Hristo PetroffZaterdag, 29 april 2017 Programmabutton1

In de serie : Pianorecitals

 

Hristo Petrov | piano

 

Hristo Petrov is geboren op 13 januari 1988 in Bulgarije. Op zevenjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. Op veertienjarige leeftijd ging Hristo naar de middelbare muziekschool in Pleven met als pianodocente Antoaneta Vodenicharova. 


Hij gaf regelmatig concerten georganiseerd door zijn school en woonplaats. Hij heeft het 2e pianoconcert van Saint-Saëns uitgevoerd met het Filharmonisch orkest van Pleven. Hristo volgde masterclasses bij Milena Mollova, Atanas Kurtev, Victor Chuchkov, Tamara Poddubnaya, Ilona Timchenko, Sally Pinkas, Evan Hirsch, Vladimir Trop, Frank Glazer en Pascal Devoyon.

De jonge Petrov won prijzen bij nationale en internationale concoursen in Bulgarije, zoals ‘Svetoslav Obretenov’, ‘Competition for Russian music’, ’Franz Schubert’, ‘Hopes, Talents, Masters’, ‘Classic and Contemporaneousness’ ,’Competition for pianists – accompanists’.

Hristo studeerde bij professor Tamara Poddubnaya aan het Prins Claus Conservatorium te Groningenen en aan het Utrechts Conservatorium bij Klara Wurtz. Hij won prijzen bij het Peter de Grote Festival, het Prinses Christina Concours en het Internationale Concours: ‘Hopes, Talents, Masters’ Naast klassieke muziek speelt Hristo ook af en toe jazz. Verder heeft Hristo prijzen gewonnen tijdens concoursen voor zang en poëzie. Naast zijn studie geeft Hristo solo- en kamermuziekconcerten. 

koningsdag troonopvolging vlag1Donderdag, 27 april 2017


Koningsdag 2017

 

Vandaag geen lunchconcert


Wilt u meer weten over de landelijke festiviteiten rondom Koningsdag KLIK DAN HIER en U wordt doorverwezen naar de website van "Koningsdag 2017".FransHalsKwartetZaterdag, 22 april 2017 Programmabutton1

In de serie : Strijkensembles

Frans Hals Kwartet

 

Elise Besemer viool
Gioia Kuipers viool
Robin Van Gameren altviool
Kalle de Bie celloDe naam van het kwartet verwijst naar de vrolijkheid en kleurrijkheid van de schilderijen van Frans Hals. Deze jonge musici hebben elkaar leren kennen in de periode dat zij als jong talent verbonden waren aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam (Sweelinck Academie). Kalle, Robin en Elise hebben jarenlang samen in de Fancy Fiddlers gespeeld, het strijkersensemble van Coosje Wijzenbeek.

Alle leden van het Frans Hals kwartet hebben naast hun reguliere studie vele masterclasses gevolgd en namen deel aan tal van concoursen en festivals. Hierbij werden mooie (eerste) prijzen behaald. Robin,

Elise en Kalle spelen ook in het Arkovsky sextet (www.arkovsky.com) dat in het voorjaar van 2014 is opgericht. Het Frans Hals kwartet krijgt geregeld kwartetlessen van docenten van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag.

Robin, Elise en Gioia bespelen een instrument van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Kalle heeft een cello in bruikleen van het Conservatorium van Amsterdam.


Miranda trioDonderdag, 20 april 2017 Programmabutton1

In de serie : Vocaal

MirAnDa Trio

 

Anna Azernikova sopraan
Mirjam Rietberg harp
Dasha Beltiukova dwarsfluit


Dit bekend ensemble stond reeds vele malen op ons podium.

Het steeds groeiend repertoire van dit ensemble bestaat naast arrangementen van bekend en vaker uitgevoerd werk ook uit door de musiciennes ontdekte composities en speciaal voor het trio geschreven stukken. Het repertoire varieert van barok tot hedendaags.

De muzikale wegen van Mirjam, Anna en Dasha kruisten elkaar op het Amsterdams Conservatorium. Het drietal maakte zijn televisiedebuut VPRO’s programma Vrije Geluiden en was meermaals te beluisteren op de radio, bijvoorbeeld vanuit de Spiegelzaal van het Concertgebouw.

Sinds hun eerste concert in 2004, in de Engelse kerk te Amsterdam, heeft het trio diverse concerten gegeven op de belangrijke kamermuziekpodia van Nederland, maar ook daarbuiten o.a. in Luxemburg, België en Italië. Drie musiciennes traden meerdere keren op in Moskou, o.m. in het prestigieuse Moscow International Performing Arts Center en in Minsk waar hun concert werd uitgezonden op de nationale televisie en radio.

