kerstplaatje552Zaterdag, 31 december 2016      

 

 


Oudjaarsdag

 

  

vandaag geen lunchconcert

 

Nieuwjaarsconcert op zaterdag 7 januari 2017!

kerstplaatje552Donderdag, 29 december 2016      

 

 


Kerstreces

 

  

vandaag geen lunchconcert

 

Nieuwjaarsconcert op zaterdag 7 januari 2017!

kerstplaatje552Zaterdag, 24 december 2016      

 

 Kerstreces

 

 

vandaag geen lunchconcert
 

Nieuwjaarsconcert op zaterdag 7 januari 2017!

ArcadieTrioDonderdag, 22 december 2016   Programmabutton   

In de serie : Klassiek

Arcadië Trio


 

Steven Geraads klarinet 
Timothée Busch  cello
Henriëtte Wirth piano
Het Arcadië Trio bestaat uit klarinettist Steven Geraads, cellist Timothée Busch en pianiste Henriëtte Wirth. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium. Hun repertoire omvat werken van componisten als Brahms, Beethoven, Bruch, Glinka en Zemlinsky.

Samen gaven zij concerten in onder andere Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen. In 2011 maakten zij hun debuut in de kleine zaal van Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.


Brook en StephanZaterdag, 17 december 2016   Programmabutton   

In de serie : Klassiek

Stephan Heber | cello
&
Brook Cuden | piano Stephan Heber
werd in 1977 geboren in Kiel, Duitsland. Op 7-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste cellolessen. In 1990 en 1995 was hij finalist en laureat op het concours “Jugend musiziert”. Van 1998 tot 2002 studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij achtereenvolgens Dimitri Ferschtman en Monique Bartels. In 2002 behaalde hij zijn Bachelor-diploma en vervolgde zijn studie bij Gregor Horsch. In juni 2005 behaalde hij zijn Master-diploma. Daarna volgde hij lessen bij Ulrike Schäfer en Guido Schiefen in Keulen.


Stephan Heber is sinds 2006 als cellist verbonden aan het Orkest van het Oosten in Enschede en sinds 2009 vast lid bij het Cello Octet Amsterdam, het voormalige Cello Octet Conjuncto Ibérico.

De Amerikaanse pianiste Brook Cuden treedt op als soliste en kamermusicus in Europa en de VS. Na haar studie aan Northwestern University (Illinois) in 1994 won ze de 1995 Farwell Award in Chicago en in 1997 de MTNA State Collegiate Piano Competition. Na haar Master’s Degree in 1999, werkte zij met een beurs voor het Aspen Music Festival, met Joseph Kalichstein, Rita Sloan en Armen Guzelimian. Sindsdien werkt ze samen met bariton Johan Lippens. Brook Cuden werkte met gerenom-meerde musici zoals cellisten Colin Carr, Yehuda Hanani en Maarten Mostert, fluitist Michel Debost en saxofonist Matthew Sintchak.

Zij speelt met het Soil Ensemble, een hedendaagse muziekensemble, waarmee ze theaterproducties heeft gespeeld. Brook Cuden soleerde tijdens de Muziekweek De Suite in De IJsbreker, De Spiegelzaal van het Concertgebouw, de Robert Myer’s Arts Series in de VS en het Edessa Spring Festival (Griekenland). Naast uitvoerend musicus was Brook Cuden docent en stafbegeleider aan de Universiteit van Iowa City (1997-2000), aan het Luther College in Iowa (1997-2000) en co-repetitor aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Zij geeft nu privé les in Amsterdam. In 2000/2001 kon Brook Cuden met een PEO Scholarship en Stanley Fellowship in Amsterdam bij Jan Wijn studeren.

quatre bouches2Donderdag, 15 december 2016   Programmabutton   

In de serie : Vocaal

Quatre Bouches


 

Bauwien Van de Meer sopraan 
Petra Ehrisman  alt
Gerben Houba tenor
Michel Poels bariton


In de reprise!  Vorig seizoen stonden zij op ons podium met het programma "FusionKitchen", en met veel succes.

Bent u benieuwd wat dit fantastisch vocaal ensemble dit lunchconcert op het menu heeft staan? Kom tijdig want de belangstelling is groot!  

Voor een impressie van dit ensemble kijk op You-Tube   logo youtubeTrio258Zaterdag, 10 december 2016   Programmabutton   

In de serie : Pianotrio's


Trio 258

 

Eduardo Paredes viool
Leonard Besseling cello
Lestarie Scholtens piano


TRIO 258: drie bevlogen musici met een rijke kamermuziekhistorie in binnen- en buitenland. Het pianotrio vormde zich in 2015 in een sfeervolle repetitieruimte aan de Keizersgracht 258 te Amsterdam.

Op datzelfde adres, enkele verdiepingen lager, werden tevens de beide strijkinstrumenten gebouwd door vioolbouwer Matthieu Besseling, de vader van Leonard.

