van Bach, Kurtág en Mozart.

 

Zaterdag 12 januari 2013    amsterdam wind quinteti button
 
 Amsterdam Wind Quintet
Tim Wintersohl fluit
Marije Clemens hobo
Hanka van Doesum-Clout klarinet
Ellen Bayens hoorn
Marijke Zijlstra fagot

 

Het Amsterdam Wind Quintet is opgericht in 2006 en geeft sindsdien kamermuziekconcerten door heel Nederland.

Het Wind 
Quintet was live te horen op de radio bij o.a. het Radio 1 programma Vroege Vogels, het Radio 4 programma Spiegelzaal, Radio Mona Lisa en Radio West. Het ensemble trad op in de Beurs van Berlage, Muziekgebouw aan 't IJ en het Concertgebouw te Amsterdam, de Doelen te Rotterdam en het Lux Theater te Nijmegen.

Het programma Andiamo in Italia geeft een beeld van de rijke muzikale traditie in Italië. Van de indringende harmoniek van Gesualdo tot de prachtige muziek van Rota, die bekend werd door zijn filmmuziek.

Voor velen is de muziek van Verdi en Rossini het hoogtepunt van de Italiaanse opera. Behalve de bekende opera's hebben beide componisten ook een groot aantal kamermuziekstukken geschreven waarin dezelfde mix van sentiment, passie en humor te horen is.

Dat deze combinatie bijzonder is in samenstelling en niveau blijkt al uit de medewerking van grote componisten. Zo schreven de beroemde Cubaanse Leo Brouwer, zijn meermaals bekroonde Griekse collega Victor Kioulaphides en de Nederlandse grootmeester Daan Manneke speciaal voor dit ensemble enkele werken. Daarnaast staan eigen arrangementen van onder andere de Siete Canciones populares Españolas van Manuel de Falla op het programma.Het Amsterdam Wind

 

 

Donderdag 17 januari 2013    fruhling trioi button

 Frühling Trio
 
Nancy Braithwaite klarinet
Angela Stevenson cello
Vaughan Schlepp piano

 

Het Frühling Trio is in 2009 opgericht .

N
ancy en Vaughan spelen al jaren samen als duo en kennen elkaar van hun studie aan de Eastman School of Music in de Verenigde Staten. Ook Angela en Nancy hebben al vele jaren samengespeeld. Het spelen in trioverband voelde dan ook meteen zeer vertrouwd. Hierdoor kon het trio meteen de vruchten plukken van een brede samenwerkingsbasis. Ook het publiek is altijd zeer enthousiast.

Het Frühling Trio speelt trio’s van Ries, Farrenc en Beethoven.

 

Zaterdag 19 januari 2013    orion ensemblei button
 Orion Ensemble
Pauline Terlouw viool
Carla Schrijner cello
Leonard Leutscher piano

 

Het Orion Ensemble is een kamermuziek gezelschap met als vaste kern een pianotrio. Het werd opgericht in 2000 en geeft sindsdien vele concerten met als kenmerk een programmering zonder grenzen, qua bezetting, stijl, tijd en land. Een van de krachten van het ensemble is het op originele wijze verbanden leggen tussen klassieke, jazz, Joodse, Spaanse en Argentijnse muziek.

Het ensemble, dat al eerder te gast was en onlangs ook optrad inm een van de maandelijkse concerten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis speelt werken van Poulenc, Franck, Haydn en een hommage aan Haydn met werken van verschillende componisten.

