oneiros ensembleZaterdag, 28 mei 2016   i button   

Thema / In de serie :

Oneiros Ensemble

 

Johan Olof viool
Eva Van Haaften  viool 
Arwen van der Burg  altviool 
Justa de Jong  cello 
Liesbeth Vreeburg  harp Het Oneiros Ensemble werd in 2011 opgericht door violist Johan Olof en harpiste Liesbeth Vreeburg. Het ensemble bestaat uit een groep jonge ambitieuze musici en speelt in wisselende bezettingen. Zij leggen zich toe op het maken en uitvoeren van bijzondere kamermuziekprogramma’s waar een verhaal aan ten grondslag ligt.

In januari 2012 was het ensemble te horen in de kleine zaal van het Concertgebouw. Vroeg-romantische klanken van Beethoven en tijdgenoten.

Donderdag, 26 mei 2016   i button   
In de serie : BarokElin Eriksson


LE NOUVEAU SPECTACLE

 Elin Eriksson viool 
 Kristen Huebner traverso
 Marike Tuin viola da gamba
 Eilidn Martin cello
 Mario Sarrecchia klavecimbel


Dit ensemble is samengesteld uit musici uit alle windstreken (VS, Zweden, Belgie, Schotland en Nederland), allen gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk. Zij spelen in ensembles als Concerto Köln, La Petite Bande, Amsterdam Baroque Orchestra en the Scottish Chamber Orchestra.

 

Vandaag op ons podium nemen zij het publiek mee naar de renaissance- en barokperiode en spelen werken van Leclair, Abel, Buxtehude, Rameau en Telemann.Zaterdag, 21 mei 2016   i button   DuoGudrunenNico

In de serie : Strijk-ensemble

Duo Vercampt & Baltussen

 Gudrun Vercampt viool 
 Nico Baltussen viool


Twee Belgische musici laten oud-Nederlandse violen (eind 1600 gemaakt door Hendrik Jacobs) in elkaar versmelten. Geen allerdaagse combinatie doch .... het wordt genieten.

Gudrun Vercampt studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Georges Octors en Philip Hirschhorn. In 1982 was zij laureate van de Nationale Muziekwedstrijd Pro Civitate en werd haar tevens de Prijs Maurice Lefranc toegekend. Van 1989 tot 1992 was zij lid van het Europees Jeugdorkest, waarmee zij musiceerde o.l.v.. Claudio Abbado, Zubin Metha, Bernard Haitink en Vladimir Askenazy. Gedurende lange tijd was zij gespecialiseerd in hedendaagse muziek, was lid van het Quadro-strijkkwartet, Musikfabrik Düsseldorf, Musiques Nouvelles, Champ d’Action met concerten doorheen heel Europa.

Zij was assistent-concertmeester van de Beethoven Academie en maakte deel uit van het harpkwintet Arpae, het strijkkwintet Piacevole en het pianotrio Prospero. Nu is ze lid van het strijkkwintet Piacevole, van Sprezzatura en verleent ze haar medewerking aan de Ensembles ChampdAction en Oxalys . Momenteel is Gudrun soliste bij het Brussels Philharmonic .

Nico Baltussen begon zijn loopbaan toen hij de Europese Prijs van de Nationale Muziekwedstrijd van het Gemeentekrediet won, daarna de tenutowedstrijd, en onderscheiden werd door het Festival van Vlaanderen voor zijn vertolking van Messiaen's Quatuor pour la fin du temps.

Nico Baltussen begon zijn vioolstudies op jonge leeftijd bij André Delacourte. Hij behaalde zijn diploma viool aan het Leuvense Lemmensinstituut waar hij nu les geeft. Na verschillende jaren als concertmeester bij het Nieuw Belgisch Kamerorkest, bouwt hij op dit moment een carrière uit als solist en speler van kamermuziek in diverse enemble samenstellingen. 

Les Amis nieuw 2Donderdag, 19 mei 2016   i button   logo youtube

In de serie : Wereldmuziek

Trio Les Amis

 Marina Eckhardt mandoline
 Ron Leendertse gitaar 
 Monty van Belzen accordeon 


Trio Les Amis brengt een zeer afwisselend programma in alle denkbare combinaties en bestaat uit twee bestaande duo’s; Follie à deux – mandoline en accordeon en Duo Giuliani – mandoline en gitaar.

Door samenwerking van de musici opent zich een breed scala aan mogelijkheden. Fijnzinnige mandoline en gitaarmuziek, Italiaanse volksmuziek, Zuid-Amerikaanse choro’s en tango’s en een knipoog naar Django Reinhardt en zijn Hot Club de France.

 

 

pinksteren17Zaterdag, 14 mei 2016      
Pinksterzaterdag


Vandaag geen lunchconcert

 

aafje van GemertDonderdag, 12 mei 2016   i button

In de serie : Pianorecitals

Aafje Van Gemert | piano

 

 

Aafje van Gemert kreeg haar eerste pianolessen van Gerard Bierman in Herpen (Brabant).  Ze behaalde prijzen op jeugdconcoursen voor haar Messiaen-vertolking. Na het gymnasium begon Aafje met de studie Nederlandse taal- en Letterkunde aan de universiteit van Utrecht en Piano aan het Utrechts conservatorium. Ze volgde les bij Henk Ekkel, Alwin Bär en David Kuyken. In juni 2002 deed ze haar eerste fase eindexamen, waarvoor ze de Richard Hol-fonds prijs ontving. Naar aanleiding hiervan trad Aafje op voor radio en televisie en is er een cd-opname gemaakt van haar vertolkingen van Bach en Berg. Ze zette haar studie voort in de tweede fase bij David Kuyken. Ze studeerde daarvoor af met onderscheiding. 

Samen met mezzosopraan Ellen van Beek werd Aafje aangenomen voor de Internationale Lied masterclass in Amsterdam, o.l.v. Udo Reinemann. Zij kregen een jaar lang masterclasses van o.a. Rudolf Jansen, Helmut Deutsch, en Sarah Walker. In het lied worden Aafjes affiniteit met poëzie en muziek verenigd.

Voor het moderne repertoire kreeg Aafje lessen van Ton Hartsuiker. Bij Konrad Richter volgde ze masterclasses in solo-repertoire.

Aafje heeft de afgelopen jaren verschillende solorecitals verzorgd. Daarnaast heeft ze een liedprogramma met mezzo-sopraan Ellen van Beek met wie ze door heel Nederland concerten geeft. Aafje werkte met verschillende kamermuziekensembles en als pianist in orkesten. In 2012 werd Het Kwartet in de Branding geboren waarin vier pianisten zich toeleggen op het spelen van de Canto Ostinato van Simeon ten Holt.

 

Binnenkort wordt nadere informatie gepubliceerd

Indigo pianokwartetZaterdag, 7 mei 2016   i button   

In de serie : Klassiek

Pianokwartet Indigo

Natasja Morozova
viool
Ron Ephrat alt-viool
Monique Heidema cello
André Telderman piano

 

Inmiddels een vertrouwd ensemble op ons podium. Deze musici hebben de afgelopen jaren in verschillende ensemble-samenstellingen een lunchconcert op ons podium verzorgd.

Vandaag staan Mahler, Bridge en Strauss op het programma. Met deze musici aan het woord wordt het weer genieten!

 

 

 

 

Hemelvaart JezusDonderdag, 5 mei 2016      

 

 

Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag

 


Vandaag geen lunchconcert.