Het trio vond elkaar in hun passie voor kamermuziek, geïnspireerd door opnames van oude meesters als Heifetz, Rubinstein en Piatigorsky, en hun zoektocht naar het verenigen en completeren van elkaars muzikale persoonlijkheden.

Het trio trad op in zalen als het Muziekgebouw Eindhoven en het Concertgebouw Amsterdam en festivals als de Uitmarkt en het Kamermuziekfestival Schoorl.

Vandaag staan Haydn, Ravel en Rachmaniboff op het programma.Telderman en HeidemaDonderdag, 8 december 2016   Programmabutton   

In de serie : Klassiek

Duo Cello & Piano


 

Monique Heidema cello 
Andre Telderman  piano


Al jaren regelmatig te gast op ons podium. Ook vandaag staan zij weer garant voor een hartverwarmend lunchconcert.

M
onique en André zijn enthousiasmerende en gerenommeerde musici die inmiddels al vele jaren met elkaar samenspelen en een schat aan ervaring hebben. Dit verklaart ook het omvangrijke repertoire wat zij te bieden hebben.

Vandaag staat o.a. Brahms op het programma. De invulling na de pauze houden zij nog even geheim (onder de itel "uit alle windstreken ....."   

Beth en Flo SliderZaterdag, 3 december 2016   Programmabutton   

In de serie : Pianorecital / Bijzondere duo's

Beth & Flo


 

Esbeth Remijn piano 
Claudette Verhulst  pianoBeth & Flo
, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst studeerden klassiek piano. Ze leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet en Claudette behaalden daar in 2014 hun Masterdiploma, respectievelijk bij Ellen Corver en David Kuijken. Zij namen met succes deel aan verschillende concoursen, zoals het concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Masterclasses voor solo-repertoire volgden ze bij onder anderen Igor Roma, Ronald Brautigam, Paul Badura-Skoda en Ilona Timchenko.

Omdat beide pianistes ook grote affiniteit hebben met theater, besloten zij dit te integreren in de concerten die zij geven. Zo ontstond in 2013 het duo Beth & Flo; een pianoduo dat klassieke recitals geeft en deze opluistert met gesproken en gezongen woord. ..... “Vandaar dat we een combinatie wilden maken van klassiek piano en een stukje theater. Dit, om contact met het publiek te maken en zo klassieke muziek toegankelijker te maken”. ......  

Met hun eerste muziektheatervoorstelling ‘Where did you get that hat’, geregisseerd door Elisabeth Boor, boekten ze succes op o.a. het Café Theater Festival 2013 in Utrecht, ‘Salone dell’Opera’ in Amerongen, festival ‘Klassiek op het Amstelveld’ in Amsterdam en tijdens de Uitmarkt in Den Haag. In oktober 2013 speelden Elsbet en Claudette een sprookjesconcert voor kinderen waarbij de piano centraal stond in het Lucent Danstheater in Den Haag tijdens festival ‘De Betovering’. In 2014 is het duo uitgekozen om wederom deel te nemen aan het Café Theater Festival. Een vrolijke voorstelling over de liefde,  met als titel ‘Oui, oui, zo ies èt levèn’ is hieruit ontstaan. De muziek in een verhaal of context plaatsen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo. 

Voor een impressie van dit ensemble kijk op You-Tube   logo youtube


NFK fluitkwartetDonderdag, 1 december 2016   Programmabutton   

In de serie : Blazersensembles

Het Nederlands Fluitkwartet

Ivo Visser fluit
Karin Leutcher  fluit
Joan Handels fluit
Egbert Jan Louwerse fluit


Het Nederlands Fluitkwartet (NFK) heeft sinds haar oprichting, begin 2000, een groot aantal concerten gegeven in binnen- en buitenland. De kleine zaal van het Concertgebouw Amsterdam, het Festival Zeeuwsch Vlaanderen, het Internationaal Orgelfestival Haarlem en de Oosterpoort Groningen zijn voorbeelden van locaties waar het NFK concerteerde. In november 2001 won het kwartet de derde prijs tijdens het 9e prestigieuze internationale fluitconcours ‘Friedrich Kuhlau’ te Uelzen in Duitsland.

Een gemeenschappelijke passie voor uiterste precisie en een rijk palet aan klankkleuren maakt het kwartet tot een prachtig en boeiend ensemble. Kennismaking met het Nederlands Fluitkwartet betekent voor het publiek altijd iets nieuws, iets verrassends. Voor de kwartetleden blijft het een uitdaging om de muziek diep te doorgronden en het publiek te betoveren met de verschillende dwarsfluiten die zij bespelen; van piccolo tot basfluit!

De vier leden van Het Nederlands Fluitkwartet studeerden allen aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam. 
Voor een impressie van dit ensemble kijk op You-Tube   logo youtube