CascataStrijktrioZaterdag, 26 november 2016   Programmabutton   

In de serie : Strijkensembles

Cascate Strijktrio

 

Marjolein van Dingstee viool
Meintje de Roest  altviool 
Inge Grevink  cello Het Cascata Strijktrio is in 2014 ontstaan vanuit de wens om één van Mozart's grootste kamermuziekwerken, het Divertimento in Es te spelen. Het trio kent elkaar al vanuit verschillende kamermuziek ensembles en het Gelders Orkest, waar zij alle drie aan de eerste lessenaars spelen. Na de succesvolle concerten met Mozart's Divertimento volgden meer werken voor strijktrio en ontstonden verschillende programma combinaties.

Inmiddels richt het trio zich volledig op het uitgebreide repertoire dat er voor dit ensemble bestaat en zijn er diverse plannen voor de toekomst. Het trio voelt zich in de muziek nauw verbonden met de natuur en verkoos de kracht en continuiteit van de waterval als haar symbolische naam: Cascata Strijktrio.


Dasha Vital JulieDonderdag, 24 november 2016   Programmabutton   

In de serie : Klassiek

 

Dasha Beltikuova  fluit 
Julie Moulin fluit 
Vital Stahievitch piano Dasha Beltiukova (dwarsfluit)
werd in 1980 geboren in Minsk in een muzikale familie.  In 1987 begint zij met piccolo- en dwarsfluitlessen bij de professor Nina Avramenko aan het Muziek College te Minsk. In 1990 maakte Dasha haar debuut met een kamerorkest in het philharmonisch concertgebouw te Minsk. In 1995 won Dasha de tweede prijs met het internationaal muziek concours van Jonge Muziekanten in Rusland. Zij heeft deelgenomen aan verschillende internationale muziekwedstrijden en masterclasses (ook bij Jaques Zoon), en volgde verschillende  opleidingen in Wit-Rusland en daarbuiten. Dasha heeft vele malen gespeeld met kamer- en symfonieorkesten in Wit-Rusland. Sinds Januari 2000 was zij student aan het Conservatorium van Amsterdam, o.l.v. professor Harrie Starreveld. In 2003 Dasha heeft paar concerten en een masterclass-presentation in Zhengzhou University (China) gegeven. Sinds het begin van haar studietijd in Nederland treedt Dasha regelmatig op met muzikanten als Bernd Brackman, Ksenia Kouzmenko, Anna Azernikova, Ksenia Beltiukova en Mirjam Rietberg. In mei 2004 heeft Dasha haar Masteropleiding Cum Laude afgerond aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds 2006 is Dasha te zien en te horen in Nederland op Radio, TV en in grote concertzalen  (o.a. Concertgebouw van Amsterdam) met haar MirAnDa Trio (fluit, zang en harp).

Fluitiste Julie Moulin (dwarsfluit) werd in 1986 in Clermont-Ferrand geboren, waar zij studeerde bij Cyril Coutier, Corinne Sagnol en Hervé Hotier. Na een jaar lessen met Vincent Lucas in Parijs, vervolgde ze haar studie aan het Conservatoire National Supérieur in Lyon bij Philippe Bernold, Julien Beaudiment en Gilles Cottin (van 2006 tot 2010).In 2010 werd Julie Moulin geselecteerd voor de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Al na twee maanden werd ze aangenomen als tweede fluitiste en altfluitiste bij het orkest.

Vital Stahievitch (piano) werd in 1980 Minsk, Wit-Rusland, geboren. Hij studeerde aan Nationale Muziekcollege (1999) en Rijksmuziekacademie van Wit-Rusland (2004) met Zoja Katsjarskaja af. Later is hij aan Conservatorium van Amsterdam (2007, MMus, cum laude, met Hеkon Austbш) en Universiteit van Amsterdam (2009, MA, met Naum Grubert) afgestudeerd. Vital won prijzen op internationale en nationale concoursen in Minsk, Vilnius, Amsterdam, Antwerpen, Taranto, Marianske Lazne en Utrecht. Hij speelde in meest Europese landen, maar ook in VS, Mexico en Japan. Vital heeft een breed en gevarieerd repertoire. Hij speelt graag Mozart, Chopin, Schubert, Schumann, Brahms, Prokofiev en Rachmaninov. Vital speelt ook graag stukken van Wit-Russische componisten van verschillende eeuwen. Sinds 2012 werk Vital Stahievitch als correpetitor aan het Conservatorium van Amsterdam.