 

Donderdag 24 januari 2013    nederland fluit kwarteti button
 
 Het Nederlands Fluit Kwartet
Ivo Visser fluit
Karin Leutscher fluit
Joan Handels fluit
Egbert Jan Louwerse fluit


Het Nederlands Fluitkwartet (NFK) heeft sinds haar oprichting, begin 2000, een groot aantal concerten gegeven in binnen- en buitenland. De kleine zaal van het Concertgebouw Amsterdam, het Festival Zeeuwsch Vlaanderen, het Internationaal Orgelfestival Haarlem en de Oosterpoort Groningen zijn voorbeelden van locaties waar het NFK concerteerde. In november 2001 won het kwartet de derde prijs tijdens het 9e prestigieuze internationale fluitconcours ‘Friedrich Kuhlau’ te Uelzen in Duitsland. Een gemeenschappelijke passie voor uiterste precisie en een rijk palet aan klankkleuren maakt het kwartet tot een prachtig en boeiend ensemble.

Kennismaking met het Nederlands Fluitkwartet betekent voor het publiek altijd iets nieuws, iets verrassends. Voor de kwartetleden blijft het een uitdaging om de muziek diep te doorgronden en het publiek te betoveren met de verschillende dwarsfluiten die zij bespelen; van piccolo tot basfluit!

De vier leden van Het Nederlands Fluitkwartet studeerden allen aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam. 

MEESTERLIJK! een programma met muziek van alom zeer geliefde en bekende meestercomponisten. Binnen de verschillende stijlperioden brengen de meestercomponisten hun karakteristieke klankkunst duidelijk naar voren. Van de Renaissance met Palestrina, tot de begin 20e eeuwse volksmuziek van Bartok. Mozart laat ons ervaren hoe een mechanisch uurwerk rond het jaar 1800 heeft geklonken. Een bijzonder programma dankzij de meesters en het Nederlands Fluitkwartet: MEESTERLIJK!.

 

Zaterdag 26 januari 2013    i buttonDasha en Olga
 
Dasha Beltiukova fluit
Olga Beltiukova piano


Dasha Beltiukova werd in 1980 geboren in Minsk.  
In 1987 begon zij met piccolo- en dwarsfluitlessen aan het Muziek College te Minsk. In 1990 maakte Dasha haar debuut als soliste, begeleidt door het “Belarussisch” kamerorkest in het concertgebouw van Minsk.

Door Dasha’s groeiende bekendheid in Belarus zijn er verschillende TV - en Radio opnamen van haar concerten gemaakt. In 1999 is haar eerste CD uitgekomen.  In 2000 is Dasha haar studie gaan voortzetten aan het Conservatorium van Amsterdam, o.l.v. professor Harrie Starreveld. Zij heeft deelgenomen aan masterclasses van o.a. Jacques Zoon. In 2004 heeft Dasha haar Masteropleiding afgerond.
De pianiste Olga Beltiukova (Minsk, Wit-Rusland) studeerde Cum Laude af bij Youri Gliduck aan de Wit-Russische Muziekacademie. Als concertpianiste en zeer begaafd pianobegeleider neemt zij regelmatig deel aan nationale en internationale concoursen.

 

 

 

Donderdag 31 januari 2013    lier leonard vani button
  
 
 Leonard van Lier, piano


De virtuoze concertpianist Leonard van Lier is op donderdag 31 januari te gast bij de Vrienden van de Kamermuziek in ’s-Hertogenbosch en geeft een concert in Azijnfabriek. "Uitmuntend" was het eindpredikaat waarmee de jury zijn eindexamens Docerend en Uitvoerend Musicus waardeerde.

Leonard van Lier studeerde bij Jacques De Tiège aan het Brabants Conservatorium in Tilburg.

Hij won verschillende prijzen, o.a. een eerste prijs in de landelijke finale van het Prinses Christina Concours. Tevens ontving hij de Gaudeamus-prijs voor de beste uitvoering van hedendaags repertoire. Naast zijn conservatoriumstudie studeerde Van Lier ook technische fysica en is niet alleen actief als uitvoerend pianist maar ook als wetenschappelijk onderzoeker werkzaam bij TNO, afdeling akoestiek, in Delft.

Hij speelt o.m. sonates van Scarlatti, Kinderszenen van Schumann, Children’s Corner van Debussy en een ballade van Chopin.