krabbels carnavalZaterdag, 25 februari 2017      Carnaval in Oeteldonk


Vandaag geen lunchconcert.  


Dezer dagen heel veel muziek, maar net even geen kamermuziek.

 


Wilt u meer weten van de achtergrond van Carnaval in Oeteldonk? Klik dan hier!!RonRoderigoDonderdag, 23 februari 2017   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere duo's


Ron Ephrat | altviool
&

Roderigo Robles de Medina | piano


De Israëli Ron Ephrat studeerde bij Ilona Feher en Odeon Partos aan de Rubin Music Academy in Tel Aviv en daarna bij Peter Schidloff (Amadeus Quartet) en Michael Tree (Guarneri Quartet). Hij speelde bij het Israel Chamber Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest , sinds 1983 is hij solo-altist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast doceert hij altviool aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam.

Ron Ephrat was een van de oprichters van het New European Strings Orchestra, waarmee hij over de wereld toerde. Als solist voerde Ephrat samen met Dmitri Sitkovetsky en David Geringas de Amerikaanse première van Schnittkes Tripleconcert uit. Hij speelt in het Amati string trio, dat in diverse landen optreedt en opnames maakte van onder andere Bachs Goldberg variaties voor strijktrio gearrangeerd door Sitkovetsky.

Roderigo Robles de Medina behoort tot de toonaangevende jonge pianistengeneratie. Hij geeft concerten als solist en speelt daarnaast veel kamermuziek. Hij is de pianist van het Redon Piano Quartet.

Naast zijn drukke praktijk als solist en kamermuziekspeler is Roderigo Robles de Medina als pianist verbonden aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij werkt in de klassen van Jan Stulen, Gordan Nikolic, Roberta Alexander, Benzion Shamir, Igor Gruppman, en Ron Ephrat.

Beide musici speelden regelmatig op ons podium, zij het in wisselende ensemble samenstellingen. Vandaag spelen zij samen in de Azijnfabriek. 

 

BorowiczTrioZaterdag, 18 februari 2017   Programmabutton   

In de serie : Klassiek

Borowicz Trio

 

Barbara Borowicz  klarinet 
Natalia Chudzicka  fluit 
Grzegorz Rudny  piano 


Het Borowicz Trio werd opgericht in 2011 dankzij de vriendschap van deze drie musici: Barbara Borowicz | klarinet, Natalia Chudzicka | fluit en Grzegorz Rudny | piano. Allemaal hebben zij al geruime tijd een grote voorliefde voor het kamermuziek-repertoire.  

Zij besloten om samen de postdoctorale studie kamermuziek te volgen aan de "Universität für Musik und darstellende Kunst" in Wenen te volgen (bij Prof. G. Pokorny).


Het ensemble heeft talloze onderscheidingen ontvangen tijdens internationale kamermuziekwedstrijden, zoals in Genève (Zwitserland) en Belgrado (Servië).

BlowUPDonderdag, 16 februari 2017   Programmabutton   

In de serie : Blazersensembles

Fluitoctet BlowUp

m.m.v.

Jeroen van Veen | piano

Gaëlle Dohen                                      piccolo, fluit, altfluit
Ivo Visser piccolo, fluit, altfluit
Egbert Jan Louwerse piccolo, fluit, altfluit
Noor Kamerbeek fluit, altfluit
Froukje Wienbenga  fluit, basfluit
Danielle Klootwijk fluit, altfluit, basfluit
Olivier Baker  fluit, contrabasfluit
Dominy Clements fluit, subcontrabasfluitAcht soms fluisterende fluiten, kunnen klinken als een groots kerkorgel. Wegens het grote succes afgelopen jaar nemen ze vandaag weer het podium van de Azijnfabriek in beslag. 

Het Fluitoctet BlowUp!, in 2006 opgericht, bestaat uit acht (dwars)fluitisten en functioneert als een kamermuziekensemble zonder dirigent. De omvang is te vergelijken met dat van een strijkorkest. De musici van BlowUp! bespelen ieder diverse instrumenten uit de dwarsfluitfamilie. Dit leidt tot zeer gevarieerde programma’s, van speciaal voor het octet geschreven composities tot arrangementen uit de hele muziekliteratuur, allemaal gemaakt door leden van het octet.