VeraManuelZaterdag, 19 november 2016   Programmabutton   

In de serie : Jong Talent

Vera Werkman | viool

&

Manuel Sanguino | piano


In de serie "jong talent" maken we vandaag plaats voor deze twee veelbelovende musici.

Vera Werkman (1999) begon op haar vierde jaar viool te spelen bij Wiesje Miedema aan de Amstelveense Muziek-en Dansschool. Momenteel studeert ze bij Julia Dinerstein (docente aan het ArtEZConservatorium in Zwolle/Arnhem en het Conservatorium in Maastricht). Vera is 2,5 jaar lid geweest van het NJSO (Nederlands Jeugd Strijk Orkest). In de zomer van 2013 heeft het strijkorkest een tournee gemaakt naar Aberdeen, Schotland, o.l.v. Bas Wiegers.

Ook heeft Vera meegewerkt aan een cd-opname van het orkest. Het laatste jaar in het orkest bracht zij door als aanvoerder van de tweede violen. Vera won al een aantal prijzen op verschillende nationale concoursen waaronder de Iordens Viooldagen, het Prinses Christina Concours en het Britten concours. Ze heeft concerten verzorgd in de Classic Express en ook gaf ze recitals in de Nieuwe Kerk in Den Haag en op de ´Dag van de Romantische Muziek´ in Rotterdam.

Manuel Sanguino (1999) werd geboren in de Dominicaanse Republiek en heeft de Spaanse nationaliteit. Op 6-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste saxofoon lessen. Twee jaar later begon hij met pianospelen.

In 2010 bekroond met de stichting Danilo Perez hem met beide instrumenten, hij ontving masterclasses op het Panama jazzfestival. In 2011 en 2012 nam hij deel aan de Musik Zentral Festival in Oostenrijk, en speelde daar pianoconcerten van Beethoven (1ste) en van Chopin (2de).

Als saxofonist werd Manuel door het NBE (Nederlands Blazers ensemble) geselecteerd voor het Jong-NBE, een blaasorkest met de beste blaas-musici van het land, onder de 15 jaar oud.

Manuel won de eerste plaats en de publieksprijs op de nationale finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag, een van de meest prestigieuze wedstrijden in de Nederland. Hij won ook twee keer de eerste plaats in de regionale competitie. Ook was hij finalist op het '' Avond van de jonge musicus '', de voorronde van het Eurovisie  "Jonge Musici Contest" in Keulen, werd welke werd uitgezonden op de nationale televisie.Arto  ensembleDonderdag, 17 november 2016   Programmabutton   

In de serie : Strijkensembles +

Arto ensemble

 

Amarins Wierdsma viool 
Ruña 't Hart  viool 
Prunella Pacey  alt-viool 
Guus fabius  cello 
Nancy Braithwaite  klarinet 


Amarins Wierdsma (*1991) won de derde prijs van Het Nederlandse Vioolconcours Oskar Back in 2013. Zij won eerder eerste prijzen op het Iordens Vioolconcours en het Davina van Wely Vioolconcours. Zij voltooide cum laude haar opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ruña ‘t Hart (*1992) begon op tweejarige leeftijd met vioolspelen. Vanaf haar 10e studeerde ze bij Coosje Wijzenbeek en een jaar later werd ze toegelaten tot de afdeling jong talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij speelde jarenlang in de Fancy Fiddlers, een strijkers ensemble bestaande uit leerlingen van Coosje Wijzenbeek en cellisten van docente Monique Bartels. Vanaf september 2011 studeert Ruña aan het Conservatorium van Amsterdam bij Vera Beths. Ruña heeft meerdere malen opgetreden tijdens het Grachtenfestival Amsterdam.

