TrioDamaseDonderdag 31 maart 2016   i button   
In de serie: Klassiek

 

Trio Damase

Jeannette Landré fluit
Ingrid Nissen hobo
Marieken Zandvliet piano


Jeannette Landré studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Adriaan Bonsel en Emile Biessen. Na een aantal jaren als solo piccolo-speler bij het Residentie Orkest was ze jarenlang solofluitiste van het Radio Symfonie Orkest, de latere Radio Kamer Filharmonie . Ze soleerde in werken van Bach maar ook van vele hedendaagse componisten zoals Frank Martin, Edgar Varèse, Heinz Holliger en Sofia Goebaidoelina. Zij is vaste fluitiste van het Nederlands Blazers Ensemble en AskoISchönberg en is ook verbonden aan de nieuwe muzikanteninitiatieven Ludwig en aan Splendor Amsterdam. Jeannette Landré was jarenlang de fluitiste van het Reicha-Kwintet en speelt nu in allerlei kamermuziek formaties zoals La Rondine. Een grote passie is het maken van nieuw muziektheater voor kinderen. Samen met collega musici maakte ze de voorstellingen "Pasta met Rode Saus" en "Herrie in de Tent". Voor de Stichting Ranjaconcerten maakt ze muziek met en voor kinderen met een beperking.

Ingrid Nissen studeerde hobo in London (haar geboortestad), Frankfurt en Berlijn. Na haar studie was zij twee jaar lang verbonden aan het Radio Symphonie Orkest van Johannesburg. Zij woont en werkt al vele jaren in Nederland en was solo hoboiste van het voormalige Radio Symfonie Orkest. Als soliste heeft ze opgetreden in binnen- en buitenland met o.a. hoboconcerten van Mozart, Martinu, Vaughan Williams en Bach. Als lid van diverse ensembles heeft Ingrid veel kamermuziek opgenomen in Nederland, Duitsland en Engeland. Zij speelt regelmatig bij Sinfonia Rotterdam (o.a. tijdens tournees door Brazilië, Siberië en Colombia) en bij andere Nederlands orkesten en heeft als vaste kleinere ensembles La Rondine, Via Collis en Trio Lataster.

Mariken Zandvliet werd geboren in Troyes(F) en kreeg haar eerste pianolessen op 7-jarige leeftijd. Als 14-jarige debuteerde zij solistisch bij het Gewestelijk Orkest van Zuid-Holland. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde zij piano bij Herman Uhlhorn en behaalde daar het diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding. Vervolgens studeerde zij kamermuziek en liedbegeleiding aan het Mozarteum te Salzburg bij Norman Shetler. Naast solistische optredens heeft Mariken zich op diverse samenspel-gebieden toegelegd. Met verschillende ensembles maakte zij tournees naar de Verenigde Staten, Scandinavië, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Marokko. Zij is lid van La Rondine (Sextet met blazers), Trio Lataster en Tango Aliado. Met de fagottist Peter Gaasterland gaf zij concerten en masterclasses in Liechtenstein en met de sopraan Margo Rens in China. Met de violist Tjeerd Top concerteerde zij naast de bekende zalen in Nederland, in Indonesië, Argentinië, India, Sri Lanka, Costa Rica en Brazilië. Als docent en co repetitor is zij verbonden aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam.

 

vrolijk pasenZaterdag, 26 maart 2016      

 

Paaszaterdag

 

Vandaag geen lunchconcert

MeanderkwartetDonderdag, 24 maart 2016   i button     logo youtube

In de serie: Strijk-ensembles

 

Meander Kwartet

 

Saskia Bos viool
Anke Foede viool
Peter van Praagh alt-viool
Agaath Kooijstra cello


Het Meander Kwartet (1985) bestaat uit Saskia Bos, Anke Foede, Peter van Praagh en Agaath Kooistra. Drie van de vier leden studeerden in Zwolle waar de wortels van het kwartet liggen.

Tegenwoordig wonen de leden in de omgeving van Arnhem en Nijmegen, dus nog steeds aan meanderende rivieren. Het strijkkwartetspel is voor hen een onmisbare uitdaging naast hun werk in onder andere Het Gelders Orkest, Combattimento Consort Amsterdam, Parnassus Ensemble en hun lespraktijken.

Lessen en cursussen bij gerenommeerde kamermuziekspecialisten legden de basis voor een hecht samenspel. Uit recensies en reacties van het publiek komt naar voren dat het kwartetspel kan worden omschreven als intiem, doorzichtig en kleurrijk.


Vandaag speelt het ensemble een uitvoering van 
“Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze” van Joseph Haydn.


