WbbAnnebethZaterdag, 2 november 2013   i button   

In de serie : Klassiek

Duo Navarra

Annebeth Webb viool
Joanna Westers viool


Violistes van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. 
Voor de pauze staan twee violisten-componisten centraal van de zogenaamde Franco-Belgische vioolschool: Jean-Marie Leclair, stichter van de Franse vioolschool in de barok en de vioolvirtuoos Charles-Auguste de Bériot uit de romantiek. Alle twee de componisten die schoonheid én vuur uit de viool wisten te halen.
Na de pauze  o.a. een sonate voor twee violen van Telemann, die behoort tot een van het beste dat de achttiende-eeuwse duo-literatuur voortbracht.

duoangela stevenson en bernd brackmannDonderdag, 7 november 2013   i button   
In de serie : Klassiek

 

Angela Stevenson cello
Bernd Brackman piano


Zeer geliefd cello/pianoduo met een programma genaamd
Hommage aan een Vriendschap.
Tussen Sergei Prokofiev en Nikolai Mjaskowski heeft een levenslange vriendschap bestaan EN beide musici hebben prachtige cello sonates gecomponeerd. Zij waren zeer verschillend qua persoonlijkheid en dat is duidelijk te horen in hun muziek.

Syrene-staandZaterdag, 9 november 2013   i button   logo youtube

In de serie : Blazers ensembles

Syrène Saxophone Quartet

Femke IJlstra sopraansaxofoon
Lotte Pen altsaxofoon
Annelies Vrieswijk tenorsaxofoon
Aukelien Kleinpenning bassaxofoon

 

Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier jonge dames die elkaar hebben leren kennen op de conservatoria van Amsterdam en Utrecht. Zij hebben zich vernoemd naar de Sirenen uit Homerus’ Odyssee.
Het motto van Syrène is “Friszoet en Stevig”. Het is een grote droom om luisteraars op een overtuigende, frisse manier kennis te laten maken met het saxofoonkwartet repertoire waar zij zelf erg enthousiast over zijn. Ze willen zich niet beperken tot één stijl maar hopen met zowel arrangementen van bekende klassiekers als grensoverschrijdende hedendaagse stukken de luisteraar te betoveren door de rijke kleuren van het saxofoonkwartet.

Het kwartet was onlangs nog te horen in het zomeravondprogramma van Muziek op de Binnendieze. Het zorgde bij de twee concerten voor aangename deining.

DudokDonderdag 14 november 2013   i button   logo youtube

In de serie : Strijkensembles

Dudok Kwartet m.m.v. Cathelijne Noordland (piano)

Judith van Driel viool
Marleen Wester viool
Mark Mulder altviool
David Faber cello
m.m.v.  
Cathelijne Noordland piano


Het Dudok Kwartet studeerde in juni 2013 met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Mede door hun successen op internationale concoursen wordt het kwartet erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa.

Samen met Cathelijne Noorland, een jonge begenadigde pianiste, vertolkt het kwartet onder meer Schumanns prachtig expressieve pianokwintet.
Schumann was één van de eerste componisten die een piano toevoegde aan het klassieke strijkkwartet en zo een nieuwe dimensie gaf aan kamermuziek. Dit pianokwintet is een schoolvoorbeeld van de expressieve interacties die het strijkkwartet en de piano met elkaar aangaan. Vooral tijdens het derde deel (het scherzo) komt dit tot uiting.
De pianiste op de première (op 8 januari 1843) was Clara Schumann, de vrouw van Robert Schumann.

Rodion TrioZaterdag, 16 november 2013   i button   

In de serie :  Blazersensembles
  
 Rodion Trio

 Annelies Vrieswijk  saxofoon
 Diederik Ornée  klarinet
 Mark Toxopeus  piano

 

Winnaar van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere 2013.

Sinds het debuut in de Amstelkerk te Amsterdam in 2010 is het Rodion Trio regelmatig in binnen- en buitenland te horen. In februari 2011 ging het trio op tournee naar Iran voor het geven van masterclasses en concerten tijdens het internationale Fajr-muziekfestival in Teheran en Shiraz. In 2012 won het trio de 'Zilveren Vork', de prijs van De Harmonie in Leeuwarden voor het beste lunchconcert van het afgelopen seizoen.


In het lunchconcert een betoverend mooi programma met werken van Mozart, Tchaikovsky, Rimski-Korsakov en Dukas. Het Trio  garandeert  al uw aardse zorgen worden vergeten!

flyer midzomernachtdroomjpgZondag, 17 november 2013   i button   

Thema :  Concertspecial in het JBAC  

 

Full House and Friends

“Een Midzomernachtdroom”
.

 
Zondag 17 november in het JBAC van 17.00 uur tot ca 18.00 uur.
Jheronimus Bosch Art Center, Hinthamerstraat 175, ’s-Hertogenbosch.