Eén van de hoogtepunten was de opera An Enlightened Disciple of Darkness van componist/subcontrabasspeler Dominy Clements, in augustus 2013 met veel succes door solisten, koorzangers en het fluitoctet in Tallinn in première gebracht. Daarna volgde in juni 2015 de première van het spectaculaire, 55 minuten durende minimal Pianoconcerto Continuum van pianist Jeroen van Veen, evenals een bewerking voor octet en piano van het 45 minuten durende minimalstuk Palimpsest van Simeon ten Holt.

In 2015 startte de kindervoorstelling Matilda en Kleine Vis, met muziek van Dominy Clements op tekst van octet-lid Noor Kamerbeek, samen met kunstenaar Gerard de Bruyne en actrice Marijke Beversluis. Deze voorstelling loopt nog steeds door.

jeroen van veenJeroen van Veen is prijswinnaar van diverse concoursen en geeft concerten over de hele wereld. Daarnaast nam hij reeds 150 cd’s, 5 dvd’s en 6 dubbel lp’s op voor diverse labels. Daaronder bevinden zich alle composities van Simeon ten Holt, werken van Einaudi, Satie en zijn eigen composities.

Samen met zijn echtgenote Sandra van Veen boekt hij volle zalen geboekt met ten Holts Canto Ostinato. Jeroen van Veen is volgens een aantal critici dé Minimal Music specialist in Nederland.

Hij werkte echter ook samen met de Amerikaanse musicoloog en voormalig assistent van Igor Stravinsky, Robert Craft, aan de uitvoering en opname van het piano-oeuvre van deze beroemde componist, in de New York Times omschreven als ‘the best ever’.


Maya MatthieuiZaterdag, 11 februari 2017   Programmabutton    

In de serie : Bijzondere duo's

Maya Levy | viool

& 

Matthieu Idmtal | piano


Maya Levy begon op vierjarige leeftijd met haar vioolopleiding. In 2013 werd Maya Levy als privé studente toegelaten tot de klas van Prof. Boris Kushnir te Wenen. Maya Levy werd prijswinnares van een tiental nationale en internationale concoursen, onder andere van het concours Belfius (waar ze een score behaalde van 98%!).

Dat Matthieu Idmtal uitgroeide tot een vaste waarde op de binnenlandse en buitenlandse podia is inmiddels duidelijk. Zowel pers als publiek prijzen zijn markante muzikale persoonlijkheid, en loven zijn fijngevoelige interpretaties.

Sinds 2013 vormen Maya Levy en Matthieu Idmtal een duo. 

Voor een impressie van dit ensemble kijk op You-Tube   logo youtubeErwin WeerstraDonderdag, 9 februari 2017   Programmabutton   

In de serie : Pianorecitals

Erwin Rommerts Weerstra | piano

 

Erwin Rommert Weerstra is geboren te Leiden en begon op 3-jarige leeftijd piano te spelen. Op 7-jarige leeftijd werd hij toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij in 2011 zijn Masterstudie solo-pianospel cum laude afrondde. Tijdens zijn conservatoriumtijd werd hij tweemaal uitgeroepen tot winnaar van het Steinway Piano Concours.
Als winnaar vertegenwoordigde hij Nederland twee keer op het Internationale Steinway Festival te Hamburg, waar hij optrad in de Musikhalle.

Naar aanleiding hiervan nodigde professor Detlef Kraus, zelf leerling geweest van onder andere Wilhelm Kempff, Erwin uit voor een masterclass en privé lessen bij hem thuis.In 2011 nam hij deel aan de “International Engadine Summer Piano Academy Samedan” in Zwitserland.Erwin volgde sindsdien masterclasses bij onder andere Mikhael Petukhov, Edith Fischer, Cyprien Katsaris, Boris Berman, Paul Badura-Skoda, Pierre Reach, Juan Lago, Luiz de Moura Castro, Vladik Bronevetzky, Ralph van Raat en Håkon Austbø.

In November 2014 won Erwin in Warschau, Polen, de eerste prijs bij het internationale Leopold Godowsky “Young Virtuoso” Pianoconcours.Op speciale uitnodiging van de beroemde Chileense pianiste Edith Fischer, nam Erwin in 2015 deel aan het 18e Semaine Internationale de Piano & de Musique de Chambre in Blonay, Zwitserland.In Mei 2015 won Erwin de “Prix Neuburger” voor de beste uitvoering van het in opdracht geschreven werk bij het 17e Concours International de Piano d’Ile-de-France.Erwin is lid van de Société des musiciens extraordinaires.

