Zaterdag 2 februari 2013    bassano kwarteti button
 
 Bassano Kwartet
Adriana Breukink blokfluit
Wolf Meyer blokfluit
Ronald Moelker blokfluit
Sanne Vos blokfluit

De Adelaar: Macht, Schoonheid en Onafhankelijkheid

 

Het Bassano Quartet speelt op historisch gebouwde blokfluiten met een lengte tot bijna 3 meter ('s werelds grootste blokfluit). Deze met de hand gebouwde instrumenten komen uit het atelier van Adriana Breukink. Haar instrumenten worden bespeeld door bekende spelers en ensembles over de hele wereld. Het Bassano Quartet is een internationaal ensemble dat op podia en tijdens festivals over de hele wereld speelt.

Het middeleeuwse Aquilla Altera, een jazzkwartet van Bob Mintzer en de serene muziek van Arvo Pärt worden afgewisseld met de mystieke muziek rond Teresa de Ávila.

 

 

 

 

Donderdag 7 februari 2013    schlepp vaughani button
 
Nancy Braithwaite klarinet
Vaughan Schlepp piano
 

 

Nancy Braithwaite studeerde af aan de befaamde Eastman School of Music (VS) met de hoogst mogelijke onderscheiding. Op haar 23ste werd ze benoemd tot soloklarinettiste van het Savannah Symphony Orchestra. Als soliste trad ze op met diverse Amerikaanse orkesten. Ook speelde ze in het Spoleto Festival (It) en in het Tanglewood Festival (VS).

Vaughan Roydon Schlepp kreeg zijn eerste pianolessen in Engeland, waar hij op vijfjarige leeftijd voor het eerst in het openbaar optrad. Hij zette zijn studie voort in de Verenigde Staten, speelde zijn eerste pianoconcert toen hij twaalf was en behaalde tenslotte twee graden 'magna cum laude' aan de Eastman School of Music te New York. Een groeiende belangstelling voor oude muziek bracht hem ertoe naar Nederland te gaan om te studeren bij Gustav Leonhardt. Als uitvoerende op klavecimbel en op oude en moderne piano, geeft hij door de gehele wereld concerten, lezingen en masterclasses.

 

Musici die het samenspel in de toppen van hun vingers hebben met o.a. Clara en Robert Schumann.

oeteldonk.largeZaterdag 9 februari 2013    
Carnaval in Oeteldonk: geen lunchconcert
 
ragazze strijkkwartetDonderdag 14 februari 2013  i button
 
 Ragazze kwartet
Rosa Arnold viool
Jeanita Vriens viool
Annemijn Bergkotte altviool
Genevieve Verhage cello
 

Santiago de Ragazze - Hemelse klanken

Where there is devotional music, God is always at hand with his presence (J.S. Bach)

Dat muziek soms bijna iets spiritueels of goddelijks heeft, daar zijn velen het over eens.
Maar voor Bach, Beethoven en Walton was religie wel heel erg belangrijk. Hun leven
werd gestuurd door hun geloof; als inspiratiebron, levenswijze en opdrachtgever. 

Het Ragazze kwartet tracht in dit devote programma het goddelijke te benaderen met
muziek die opstijgt, om dan weer met een schok op aarde neer te donderen. 
Het
Ragazze kwartet: vier jonge, gepassioneerde musici die graag aan iedereen willen laten
horen hoe mooi en ontroerend, maar ook fluisterend, swingend en messcherp het klassieke
strijkkwartet kan zijn.

 

Zaterdag 16 februari 2013    tinbergenboysen duoi button
 
Duo Tinberg/Boysen
Elske Tinbergen cello
Jörn Boysen klavecimbel

De cello en het klavecimbel
Soloinstrumenten in de Nederlanden

Elske Tinbergen studeerde cello bij Ran Varon en barokcello bij Viola de Hoog, Jaap ter Linden en Lucia Swarts. Tevens specialiseerde zij zich aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in het bespelen van de 5-snarige violoncello piccolo. Masterclasses volgde zij bij Anner Bijlsma.

