Ensemble Lauretta BloomerZaterdag, 11 juni 2016   Programmabutton  

In de serie : Pianotrio's

Lauretta Bloomer en ensemble

Maaike Aarts viool
Mickey Stirling cello
Lauretta Bloomer pianoVandaag het slotconcert van het seizoen 2015/2016. Dit pianotrio staat garant voor een waardige afsluiting van dit muzikale jaar.  

 

Tijdens de zomermaanden (juli en augustus)  zullen er 2 extra lunchconcerten worden ingelast. Deze worden aangeboden door de familie Rijnaarts, exploitanten van Podium Azijnfabriek.

Klik hier voor nadere informatie over deze ingelaste zomerconcerten.

 

 

 

Liene Madern en Agnieszka PapierskaDonderdag, 9 juni 2016   i button   

In de serie : Bijzondere duo's

Ensemble 'Pio Corde'

Agniezska Papierska viool
Liene Madern-Stradina forte pianoEnsemble 'Piu Corde' verkent kamermuziek uit de periode van de verlichting. De kern van de groep is de fortepiano ondersteund door een strijktrio. Het ensemble is opgericht in 2015 door studenten en afgestudeerden van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, die een gemeenschappelijke passie hebben voor het populariseren van de late klassieke en romantische repertoire op historische instrumenten.

Zij stellen programma's samen die zich kenmerken door verscheidenheid en rijkdom van muziekstijlen uit heel Europa in de tweede helft van de 18de en het begin van de 19de eeuw. De musici zijn Agnieszka Papierska (viool), Hilla Heller (altviool), Paulina Ptak (cello) en Liene Madern (fortepiano).

Vandaag spelen op ons podium 2 musici uit dit ensemble.

Louwerse en KelderZaterdag, 4 juni 2016   i button   

In de serie : Bijzondere duo's 

Egbert-Jan Louwerse
 | fluit

&

Henry Kelder | piano

 


De fluitist Egbert Jan Louwerse verzorgde al vele lunchconcerten op ons podium Azijnfabriek. Hij richt zich voornamelijk op de kamermuziek in allerlei ensemble-samenstellingen.

Zo is hij een van de fluitisten van het Nederlands Fluitkwartet waarmee hij in 2001 prijswinnaar werd op het prestigieuze Kuhlau-fluitconcours in Duitsland.

Hij is een van de fluitisten van het uit acht fluitisten bestaande ensemble “Blow Up!” en is fluitist van het internationale Occult Ensemble dat gespecialiseerd is in moderne muziek.

Ook speelt hij in duo’s met gevestigde musici als de harpistes Vera Kool en Manja Smits.

Vandaag is hij te beluisteren in een "duo-optreden" met de pianist Henry Kelder.

 

vital stahievitchDonderdag, 2 juni 2016   i button

In de serie : Piano-recitals

Vital Stahievitsj | piano

Vital Stahievitch is een begaafd pianist. Zijn muzikale carriere begon in 
Minsk waar hij studeerde aan het Nationale Muziekcollege en Nationale Muziekacademie bij Zoya Kacharskaya. Op zijn zestiende won hij een prijs op de Internationale Stasys Vainiunas Pianowedstrijd in Vilnius (Litouwen 1996, tweede prijs). Sinds die tijd treedt hij op als solist in steden in Belarus, met verschillende orkesten en kamerensembles.

Hij trad op in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Belgie, Mexico, Noorwegen, Griekenland, Rusland, Litouwen, Portugal en de Verenigde Staten.


In 2000 nam hij een CD op met muziek van Schubert in samenwerking met het Italiaanse label “Agora” en in 2008 bracht hij een nieuwe CD uit met muziek van Prokofjew in samenwerking met het Nederlandse label “EDS Music”. In 2001 was Vital Stahievitch prijswinnaar van de Emmanuel Durlet Internationale Pianoconcours in Antwerpen (Belgie). In 2005, op de Europese Unie Pianoconcours Arcangelo Speranza in Taranto (Italie) won hij de tweede prijs. Datzelfde jaar won hij een diploma van het Internationale Pianoconcours "Minsk-2005", als ook op de Internationale Chopin Pianoconcours in Marianske Lazne (Tsjechiё) en YPF Pianoconcours in Amsterdam.

Zijn repertoire bestaat uit werken van verschillende stijlperioden, van oude muziek tot zeer moderne werken, zijn voorkeur ligt echter bij Romantische en Russische componisten zoals Chopin, Schubert, Rachmaninov en Prokofjew.

In 2007 voltooide Vital Stahievitch zijn Master opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Hakon Austbo.