In 2015 is Erwin lid geworden van de “Young Piano Masters” Society (YPM). Dit project is opgezet door bariton Ronald Willemsen en pianist / pianopedagoog Geoffrey Madge. Het doel van de YPM is om jonge, veelbelovende pianisten die in het bezit zijn van een master-diploma, te ondersteunen bij het opbouwen van hun carrière

 

ZCZaterdag, 4 februari 2017   Programmabutton   

In de serie : Klassiek


Het Zwols Collectief

Heidie Van Loo  hoorn 
Hanka Clout  klarinet 
Anja Brons fagot 
Thirza Van Driel                               viool 
Bas Egberts  altviool 
Corien Kok cello
Tim Nobel contrabas


Het Zwols Collectief bestaat uit zeven professionele musici uit Zwolle. In een unieke combinatie van drie blazers en vier strijkers speelt het collectief in wisselende formaties muziek van Beethoven tot Piazzolla.

Bij een concert door Het Zwols Collectief is de veelzijdigheid van kamermuziek te horen, in soms bijna orkestrale, dan weer intieme klanken. Alle musici zijn werkzaam als docerend en/of uitvoerend musicus in kamermuziekensembles en symfonieorkesten, zoals Musica Michaelis, het Amsterdam Wind Quintet, Het Gelders Orkest, Het Orkest van het Oosten en het Noord Nederlands Orkest.

Naast concerten in Balkbrug, Hardenberg en Groessen, speelde Het Zwols Collectief ook op Cultuurschip Thor in Zwolle, waar de speciaal voor het Zwols Collectief geschreven composities van de Zwolse componist Rik Elings voor het eerst uitgevoerd werden. In samenwerking met studenten van Landstede speelde het ensemble 2 studentenconcerten. Op uitnodiging van het Hanze Orkest waren de leden van Het Zwols Collectief solist in Mozart's Sinfonia Concertante voor 3 strijkers en voor 4 blazers. De Zwolse componist Emiel Stöpler schreef 3 composities voor het ensemble.

celia garcia garcia 2Donderdag, 2 februari 2017   Programmabutton   

In de serie : Pianorecital 


Celia Garcia Garcia | piano


Pianiste Celia García-García werd geboren in Spanje. Zij is sinds 2004 woonachtig in Nederland, waar ze haar bachelor- en masterdiploma's heeft gehaald (met een 9 voor haar eindexamen) bij Codarts Conservatorium.

Ze is winnares van nationale concoursen in Spanje (Xàtiva en Arlanza Concours) en finaliste van het Grachtenfestival Conservatorium Concours en Albacete Nationaal Concours. Ze wordt geprezen door haar virtuositeit, orkestrale inzichten en eerlijk interpretatie.

Met haar verschillende kamermuziekensembles (Duo IJlstra-García, Codigo Trio, Rotterdam Lied Duo, Maas Ensemble...) heeft ze in o.a. Nederland, Canada, Spanje en China opgetreden.

Zij heeft ruime ervaring opgedaan met het optreden met orkesten, zoals met het Koninklijke Concertgebouworkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest en hetNoord Nederlands Orkest.

Celia García-García heeft in 2016 een album op celesta (een toetseninstrument met een klavier en een binnenwerk met metalen staven en houten resonatoren, die door middel van met vilt beklede hamertjes aangeslagen) opgenomen. Zij deed dit op initiatief van  Schiedmayer Celesta ( de enige celestafabrikant ter wereld).

Zij is medeoprichter van Rabbits at top speed: samen met sopraan Florien Hilgenkamp combineren ze komedie en klassieke muziek, waarbij ze geregisseerd worden door Marc Krone. Zij is ook lid van het Classical Rave collectief en het Alchemy Ensemble (Den Haag).

Dit zijn een aantal van haar projecten voor 2017: duoconcerten met o.a. saxofoniste Femke IJlstra, contrabassist Dominic Seldis, celliste Honorine Schaeffer; tournee in China met Codigo Trio en optredens met Ensemble Micha Mix (www.michahamel.nl).

Nadere informatie over het programma wordt binnenkort gepubliceerd.