Prunella Pacey werd geboren in Durham, Engeland in een muzikaal gezin: haar moeder was de componiste-pianiste Margot Wright, een tijdlang de begeleidster van Kathleen Ferrier. Prunella was zo gelukkig om deze geweldige zangeres als peetmoeder en inspiratie voor haar altvioolspel te hebben. Al vele jaren is Prunella een bekend gezicht in de altvioolwereld. Sinds haar komst in Nederland is Prunella Pacey een veelgevraagde altvioliste op de Nederlandse podia. Jarenlang was zij lid van het Mondriaan Kwartet en het Goffriller Quartet. Prunella was solo-altiste bij de NOS en heeft als aanvoerder gespeeld met onder andere The English Chamber Orchestra, Amsterdam Sinfonietta, Holland Symfonia en het Residentie Orkest. Prunella Pacey was 20 jaar lang hoofdvakdocente Altviool aan het Utrechts Conservatorium. Als gastdocente is zij verbonden aan het Royal College of Music te Cardiff. Naast het geven van altviool-lessen en workshops geeft Prunella tegenwoordig ook workshops in een nieuwe vorm, 'Yoga voor Musici', waarvoor zij een vierjarige opleiding heeft gevolgd. Prunella heeft tientallen CD’s gemaakt voor EMI, Epoch, Decca, Globe en Etcetera. Zij treedt regelmatig op in concerten en als gastdocente op internationale festivals en is consultant gastdocente aan het Royal Welsh College of Music and Drama sinds 2006. Prunella speelt op een instrument gebouwd door Max Möller in 1948.

Guus Fabius groeide op in een gezin, waarin zijn muzikale ontwikkeling werd gestimuleerd. Zijn liefde voor kamermuziek werd al vroeg ontdekt in het samenspel met eigengemaakte bamboefluiten. Hij ontving jarenlang enthousiaste cellolessen van Dries Munnik en speelde met plezier in het Jeugd Kamerorkest Leiden. Tijdens zijn Groningse conservatoriumjaren leerde hij Hans Rijkmans kennen, waarmee hij talloze concerten gaf en tournees maakte, meestal onder de naam 'Alauda'. Via hem ontmoette hij ook Prunella Pacey (altviool), waarmee hij sindsdien door het leven gaat en een duo vormt. Andere ensembles waarvan hij (mede)oprichter is zijn het ARTOensemble (1995), dat in 2010-2011 al voor het 15e seizoen het kernensemble van de kamermuziekserie in Bunnik vormt, het Dutch String Trio (2005) en het cello duo (2009) met Liesbeth Bos (cello). Guus speelt op een cello gebouwd door David Collins in 1997, gemaakt naar het model van Stradivarius genaamd Servais, met iets grotere maten dan standaard.

Nancy Braithwaite studeerde af aan de befaamde Eastman School of Music (VS) met de hoogst mogelijke onderscheiding: het Performers Certificate. Zij is als uitvoerend musicus voornamelijk bezig met kamermuziek. In haar woonplaats Bunnik is zij artistiek leider van de kamermuziekserie Kromme Rijn Concerten. Nancy Braithwaite is verbonden aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) als hoofdvakdocent klarinet en kamermuziek.


PienavoceZaterdag, 12 november 2016   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere duo's


Duo Pienavoce

Nele Gilis cello 
Ellen Schepers  piano 


Celliste Nele Gillis en pianiste Ellen Schepers ontmoetten elkaar enkele jaren geleden aan het koninklijk conservatorium van Antwerpen. Zij ontdekten een zeldzame muzikale eensgezindheid en besloten duo pienavoce op te richten. Zo begonnen zij een muzikale reis door het prachtige oeuvre voor piano en cello en hadden zij de kans om op verschillende podia in de Benelux te concerteren.

Naast dit duo is Nele Gilis als celliste actief in verscheidene orkesten en ensembles en is zij als docent verbonden aan de muziekacademie van Geel en Borgerhout.

Ellen Schepers is voornamelijk actief als begeleidster aan de koninklijke balletschool van Antwerpen en enthousiast lid van het tango ensemble Triunfal Quintet.


