rademakersverschoorDonderdag, 3 oktober 2013   i button   

In de serie : Klassiek

Duo Mayke & Matthijs

 

Mayke Rademakers cello
Matthijs Verschoor piano

 

Sinds de oprichting van het duo in 2005 hebben Mayke & Matthijs een vliegende start gemaakt en met veel vreugde en succes opgetreden op talloze podia in Nederland, Spanje, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Noorwegen en Engeland. Hun CD opnamen zijn bijzonder goed ontvangen door de internationale pers.

 

‘Het nog jonge duo opereert eendrachtig, met veel kleur, finesse en intensiteit’.(Volkskrant, Frits van der Waa)

Het lunchconcertprogramma is genaamd: 'LA FURIA', zwoele en hartstochtelijke muziek uit Spanje en Latijns-Amerika

prokofieva mariaZaterdag, 5 oktober 2013   i button   logo youtube

In de serie : Pianorecitals

Maria Prokofieva, pianorecital

 

Russische miniaturen van het eind van de 19de eeuw. Muziek van de componisten Borodin, Balakirev, Moessorgsky en Lyadov.

 

De pianiste Maria Prokofieva werd geboren in Minsk, Wit-Rusland. Haar muzikale opleiding begon ze op de leeftijd van 5 en al een jaar later deed ze haar eerste podiumervaring op in de grote zaal van de Wit-Russische Staats Philharmonie.

 

Op haar zesde ging Maria naar de gespecialiseerde muziekschool voor hoogbegaafde kinderen van het Wit-Russisch Staats Conservatorium in Minsk. In 1999 behaalde zij haar diploma pianospel en begeleiding met onderscheiding.

 

In 2007 verhuisde zij naar Nederland . In 2010 sloot ze haar opleiding bij Naum Grubert af als Master of Music.

 

 

MelismaDonderdag, 10 oktober 2013   i-image   logo youtube

In de serie : Blazersensembles

Melisma Saxophone Quartet

David Cristobal Litago sopraan saxofoon
Marijke Schröer alt saxofoon
Henriette Jenssen tenor saxofoon
Jonas Tschanz bariton saxofoon

 

Het Melisma Saxofoon Kwartet is een jong en internationaal ensemble, opgericht in het najaar van 2009 in Amsterdam. Het onderscheidt zichzelf als een erg getalenteerd jong ensemble met groot potentieel.

 

Melisma’s repertoire bestaat uit vele verschillende stijlen en genres. Het traditionele repertoire speelt een grote rol voor de groep, maar ze zijn ook nieuwsgierig in het vinden van nieuwe composities en vaak maken zij zelf hun arrangementen.

 

In mei 2011 won het kwartet de 4e plaats in de prestigieuze ‘Osaka International Chamber Music Competition’ in Japan als eerste Nederlandse ensemble ooit. Daarnaast ontvingen zij eervolle vermeldingen.

 

Het Melisma Saxofoon Kwartet gaf concerten in de belangrijkste concertzalen van zowel Nederland als daar buiten; bijvoorbeeld het Concertgebouw live voor radio 4 (Amsterdam), het 'Orgelpark' (Amsterdam) de 'Manuel de Falla Hall' (Madrid), de 'Izumi Hall' (Japan), 'World Saxophone Congress' (St. Andrews) en het 'Davos Festival' .

 

Vier nationaliteiten creëren samen hun eigen muzikale taal. Dat alleen al maakt deze groep uniek en elk concert een verrassende en muzikale kamermuziek ervaring!

 

WbbAnnebethZaterdag, 12 oktober 2013   i button   

In de serie : Strijkensembles

Camerata RCO 

Annebeth Webb viool
Jeroen Woudstra altviool
Fred Edelen cello

 

Camerata RCO is samengesteld uit musici van het Koninklijk Concertgebouworkest.

 

Bach schreef de Goldbergvariaties voor een leerling van hem, de jonge klavecinist Johann Goldberg. Naar verluid moest die elke nacht voor zijn baas spelen, de slapeloze graaf Kaiserling. De Russische violist Dmitry Sitkovetsky bewerkte ze voor strijktrio. Een meesterwerk van een meesterwerk.

 

trio khaldeiDonderdag, 17 oktober 2013   i button   

In de serie : Klassiek

Trio Khaldei

Pieter Jansen viool
Francis Mourey cello
Barbara Baltussen piano
   
m.m.v. Geert Baeckelandt klarinet

 

Het Belgische Trio Khaldei voert na de pauze het voor velen mooiste en meest aangrijpende kamermuziekwerk uit de vorige eeuw.  Olivier Messiaen schreef Quatuor pour la fin du temps in een concentratiekamp in 1940-41 in Görlitz voor de toevallig aanwezige bezetting van klarinet en pianotrio. De eerste uitvoering met Messiaen als pianistvond plaats in de zeer strenge winterkou voor 5000 medegevangenen.

