PeterKranenZaterdag, 1 februari 2014   i button  

In de serie : Pianorecitals

Peter Kranen, pianorecital


Peter Kranen is regelmatig te gast op de Nederlandse en de buitenlandse concertpodia. Concerten geeft hij, behalve in de vorm van solorecitals, ook in samenwerking met orkesten, operakoren, kamermusici en vocalisten.

Zijn repertoire is veelzijdig en reikt van barok tot hedendaags, echter met de nadruk op de klassieke en de romantische literatuur. Behalve in Nederland geeft hij concerten in Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Engeland en Japan.

In dit lunchconcert een recital met werken van o.a. Bach, Beethoven en Albèniz.

 

 

schlepp vaughanDonderdag, 6 februari 2014   i button   

In de serie : Klassiek

Nancy Braithwaite klarinet
Vaughan Schlepp piano

 

 

Zeer begaafde en de wereld bereizende kamermusici met werk van Mendelssohn, Hurlstone en Weinberg.

 

DutchArtWorkEnsembleZaterdag, 8 februari 2014   i button   

Thema : Klassiek 

Dutch ArtWorks Ensemble

Femke Huizinga barokviool.
Hanna Lindeijer barokhobo.
Kim Stockx barokfagot
Petr Hamouz barokcello
Anthony Abouhamad klavecimbel
   

Het Dutch ArtWorks ensemble is een bruisend, levendig gezelschap, met drie pittige Hollandse dames in de kern. De musici spelen op historische instrumenten en brengen met verve hun geliefde barokmuziek.

Korte mondelinge toelichtingen tijdens de concerten onthullen de geheimen van de expressiviteit van barokmuziek. De composities worden daarmee in een bijzonder perspectief geplaatst, hetgeen een waardevolle toelichting vormt voor de concertervaring.

De musici studeerden aan conservatoria in Den Haag en/of Utrecht en hebben allen een brede en grondige opleiding genoten bij gerenommeerde musici (Jacques Ogg, Donna Agrell, Wouter Verschuren en Alberto Grazzi, Heiko ter Schegget, Frank de Bruine, Antoinette Lohmann, Lucia Swarts en Jaap ter Linden) 

De leden van Dutch ArtWorks zijn ervaren spelers, zowel op het gebied van kamermuziek als in het orkestspel. Ze speelden nationaal en internationaal onder andere met: Musica Amphion, European Union Baroque Orchestra, Nederlandse Bach Vereniging, Residentie Bachorkest, La Ritirata en het Arcade Ensemble.

 

 

 

violenDonderdag,  13 februari 2014   i button   
 

 

Elvira van Groningen viool
Casper Vos piano

 

Jonge vol talent zittende aanstormende musici met Beethoven, Bach, Janáček, Debussy en Kreisler.

De jury noemde Caspar Vos’ spel integer, afgewerkt met een goed gevoel voor klankvorming. Daarnaast was men onder de indruk van zijn pianistische vermogen. (Conservatorium Amsterdam ,examen uitslag Zeer Goed)

Elvira van Groningen studeerde viool aan het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel studeert zij in Berlijn aan de Hanns Eisler Hochschule für Musik.

Elvira won in 2007 de eerste prijs op het Prinses Christina Concours en soleerde met verschillende orkesten, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Verder trad zij op in Nederland, Frankrijk, Canada, Bulgarije, Griekenland en Duitsland.

 

 

wintersohl timZaterdag, 15 februari 2014   i button   logo youtube

In de serie : Klassiek

Tim Wintersohl dwarsfluit
Hans-Erik Dijkstra
piano
Jane Wintersohl fotografie

 

De Meesterwerken van Moeder Natuur

De natuur en de mens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De natuur kan denkkader, leermeester of inspiratiebron zijn, en daarom wordt van oudsher betekenis gegeven aan dieren, planten, bomen en natuurverschijnselen. Ook in de muziek speelt de natuur vaak een belangrijke rol en heeft kunstenaars sinds duizenden van jaren geïnspireerd.

Met dit programma wordt aandacht geschonken aan composities die gebaseerd zijn op een breed palet natuurverschijnselen. Naast de vier jaargetijden die door verschillende componisten worden uitgebeeld,

worden er composities gespeeld die o.a. de rust van mooie landschappen, een ode aan de maan en het lied van de vogels weergeven.

Aan de hand hiervan heeft fotokunstenares Jane Wintersohl een fototentoonstelling samengesteld, gebaseerd op de werken die in dit programma ter gehore worden gebracht. Deze tentoonstelling wordt tijdens het concert gepresenteerd.

 

 

Lotte Pen TrioDonderdag, 20 februari 2014   i button   

In de serie : Klassiek

Lotte Pen saxofoon
Marleen Wester viool
Cathelijne Noorland piano

 

De drie dames van “S’il Vous Plait” (S.V.P. van saxofoon, viool en piano) leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam. De drie vatten het beroep van musicus in de breedste zin op, zo waren Lotte en Marleen te zien in kindertheater-producties van de Toneelmakerij en presenteren Cathelijne en Lotte klassieke muziek voor kinderen in de Classic Express, een rijdende concertzaal. Bewondering voor elkaars muzikale persoonlijkheid en de nieuwsgierigheid naar de ongewone combinatie van instrumenten bracht hen bij elkaar. Het publiek krijgt de werken van beroemde, vergeten en hedendaagse componisten in een unieke samenstelling te horen.

Nostalgische sferen gaan hand in hand met meer hedendaagse geluiden.

 

 

violenZaterdag, 22 februari 2014   i button   

In de serie : Klassiek

A(i)rco EnsembleRosanne Philippens viool
Laura van der Stoep altviool
Geneviève Verhage cello
Ying Lai Green contrabas
Céleste Zewald klarinet
Brigrit Strahl fagot
Corina Lieffers hoorn


Concerten met deze topklarinetist (spelend in de philharmonie zuidnederland, voorheen Brabants Orkest) verrassend qua programmering en uitvoering.

 

maria vahervuoDonderdag, 27 februari 2014   i button   

In de serie : Klassiek

Trio Risatina

Elin Eriksson viool
Elske Tinbergen barok cello
Maria Vahervuo contrabas

 

Een Zweeds, Nederlands, Fins trio

Elin Eriksson is een veelgevraagd kamermuziekspeler en concerteert in heel Europa bij vooraanstaande Festivals voor oude muziek, en is te horen op meerdere cd’s.

In de pers wordt Elske Tinbergens spel beschreven als: "intrigerend", "trefzeker" en "alert", en wordt haar solospel "ijzersterk" genoemd.

Maria Vahervuo werkt als violone- en contrabasspeler in oude muziek ensembles en orkesten, zoals L’Orfeo Baroque Orchestra in Oostenrijk, Le Cercle Harmonie in Frankrijk, de Nieuwe Philharmonie Utrecht, het Helsinki Baroque Orchestra, The Finnish Baroque Orchestra en het ensemble voor eigentijdse muziek SAMA.

Maria Vahervuo is docent violone en barok-contrabas aan het Conservatorium van Helsinki en de Sibelius Academy in Finland. Daarnaast heeft zij haar eigen praktijk voor Alexander techniek: Alexander Techniek Amsterdam.

Het trio brengt o.a. minder bekende 18e eeuwse componisten als Josef Myslivecek, Francesco Zappa, Antonio Filtz voor het voetlicht.