FontysenCloutZaterdag, 28 januari 2017   Programmabutton   

In de serie : Klassiek

Gabrielka Clout | piano

m.m.v.

Studenten van het Fontys Conservatorium 


Op deze middag presenteert de pianiste Gabrielka Clout een bijzonder en gevarieerd programma:  

Het Muziektheater Klassiek van Fontys Tilburg.

Het wordt een wervelend optreden. Gabrielka Clout en haar negen studenten zullen er voor zorgen dat u zich niet verveelt. Er staan vijftien werken op het programma die in wisselnde ensemble-samenstelling worden uitgevoerd.

Voor meer informatie klik hier.


 

HirokoBarbara duofotoDonderdag, 26 januari 2017   Programmabutton   

In de serie : PianorecitalsBarbara Baltussen | piano

&

Hiroko Fukushima | pianoVier handen op het klavier ofwel "quatre-mains".  Twee geroutineerde pianistes van uitzonderlijke klasse.


Barbara Baltussen studeerde piano aan de muziekacademie van Sint-Niklaas bij Johan Lybeert en vervolgde haar studies aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen, in de klas van Levente Kende en Heidi Henderickx. Ze is laureate van verschillende wedstrijden, waaronder Jong Tenuto, Cantabile, Axion Classics, E. Durletwedstrijd. 

Barbara is werkzaam als docente in de academie voor Muziek, Woord en Dans van Bornem en in de Kunsthumaniora van Brussel, maar heeft daarnaast nog een zeer actief concertleven als soliste, als kamermuzikante en als begeleidster. Ze heeft een uitgesproken voorliefde voor kamermuziek en is in dit domein vooral actief als pianiste van het trio Khaldei, dat reeds vele malen ook op ons podium stond. Ook vormt Barbara met haar vader, violist Nico Baltussen, een begeesterend duo.

Hiroko Fukushima, die sinds 2009 pianoles geeft aan de Kunsthumaniora Brussel, studeerde piano aan de Elisabeth University Hiroshima en besliste nadien zich verder te bekwamen aan het Conservatorium van Brussel.

Daar behaalde ze de meesterdiploma’s piano en pianoforte in de klassen van Boyan Vodinitcharov en Piet Kuijken. Sinds 2007 is ze pianiste van het ‘Trio Horta’. In die hoedanigheid speelde ze concerten voor Bozar, Flagey, Klarafestival, ‘Concerts de Midi’ te Luik, Academiezaal Sint-Truiden, Palais des beaux-arts de Charleroi. 

In 2013 richtte Hiroko Fukushima de concertreeks "music-home" op, een serie kamermuziekconcerten hoofdzakelijk uitgevoerd op historische instrumenten en in juni 2015 richtte ze het ‘Trio Ocells’ op. Met deze combinatie van fluit, cello en piano concerteerde ze afgelopen zomer in Hiroshima. 

Vandaag beiden op ons podium achter de vleugel!

Francis MoureyZaterdag, 21 januari 2017   Programmabutton   

In de serie : Klassiek

Francis Mourey | cello


Francis Mourey (*1984) studeerde aan het Conservatoire National de Région van Dijon en behaalde het Diplôme d'Etudes Musicales met unanieme onderscheiding voor cello bij Laurent Lagarde. Hij vervolgde zijn studies in België aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Marie Hallynck, waar hij in 2008 afstudeerde met grote onderscheiding.

Nadien werkte hij aan perfectie onder de bezielende begeleiding van France Springuel aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij in 2009 een Postgraduaat behaalde, opnieuw met grote onderscheiding. Tijdens zijn opleiding kreeg Francis advies van grote cellisten als Mark Drobinsky, Edmond Baert, Michel Strauss, Marc-Dider Thirault, Lluis Claret, Jean-Pierre Leguay, Jeanne Marguillard en JeanSebastien Béreau.

Als musicus met een zeer brede interesse, studeerde Francis ook orkestdirectie bij Jean-Sébastien Béreau, orgel hij Jean-Pierre Leguay en compositie bij Guy Leclercq. Francis trad op als solist en kamermuzikant met Martin Yates, Jean-Sébastien Béreau, Bernard Delire, Elisabeth Laurence, Gabriella Torma, Marie Hallynck, Sébastien Walnier, het Kryptos Kwartet in befaamde zalen als het Zeevaart Museum (Parijs), het Elyseum, de Andé molen, Bozar, het Koninklijk Conservatorium van Brussel, het Concertgebouw in Brugge, de Singel in Antwerpen en het Muziekinstrumentenmuseum van Brussel.

Zijn interesse gaat vooral uit naar orkestwerk en kamermuziek. Francis is actief als vervanger in tal van orkesten: het Nationaal Orkest van België, Brussels Philharmonic, het Symfonieorkest van de Koninklijke Muntschouwburg. En hij is cellist van Trio Khaldei. Francis Mourey is laureaat van de Raynaud-Zurfluh wedstrijd in 2003 en behaalde de prestigieuze eerste prijs op het Internationaal Celloconcours Servais in 2009. Nadere informatie wordt binnenkort gepubliceerd.