Brink en DelaporteDonderdag, 10 november 2016   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere duo's

Bert van de Brink | accordeon & piano

&

Gildas Delaporte | zang & contrabas


Bassist en beiaardier Gildas Delaporte is door zijn grote passie voor de Franse poëzie op het idee gekomen muziek te componeren bij de teksten van een groot aantal gedichten. Zo zijn tientallen gedichten nu ook chansons geworden. Voor een van de chansons, getiteld Etty Hillesum heeft Gildas zelf de tekst geschreven. Zij werd in de oorlog gedeporteerd en net als Anne Frank is zij bekend geworden door haar dagboek. Andere teksten zijn onder meer van: Victor Hugo, Charles Beaudelaire en Marceline Desbordes-Valmore.

Bert van den Brink is verantwoordelijk voor de arrangementen. En begeleidt op piano en accordeon. Een optreden van Gildas en Bert doet denken aan de klank van traditionele Franse chansons door de instrumentatie en de taal terwijl alle composities nieuw
Voor een impressie van dit ensemble kijk op You-Tube   logo youtube
NovemberDudokZaterdag, 5 november 2016, aanvang 12.30 uur
uitverkocht!
   


Vandaag is de organisatie van het lunchconcert in handen van het festival "November Music". Er is vandaag dus geen regulier lunchconcert.

De entreepijs van dit lunchconcert is €. 12,= echter, aangezien dit concert vandaag plaats vindt in "onze Azijnfabriek" hebben wij een (beperkt) aantal gratis toegangskaarten beschikbaar voor Vrienden van onze Stichting. 

 

Vrienden van onze Stichting kunnen zich vanaf woensdag 26 oktober 12.00 uur aanmelden voor een gratis toegangskaart door het formuliertje op deze website in te vullen. Aangezien het aantal gratis toegangskaarten beperkt is moeten we één spelregel hanteren: wie het eerst komt .....  wie het eerst maalt..... EN ....  op is op!!   Wees er tijdig bij.  

 

Mededeling donderdag 27 10 2016 15:40 uur

Helaas is de laatste van de 60 beschikbare gratis kaarten zojuist uitgegeven. U kunt zich hiervoor niet meer aanmelden.

Van de organisatie hebben we vernomen dat er ook geen andere (betaalde) plaatsen meer beschikbaar zijn.

 

Dudok Kwartet

m.m.v.

Vincent van Amsterdam

 

Judith Van Driel viool
Marleen Wester  viool 
Lotte de Vries  alt-viool 
David Faber  cello 
Vincent Van Amsterdam accordeon 


Het veelzijdige Dudok Kwartet gaat tijdens "November Music" in zee met accordeonist Vincent van Amsterdam. Samen brengen ze een gevarieerd programma met werken voor strijkkwartet en accordeon.

Van de onlangs overleden Nederlandse componist Bernard van Beurden klinkt A4. Van de Duitse componist Wolgang Rihm - van wie tijdens November Music ook zijn grootse Et Lux is te horen - worden delen gespeeld uit het werk Fetzen. Uitsmijter is Sofia Goebaidoelina’s Silenzio voor accordeon, viool en cello. Een stille meditatie in klank zoals alleen Goebaidoelina het kan neerpennen.

Nadere informatie over de programmering van het festival "November Music" treft u aan op hun eigen website http://novembermusic.net/ .
Voor een impressie van dit ensemble kijk op You-Tube   logo youtube

 

Haytham Safia QuartetDonderdag, 3 november 2016   Programmabutton   

In de serie : Wereldmuziek

Haytam Safia Quartet

 

Haytham Safia  U'd 
Hanneke Ramselaar  oboe 
Eva Van de Pol cello
Osama Mileegi  percussion Haytam Safia presenteert hier zijn unieke combinatie van klassieke westerse en oosterse instrumenten vormt dit tot een harmonieus geheel in een speelse musically- vormgegeven "gesprek".

Voor een impressie van dit ensemble kijk op You-Tube   logo youtube