TangoAliadoZaterdag, 27 mei 2017 Programmabutton1

In de serie : Wereldmuziek

Tango Aliado

 

Francoise Van Varsseveld viool
Lucas Stam cello
Mariken Zandvliet piano
Gert Wantenaar bandoneon


Tango Aliado is een uniek Amsterdams kwartet dat bestaat uit 4 professionele musici met een passie voor Argentijnse tangomuziek. De kwartetleden zijn bondgenoten op een ontdekkingsreis naar het werk van de beroemde Astor Piazzolla en andere tango grootmeesters uit het verleden, zoals Carlos Gardel, Anibal Troilo en Horacio Salgan.Tango Aliado heeft veel zelfgeschreven arrangementen van hun adembenemende composities op het repertoire staan.

Alle musici van het in 2008 opgerichte kwartet hebben een verschillende muzikale achtergrond, variërend van klassieke muziek tot lichte muziek en wereldmuziek. Op het conservatorium en tijdens hun werkzaamheden in orkesten hebben ze elkaar ontmoet en het klikte muzikaal en persoonlijk zo goed dat ze besloten samen verder te gaan.

Inmiddels geeft Tango Aliado met veel plezier meerdere concerten per jaar op uiteenlopende locaties zoals: de Rode Hoed, de Westergasfabriek, Podium Azijnfabriek, de Noorderparkkamer, kasteel Keukenhof, kasteel Twickel, Theater Twee Hondjes, Grand Hotel Krasnapolsky en hun muziek wordt steeds met groot enthousiasme ontvangen.Hemelvaart JezusDonderdag, 25 mei 2017Hemelvaartsdag

 


Vandaag geen lunchconcert

TriunfalQuintetZaterdag, 20 mei 2017Programmabutton1

In de serie : Wereldmuziek

Triunfal Quintet  

Linde Verjans viool
Bram Van Weverberg accordeon
Juno Kersten contrabas
Inti de Maet                                         gitaar                                   
Ellen Schepers piano


Het Triunfal Quintet is een collectief van vijf jonge, gepassioneerde muzikanten. Met hun intens en enthousiast samenspel, nemen ze u mee op een reis door de prachtige tangomuziek. De groep kent zijn ontstaan aan het Conservatorium van Antwerpen.

Samengesteld uit klassiek geschoolde en jazz georiënteerde muzikanten vindt de groep een gemeenschappelijke deler in de Argentijnse Tango Nuevo van Astor Piazzolla. Jong als het ensemble is, stond het al regelmatig op podia in België en Nederland.Harris en BraithwaiteDonderdag, 18 mei 2017 Programmabutton1

In de serie : Bijzondere duo's

Nancy Braithwaite | klarinet

&

Nicholas Harris | piano

 

Nicholas Harris werd geboren in Santa Cruz, Californië in 1989, daar kreeg op zevenjarige leeftijd al pianoles. Later studeerde Nicholas aan het Sanfransisco Conservatory of Music. Vanaf 2004 was hij student van Marcel Baudet, als eerste student in het jong talent programma van het Conservatorium van Amsterdam.

Vanaf 2010 studeerde hij bij Andrew Ball aan het Royal College of Music in Londen. Als een liefhebber van kamermuziek, werkt Nicholas samen met musici in Nederland en Engeland.

Nicholas treedt op met Nancy Braithwaite. Zij studeerde af aan de befaamde Eastman School of Music(VS) met de hoogste onderscheiding: het "Performers Certificate". Nancy is als uitvoerend musicus voornamelijk bezig met kamermuziek.

Zij speelt als klarinettiste in een groot aantal ensembles en treedt op in binnen- en buitenland. Nancy Braithwaite is verbonden aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) als hoofdvakdocent klarinet en kamermuziek U hoort hen samen in werken van Schumann, Debussy, Brahms en Berg. 
HKWZaterdag, 13 mei 2017 Programmabutton1

In de serie : Blazersensembles

Klarinetensemble

Harmonie Koningin Wilhelmina

o.l.v. Leo van Zee 

Ellen Koek klarinet
Annelies Voesten klarinet
Ties Kemper klarinet
Jorus Van den Berg klarinet
Lotte Bosma klarinet
Magriet Kalkers klarinet
Heleen Guikers klarinet
Petra Melkert klarinet
Anouk Stork klarinet
Magreet Van der Burg klarinet
Anja Vinck klarinet
Leo Van Zantvoort klarinet


Vandaag wordt het druk op het podium: 12 (twaalf) klarinettisten verwennen ons vandaag met een muzikaal klarinetfestijn.

Zij spelen o.a. werken van Gershwin, Mozart, Weill en Grieg.