Tien koperblazers en een slagwerker, samen het ensemble “Full House & Friends, klinken op zijn minst gezegd “indrukwekkend” en “imponerend”.
Het ensemble speelt werken van Mendelssohn en Purcell, geïnspireerd op Shakespeares A Midsummer Night’s Dream. Dit concert is een intitiatief van de Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch in samenwerking met het Jheronimus Bosch Art center.

De toegang voor dit bijzondere concert is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Let op.  Dit concert valt buiten de reguliere lunchconcerten en heeft een afwijkende aanvangstijd en locatie!!

 

 

 

 

ingrid nissenDonderdag, 21 november 2013   i button   

In de serie : Klassiek

Trio Lataster

Ingrid Nissen hobo
Magrita Rondeel cello
Marieken Zandvliet piano
brackman trioZaterdag, 23 november 2013   i button   logo youtube

In de serie :  Pianotrio's

Brackman Trio

Tim Brackman viool
Jonathan van IJzerlooij cello
Anne Brackman piano

 

Tim (20 jaar) Jonathan van IJzerlooij (21) en Anne Brackman (18) begonnen als pianotrio voor het eerst samen te spelen tijdens de ensembleweekends en concerten georganiseerd door de Academie Muzikaal Talent, waar zij alle drie hun muzikale opleiding volgden.
Het samenspelen en samen op zoek gaan naar ‘de ideale uitvoering’ stimuleerde hen om als trio masterclasses, cursussen en lessen te volgen. Als trio namen zij deel aan het Peter de Grote Festival, het Stift Festival, het Zuiderzilt Festival en het Orlando Festival.

In 2010 kreeg het Brackman Trio een tweede prijs en de Ensemble Aanmoedigingsprijs op het Prinses Christina Concours regio West 2 in de Philharmonie te Haarlem. In 2011 won het Brackman Trio zowel de juryprijs als de publieksprijs bij het Entrée Kamermuziekconcours in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Tijdens het Kamermuziekconcours 2011 van het Kamermuziekfestival Hoorn won het trio de tweede prijs en de publieksprijs.

Zij hebben inmiddels 2 cd’s uitgebracht.

Al veel gelauwerde,  jong aanstromende musici concerteren in het lunchconcert met trio’s van Beethoven en Tsjaikovski.

Donderdag, 28 november 2013   i button   logo youtubeBorsboomVighDuo Borsboom & Vigh

 Peter Vigh  saxofoon
Tobias Borsboom   piano


Hommage aan Erik Satie.

Enigszins jammer vinden Tobias en Peter het wel, dat ze niet in het Parijs van begin 20e eeuw geleefd hebben. De tijdgeest van die stad spreekt hen erg aan en met name de eigenzinnige entourage van Erik Satie; excentriekeling bij uitstek. Hij inspireert en laat zich inspireren door tijdgenoten: hij is bevriend met Claude Debussy en Francis Poulenc behoort tot de “groupe des six” die Satie graag als hun “maitre” had gezien. Eigen bewerkingen van Satie’s muziek voor de bezetting van piano en saxofoon vormen de rode draad. Omringd door muziek van zijn vrienden, voorbeelden en leerlingen verdwijnt u even in de eigenzinnige muzikale wereld van Satie.

Duo Borsboom en Vigh : twee jonge musici die in dit duo hun muzikale gedrevenheid met elkaar delen.
Tobias en Peter leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Inmiddels hebben ze daar hun masterdiploma behaald. Beiden studeren ze bij zeer gerenommeerde docenten: Arno Bornkamp (saxofoon) en Jan Wijn (piano). Als duo kregen ze coaching van o.a. Frans van Ruth en Bart van de Roer.
 In 2012 stond duo Borsboom en Vigh in de finale van zowel het Storioni festival concours als het Grachtenfestival concours.
Peter en Tobias spelen een breed repertoire.


scholtesjanssens 0013-fullZaterdag, 30 november 2013   i button   logo youtube

In de serie : Pianorecitals

Pianoduo Scholtes & Janssens

Lestari Scholtes en Gwylin Janssens

 

“Superb teamwork – two as one” – uit de pers mei 2012

Zij vormen sinds 2003 een pianoduo. Vandaag de dag worden zij erkend als één van de meest belovende pianoduo's van hun generatie. Hun debuut in Carnegie Hall in mei 2009 werd geprezen als ‘het hadden net zo goed 25 of 30 vingers kunnen zijn, zo groots en samengesmolten was hun klank. Subliem duo in topvorm'. Het duo staat bekend om zijn betoverende klank, zeer hoogstaande technische behendigheid en hun intense en energieke optredens.
In mei 2010 won het Pianoduo Scholtes-Janssens de Vriendenkrans van het Concertgebouw in het prestigieuze Vriendenkrans Concours/Het Debuut 2008-2010. Hierbij werden zij uitgeroepen tot Radio4 Talent van het Jaar 2010.

Pianorecital met Schubert, Ravel en Stravinsky.