 

 

Rietveldensemble1Donderdag, 19 januari 2017   Programmabutton   

In de serie : Klassiek

Rietveld Ensemble


Elisabeth Perry viool
Richard Wolfe  altviool
Matthias Naegele                              cello
James Oesi contrabas 
Nancy Braithwaite klarinet
Louis Van Nunen fagot
Hans Dullaert hoorn


Het Rietveld Ensemble is een kamermuziekensemble dat bestaat uit topmusici met internationale achtergrond.

Elisabeth Perry is concertmeester van het Radio Filharmonisch en docent aan het Utrechts Conservatorium, Richard Wolfe altviolist van Nederland Kamerorkest en verbonden aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht, Matthias Naegele, internationaal cellosolist en kamermusicus en Nancy Braithwaite, docent klarinet en kamermuziek aan het Rotterdams Conservatorium.

James Oesi is een jonge, zeer getalenteerde contrabassist uit Zuid-Afrika. Louis van Nunen solofagottist bij nederlandse orkesten, lid van onder meer het Nederlands Blazers Ensemble, hoofdvakdocent fagot. Hans Dullaert was onder andere hoornist in het Koninklijk Concertgebouw Orkest en gaf veel internationale masterclasses. 

 

leonard van lierZaterdag, 14 januari 2017   Programmabutton   

In de serie : Pianorecitals

Leonard Van Lier | piano


De virtuoze concertpianist Leonard van Lier is inmiddels een vertrouwd gezicht op ons podium. 

Leonard van Lier studeerde bij Jacques De Tiège aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. "Uitmuntend" was het eindpredikaat waarmee de jury zijn eindexamens Docerend en Uitvoerend Musicus waardeerde.  Hij won verschillende prijzen, o.a. een eerste prijs in de landelijke finale van het Prinses Christina Concours. Tevens ontving hij de Gaudeamus-prijs voor de beste uitvoering van hedendaags repertoire.

Naast zijn conservatoriumstudie studeerde Van Lier ook technische fysica en is niet alleen actief als uitvoerend pianist maar ook als wetenschappelijk onderzoeker werkzaam bij TNO, afdeling akoestiek, in Delft. 

Vandaag staan werken van Beethoven, Debussy en Chopin op het programma. Klik op de programma-button voor nadere details van het programma.  The Hague String TrioDonderdag, 12 januari 2017   Programmabutton   

In de serie : Strijkensembles

The Hague String Trio

 

 

Justyna Briefjes viool
Julia Dinerstein altviool
Miriam Kirby cello


In 2006 richtten drie bevlogen musici The Hague String Trio op. Den Haag is de stad waar alle drie zich met hun uiteenlopende achtergronden na jaren van studie en werk in landen over de hele wereld hebben gevestigd. Hun voorliefde voor kamermuziek en het omvangrijke repertoire voor strijktrio heeft hen bij elkaar gebracht.

Zij werpen zich niet alleen op de vertolking van beroemde trio’s van componisten als Mozart, Beethoven en Schubert, maar ook op de verborgen, minder bekende van bijvoorbeeld Melartin of Krása.

Daarnaast bieden zij programma's aan met gastmusici, zoals de laatste twee seizoenen met pianist Daniël Kramer. In haar inmiddels ruim 8-jarige bestaan heeft The Hague String Trio een groot aantal memorabele concerten gegeven in Nederland, Engeland en Duitsland. De musici streven ernaar met hun liefde voor muziek het publiek een onvergetelijk concert te bezorgen. Oukje TenToonZaterdag, 7 januari 2017   Programmabutton   

In de serie :  Blazersensembles


Nieuwjaarsconcert door

TENTOON ensemble

m.m.v.

Oukje den Hollander | zangeres


Oukje den Hollander Zang
Rianne Jongsma Fluit 
Vincent Van Wijk Hobo
Ryanne Hofman Klarinet
Aukelien Kleinpenning Saxofoon
Nadine Van de Merwe Fagot
Ramon Wolkenfelt Trompet
Margreet Mulder  Hoorn
Johan Noothout Trombone
Laurens Knoop  Contrabas
Mervyn Groot  Slagwerk

 

Speciaal voor dit concert wordt het ensemble uitgebreid mert de zangeres Oukje den Hollander. 

TenToon start het nieuwe jaar met een verrassend programma geïnspireerd op de Victory Boogie-Woogie, Piet Mondriaans onvoltooide meesterwerk. 2017 wordt het jaar van de Nederlandse kunstbeweging De Stijl. Samen met zangeres en actrice Oukje den Hollander heeft TenToon zich laten inspireren door deze Hollandse Meester. De muzikale connecties liggen misschien niet direct voor de hand en laten zich net als dit mysterieuze schilderij niet 1, 2, 3 ontrafelen..

Uiteraard mag een swingende knipoog naar de Weense traditie in dit Nieuwjaarsconcert niet ontbreken. TenToon en Oukje zullen u met een goed gevoel naar huis laten gaan met prachtige feel-good arrangementen (van pareltjes) van onder andere Ludwig von Beethoven, Erik Satie en Jacques Brel!

 

vuurwerk 027