Tango La BarqueraZaterdag, 19 maart 2016   i button   

In de serie: Wereldmuziek

 

TANGO LA BARQUERA


In de reprise. Dit gepassioneerde ensemble heeft ook vorig jaar op het podium Azijnfabriek een hartstochtelijke en temperamentvolle uitvoering gegeven. Enthousiaste musici uit de omgeving van 's-Hertogenbosch laten de hunkering en passie van de Argentijnse tango herleven. Beltiukov Trio  Dasha Nikita en KseniaDonderdag, 17 maart 2016   i button   

In de serie: Klassiek

 

Ksenia Beltiukova viool
Dasha Beltiukova fluit
Vital Stahievitch piano


Vandaag een optreden van dit ensemble met de violiste Ksenia Beltiukova, Dasha Beltuikova op fluit en Vital Stahievitch aan de piano.

Deze musici zijn inmiddels vertrouwde performers op ons podium en wij mochten hun afgelopen seizoenen al meerdere keren ontvangen. Ze brengen een prachtig programma met o.a. muziek van Vivaldi, Dvořák, Mendelssohn en Sjostakovitsj.

 

Leupold trioZaterdag, 12 maart 2016   i button   

In de serie: Klassiek

 

Leupold Trio   gewijzigd in De Thuiskomst

 

Quirine van Hoek viool
Ellen Zijm accordeon

 

 

UPDATE 12 maart, 8.00 uur

In verband met zeer nare familieomstandigheden heeft de cellist concert zojuist moeten afzeggen.

 

In plaats van het Trio komt de violiste Quirine van Hoek met haar duopartner Ellen Zijm

Arto  ensembleDonderdag, 10 maart 2016   i button   

In de serie: Klassiek

 

Arto Ensemble

 

Nancy Braithwaite klarinet
Amarins Wierdsma viool
Ruña 't Hart viool
Prunella Pacey alt-viool
Guus Fabius cello
Rosina Fabius mezzo-sopraan


Het ARTO Ensemble is opgericht in 1995 door leden van reeds bestaande duo’s: Duo Nancy Braithwaite (klarinet) en Oane Wierdsma (piano) en Duo Driebergen: Prunella Pacey (altviool) en Guus Fabius (cello).

Deze combinatie van instrumenten geeft reeds toegang tot een breed repertoire. Maar door het ontstaan, in de loop der jaren, van een kring van een twintigtal bevriende musici, is het mogelijk programma’s samen te stellen met zeer gevarieerde bezetting. 

Sinds 2012 maken violiste Amarins Wierdsma en mezzosopraan Rosina Fabius deel uit van het ARTO ensemble dat hun initialen in de naam heeft staan.

Celia Garca GarciaZaterdag, 5 maart 2016   i button   logo youtube

In de serie: Pianorecitals

 

Celia García-García | piano


Pianiste Celia García-García, geboren in Spanje en sinds 2004 woonachtig in Nederland is gespecialiseerd in kamermuziek en zangbegeleiding. Zij speelt vaak ad hoc bij meerdere ensembles, naast haar vaste ensembles waarmee ze regelmatig in Nederland en Spanje optreedt.

Zij heeft ruime ervaring in orkestspel (Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Gelders Orkest, Holland Symfonia). Tevens begeleidt zij balletlessen en is ze programmeur van het Romantisch Weekend in de Keukenhof en van de Dag van de Romantische Muziek in Rotterdam.

In het programma staat vandaag een reis door de tijd: Van barok (Bach, Scarlatti, Daquin) via de romantiek (Schumann, Chopin, Mendelssohn) naar de moderne klassieken (Debussy, Tchaikovsky, Gershwin). Een ieder komt dus aan zijn trekken. 

NEUEVERTIKAALDonderdag, 3 maart 2016   i button   logo youtube

In de serie: Klassiek

 

New European Ensemble

 

 Rada Ocharova viool
 Eduardo Paredes viool
 Emlyn Stam altviool
 Leonard Besseling cello
 Carina Vinke alt 
 Björk Nielsdóttir sopraan


Het New European Ensemble, gevestigd in den Haag, is opgericht in 2008 door een 
groep jonge musici vanuit alle uithoeken van Europa. Het ensemble, geroemd om hun fantasierijke programmering en boeiende uitvoeringskwaliteiten, hebben in de media vele lofbetuigingen ontvangen zoals  ‘aanstekelijk enthousiasme' (Nutida Musik)  en 'uitzonderlijke performances’ (de Volkskrant).

Regelmatig gaat het ensemble in wisselende samenstelling op tournee door Europa. Prominente componisten zoals Kaija Saariaho and Magnus Lindberg verheugen zich immer in de samenwerking met het ensemble.

Het ensemble is samengesteld uit multi-getalenteerde musici die zowel als solist acteren doch ook als musicus in kamermuziekensembles en bij grote orkesten.  Het ensemble voert werken uit van hedendaagse klassieke werken en zoekt daarbij naar innovatieve uitvoeringsmogelijkheden, vaak gecombineerd met film, dans, theater of andere visuele kunstvormen.

Vandaag een uitvoering van twee geweldige werken: "Scatter Roses Over My Tears" van John Travener en "Stabat Mater Dolorosa" van Giovanni Battista Pergolesi.


De tekst van deze liederen kunt u downloaden door HIER te klikken.