Het MirAnDa Trio is regelmatig te gast op muziekfestivals zoals recentelijk op twee festivals in Frankrijk, waar hun optredens jubelend werden gerecenseerd, La Semaine des Spectacles: “Ze zijn geniaal, origineel, soms ongelooflijk modern dan weer klassiek”. 

paasplaatje150Zaterdag, 15 april 2017    Vandaag geen lunchconcert

 

Paaszaterdag

 

Wij wensen u fijne paasdagen

 

2009 009 Man van smarten detailDonderdag, 13 april 2017 Programmabutton1

In de serie : Klassiek

Afwijkende tijden.
Dit concert begint om 12.30 en duurt tot ca. 13.30 uur. 
Er is geen pauze ingelast.  


Aventure ensemble

 

Christopher Kale zang
Marco Magalãese blokfluit
Fumitaka Saito blokfluit
Ita Hijmans blokfluitAventure ensemble o.l.v. Ita Hijmans voert (laat-)middeleeuwse muziek uit.

2009 009 Man van smarten Het ensemble dankt zijn naam aan het hoofse begrip voor verhaal, avontuur of belevenis, en verwijst daarmee naar de niet-schriftelijke cultuur van de middeleeuwen. Onze uitvoeringen zijn gebaseerd op onderzoek waarbij de eigenheid van een bepaald muzikaal idioom en de cultuurhistorische context waarin het repertoire huisde, voorop staan. Aventure werkt inherent aan de muziek die zij uitvoert in een flexibele bezetting van 3 tot 7 mensen.

Sinds de oprichting in 1992 voerde Aventure zeer uiteenlopende programma’s uit. Te beginnen met de verhalende traditie van de eenstemmige muziek rond Oswald von Wolkenstein (CD: O, snode welt), de Latijnse conductus, lai en estampie, de onbekende chansons van Adam de la Halle, volgden programma’s met vroege meerstemmige muziek uit o.a. de Codex Montpellier en Bamberg, en een aantal 15e-eeuwse ‘Songbooks’ zoals het Handschrift Koning (Brussel, Koninklijke Bibliotheek hs II 270) (CD's: Adieu, naturlic leven mijn en Ons is een kijnt geboren) en het Glogauer manuscript.

Ook in meerstemmige muziek onderzocht Aventure de ongeschreven rol van instrumentalisten, in het bijzonder die van het blokfluitconsort in de laatste decennia van de 15e eeuw. Door uitgebreid bronnenonderzoek naar de vele aspecten van een uitvoering, als improvisatiepraktijk, tekstuitspraak , muzikaal idioom en historische context, willen we een levendig klankbeeld uit een overigens vervlogen tijd oproepen.

Na een eervolle vermelding tijdens het Musica Antiqua Concours 1993 in Brugge, concerteerde Aventure op verschillende internationale podia als het Netwerk voor Oude Muziek, Les Académies musicales de Saintes (F), het Varna International Music Summerfestival (Bulgarije) en het Festival van Vlaanderen .

Vandaag voeren zij het programma uit "Man van Smarten, 15e eeuwse passie"


Nadere informatie wordt binnenkort gepubliceerd.

Voor een impressie van dit ensemble kijk op You-Tube   logo youtube

logo diapositiefZaterdag, 8 april 2017Programmabutton1

In de serie : Pianotrio

Ensemble 'Pio Corde'

Anna Jane-Lester viool
Evan Buttar cello
Liene Madern forte piano

 

'De Zweedse Mozart'

Een fortepiano trio programma over de Zweedse genie Joseph Martin Kraus en zijn parallelen met tijdgenoot J. Haydn and W.A. Mozart.


Ensemble 'Piu Corde' verkent kamermuziek uit de periode van de verlichting. De kern van de groep is de fortepiano ondersteund door een strijktrio. Het ensemble is opgericht in 2015 door studenten en afgestudeerden van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, die een gemeenschappelijke passie hebben voor het populariseren van de late klassieke en romantische repertoire op historische instrumenten.

Zij stellen programma's samen die zich kenmerken door verscheidenheid en rijkdom van muziekstijlen uit heel Europa in de tweede helft van de 18de en het begin van de 19de eeuw. 

logo diapositiefDonderdag, 6 april 2017  Programmabutton1

In de serie : Strijkensembles

Rotterdam Chamber Ensemble

 

Maria-Paula Majoor viool
Marta Ephrat - Lemanska viool
Ron Ephrat altviool
Monique Heidema cello
Joachim Eilander cello

 

Klik hier voor het programma en de uitgebreide CV's van deze musici

 

Brokken WormsZaterdag, 1 april 2017 Programmabutton1

In de serie : Bijzondere duo's

Jan Brokken | verteller

& 

Marcel Worms | piano

 

HOMMAGE AAN YOURI EGOROV.

De bekende schrijver/journalist Jan Brokken brengt een hommage aan de te jong gestorven Russische pianist Youri Egorov.

Brokken declameert de begeleidende teksten. Aan de piano zal Marcel Worms het muzikaal begeleiden. 


U hoort werken van o.a. Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn. Claude Debussy en Maurice Ravel.

Voor meer informatie klik hier.