 

 

Remy van KesterenZaterdag, 19 oktober 2013   i button   logo youtube

In de serie : Klassiek 

Céleste Zewald klarinet
Remy van Kesteren harp

 

Remy van Kesteren (1989) wordt beschouwd als een harptalent van wereldformaat en als een van de avontuurlijkste harpisten van dit moment. Al op tienjarige leeftijd werd hij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium in de klas van Erika Waardenburg en studeerde er in 2010 met de hoogste onderscheiding af. Hij vervolgde zijn opleiding aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, waar hij studeerde bij de beroemde harpiste Isabelle Moretti. Vorig jaar behaalde hij zijn masterdiploma 'summa cum laude' aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

Remy van Kesteren is pas 23 jaar, maar heeft al veel prijzen in de wacht gesleept, zoals de Elisabeth Evertsprijs, de prijs voor uitzonderlijk jong talent in Nederland, de prestigieuze USA International Harp Competition en Grachtenfestival Prijs 2013.

 

CelesteZewaldCéleste Zewald is een veelzijdig geörienteerd klarinettiste. Afgestudeerd aan hetAmsterdamse Sweelinck Conservatoriumbij de docenten Herman Braune (DM – tegenwoordig 'bachelor') en George Pieterson (UM – tegenwoordig 'master'), beide keren 'met onderscheiding', is zij op vele vlakken in de muziekwereld actief.

Céleste werkt sinds 2002 als klarinettiste in Het Brabants Orkest, sinds seizoen 2013-2014 Philharmonie Zuidnederland geheten. Daarnaast heeft Kamermuziek haar bijzondere interesse.

Zij is lid van diverse professionele kamermuziekensembles, waarmee zij in binnen- en buitenland veelvuldig optreedt. Zo is zij regelmatig te beluisteren met haar vaste ensembles:  A(i)rco Ensemble, een flexibele combinatie van blazers en strijkers (in de afgelopen twee seizoenen stonden onder andere een tournee naar Istanbul en een concert in de serie Robeco Zomerconcerten in het Concertgebouw Amsterdam op het programma),het Trio Amare, sopraan, klarinet en piano (vanaf februari 2011 staat een groot nieuw werk voor het trio, geschreven door Willem Wander van Nieuwkerk, geprogrammeerd), Lucebert Trio(klarinet, alt/tenorviool, piano),Trio Bidace(viool, klarinet, piano) en in recitals met pianist Jaap Kooi.

 

 

trio arcadieDonderdag, 24 oktober 2013   i button   

In de serie : Klassiek

Trio Arcadië

Tomithée Busch cello
Steven Geraads klarinet
Henriëtte Wirth piano

 

 

Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium.   Samen gaven zij concerten in onder andere Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Brussel. In 2011 maakten zij hun debuut in de kleine zaal van Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

 

Zij spelen het Gassenhauser Trio van Beethoven en werk van Bruch en Frühling

 

Zaterdag, 26 oktober 2013   i button   duo Attema-Haring

 


Duo AttemaHaring

 Astrid Haring  harp
 Brandt Attema  trombone

 

 Duo AttemaHaring is wereldwijd het enige duo in de samenstelling harp en bastrombone. Twee uitersten die op het eerste gezicht niet bij elkaar lijken te passen. Tijdens haar debuutconcert in 2008 op het World Harp Congress te Amsterdam, bleek deze combinatie een gouden greep te zijn en besloot het duo op vaste voet verder te gaan. Door hun krachten te bundelen willen ze laten zien dat deze uitersten elkaar feilloos aanvoelen, aanvullen en uitdagen en willen ze clichés rondom beide instrumenten ontkrachten. Het duo speelt concerten over de hele wereld, van Singapore tot Nashville en van Brazilië tot Noorwegen. In 2014 maakt het duo een tweeweekse tour door Noord-Amerika en zijn zij te gast op het World Harp Congress in Australië.

 

De afgelopen jaren hebben veel componisten voor het duo geschreven, zoals Rodney Sharman, Martijn Padding, Diego Soifer en Chiel Meijering. Een van de doelen van het duo is om in nauwe samenwerking met componisten haar repertoire verder uit te breiden en de mogelijkheden van de individuele instrumenten en de combinatie hiervan te onderzoeken.

 

Het duo laat zich graag aanvullen en inspireren door andere kunstenaars. Zo werken zij op regelmatige basis samen met danser Miguel Fiol Duran en trombonist Jorgen van Rijen, spelen ze in combinatie met popzangeres Mathilde Santing en gitarist Ward en hebben ze een wereldmuziek programma ontwikkeld met een aantal musici, dat zij onder andere speelden in de serie Tracks in het Concertgebouw te Amsterdam.

 

www.duoattemaharing.com

 

Vital StahievietzDonderdag, 31 oktober 2013   i button   

In de serie : Pianorecitals

Vital  Stahievitch | piano

Pianorecital met Chopin, Schubert , Haydn en vijf stukken van de Litouwse componist Lev Abeliovich.

Vital Stahievitch is een begaafd pianist. Zijn muzikale carrière begon in Minsk waar hij studeerde aan het Nationale Muziekcollege en Nationale Muziekacademie. Op zijn zestiende won hij een tweede prijs op de Internationale Stasys Vainiunas Pianowedstrijd in Vilnius (Litouwen 1996). Sinds die tijd treedt hij op als solist in steden in Belarus, met verschillende orkesten en kamerensembles. Hij trad op in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Mexico, Noorwegen, Griekenland, Rusland, Litouwen, Portugal en de Verenigde Staten.