In de pers wordt haar spel beschreven als: ‘intrigerend’, ‘trefzeker’ en ‘alert’, en wordt haar solospel ‘ijzersterk’ genoemd.

De klavecinist en dirigent Jörn Boysen werd in 1976 in Lübeck geboren. Hij houdt zich al sinds zijn middelbare schooltijd intensief bezig met oude muziek. Hij werkt regelmatig met orkesten en koren in Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Critici beschrijven zijn klavecimbelspel als ‘... affectief en zeer delicaat. Door zijn toucher … en de verfijnde overgang tussen de manualen lukt het hem het onmogelijke op zijn instrument mogelijk te maken: de indruk van dynamische verschillen te wekken.’ (Kieler Nachrichten).

Zij spelen werken van Nederlandse componisten als de Fesch, Hellendaal en Sweelinck

 

 

 

Donderdag 21 februari 2013    i buttonGaudi Kwartet
Anita Jongerman viool
Marjolein Canté
viool
Florin Negreanu
altviool
Sander van Berkel cello

 

Het Gaudi kwartet is opgericht in 1999 door 4 jonge enthousiaste musici die al jaren op hoog niveau werkzaam zijn binnen de Nederlandse muziekwereld. Het kwartet speelt op diverse gelegenheden binnen en buiten Nederland en is van alle markten thuis.

Het Gaudi kwartet is onlangs op tournee geweest naar Praag en Ierland en heeft in mei hun debuut gemaakt in diverse concertzalen in Portugal en Duitsland. Het kwartet volgde masterclasses bij het befaamde Panocha kwartet.

Zij spelen Mozarts Divertimento in D KV 136, delen uit Brittens Simple Symphony en een strijkkwartet van Mendelssohn.

Zaterdag 23 februari 2013    rinascente duoi button
 Duo Rinascente
Helbertine Hylkema viool
Lorena Mainero piano
 

De Nederlandse violiste Helbertine Hylkema en de Argentijnse pianiste Lorena Mainero leerden elkaar in 2002 in Florence kennen tijdens internationale masterclasses van de 'Maestri' Pavel Vernikov, Ilya Grubert, Aldo Ciccolini en Alexander Lonquich. Zij ontwikkelden daar een sterke muzikale band, die zij ook ná hun studieperiode besloten voort te zetten; Duo Rinascente (wedergeboorte) zag het licht.

 

Duo Rinascente heeft een warme & energieke uitstraling en communiceert sterk met haar publiek. Zij legt zich toe op het romantische repertoire, Argentijnse (dans-) muziek en vroeg 20e eeuwse repertoire.

In het programma, genoemd LENTEZIN, spelen zij werk van o.a. Schubert, Albeniz en Piazolla.

 

 

 

Donderdag 28 februari 2013    bijker sannei button

Sanne Bijker cello
Clara Biermasz piano
 

Sanne Bijker studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam . Zij is als celliste verbonden aan verschillende kamermuziekensembles. Ze is onder meer lid van Cello8ctet Amsterdam. Sinds 2005 vormt ze een duo met pianiste Clara Biermasz. Samen met violiste Ksenia Beltiukova en altvioliste Ekatarina Lazareva vormt ze het Schnittke Trio. 

In Nederland trad Sanne op in alle belangrijke concertzalen zoals het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ‘t IJ, Vredenburg, de Doelen, de Oosterpoort en Theater aan het Vrijthof.

De Nederlandse pianiste Clara Biermasz begon haar muzikale opleiding op 4-jarige leeftijd met vioollessen. Haar eerste pianolessen kreeg zij op 11-jarige leeftijd. Uiteindelijk koos zij voor dit instrument. Zij studeerde vanaf 1999 aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, in Boedapest aan de Franz Liszt Academie en in Wenen. Hier behaalde zij in 2012 haar Masterdiploma met onderscheiding. Clara won verschillende prijzen op nationale en internationale concoursen.

“…Ein außergewöhnliches Talent mit großen technischen Fähigkeiten…” (Chopin-Gesellschaft Wien 2011)

Vandaag spelen zij composities van Bach, Schubert, de Falla en Brahms.