Harmonie Koningin Wilhelmina (HKW) uit Wamel heeft de ambitie om als symfonisch blaasorkest een regionale functie in en voor de regio Maas en Waal en het Rivierenland te vervullen. Daarnaast streeft HKW ernaar om haar uitstraling als symfonisch blaasorkest van hoog niveau extra dimensies te geven door optredens op belangrijke podia, de samenwerking met professionals en solisten van naam, en de veelzijdigheid van haar repertoire.

HKW streef naar een transparante vorm van musiceren en kiest daarom expliciet voor een betrekkelijk kleine bezetting. Met uitzondering van de klarinetsectie zijn alle partijen enkel bezet. Er wordt veel werk gemaakt van repertoirekeuze, waardoor HKW geregeld nieuwe of weinig gehoorde werken ten gehore brengt. De programmering richt zich op een breed muzikaal palet en een afwisseling van presentatievormen. 

Indigo pianokwartetDonderdag, 11 mei 2017 Programmabutton1   

In de serie : Pianokwartetten

Pianokwartet Indigo

 

Natasja Morozova viool
Ron Ephrat altviool
Monique Heidema cello
André Telderman piano

 


Al sinds de oprichting geeft het ensemble concerten in variabele bezettingen; 
zo kunnen in een programma duo's, trio's en kwartetten worden geprogrammeerd, en regelmatig worden ook gastmusici uitgenodigd om werken in grotere bezetting uit  te voeren. 

De te spelen werken worden door de musici mondeling toegelicht.  Met dit concept is voor PIANOKWARTET INDIGO een eigen serie opgezet in de regio Breda.


In mei 2008  maakte het kwartet een zeer succesvolle tournee naar St. Petersburg, waar ze o.a.concerteerden in de Glinka-zaal van de Philharmonie en de theaterzaal van de Hermitage. Tijdens de  zomer van 2015 verzorgde Pianokwartet Indigo het inmiddels 6e muziekfestival Tjechië.

 

Mosa TrioZaterdag, 6 mei 2017 Programmabutton1

In de serie : Pianotrio's

Mosa Trio

 

Alexandra Van Beveren viool
Paul Stavridis cello
Bram de Vree piano

 

Sinds de oprichting in 2010 heeft het pianotrio veel van zich laten horen in binnen- en buitenland. In augustus 2015 won het trio de tweede prijs en prijs voor de beste uitvoering van het opgelegde werk van de Orlando Competition. Aansluitend was het meermaals te horen op het Orlando Festival. In december 2014 werd het trio laureaat van de Belgische wedstrijd ‘Supernova’ en veroverde zo de titel ‘the Future Sound of Classical Music’. In maart 2013 won het trio de derde prijs tijdens de finale van het Concours International de Musique de Chambre d’Illzach. Ook mochten zij de publieksprijs en de prijs van de jonge jury in ontvangst nemen tijdens de 18e editie van deze prestigieuze internationale competitie. 

In 2012 won het trio zowel de vakjury- als de publieksprijs van de Storioni Ensemblewedstrijd. Ze werden geprezen om hun technisch prachtige spel en de goede repertoirekeuze. Juryvoorzitter Ruud van Eeten noemde het trio “zeer veelbelovend”. “Ze musiceren pas kort als trio samen en maken nu al een solide indruk.” In november van datzelfde jaar won het trio de derde prijs op het concours van het Kamermuziekfestival Hoorn.

Het Mosa Trio speelde tijdens een live uitzending op Radio 4 in het Concertgebouw te Amsterdam. Verder gaf het concerten in o.a. Bozar, Theater Heerlen, Virenze Concerts, De Toonzaal in Den Bosch en Muziekgebouw Eindhoven en was het te gast op het Grachtenfestival Amsterdam, Kamermuziek in het Groen in Eindhoven en Festival Classique in Den Haag.

Haar naam dankt het trio aan de Latijnse naam voor de stad Maastricht, Mosa Trajectum. De leden van het trio kennen elkaar van het Conservatorium Maastricht, waar het trio gecoacht werd door Tonie Ehlen en Henk Guittart. Het trio volgde verder lessen en masterclasses bij Menahem Pressler (Beaux Arts Trio), Susan Tomes (Florestan Trio), Marc Steinberg (Brentano Quartet), Andreas Frölich (Mendelssohn Trio Berlin) en Marc Vossen (Storioni Trio). Momenteel studeert het trio bij het Wanderer Trio aan het Conservatoire à Rayonnement Régional de Paris in de Cycle Concertiste.


duoangela stevenson en bernd brackmannDonderdag, 4 mei 2017 Programmabutton1
In de serie : Bijzondere duo's 


Duo Stevenson & Brackman

 

Angela Stevenson viool
Bernd Brackman piano


Dit lunchconcert wordt verzorgd door een fantastisch duo dat al vaker onze serie heeft opgeluisterd met hun intense en warme wijze van musiceren.

Beide musici kenmerken zich door een brede kennis van de muziek en een zeer uitgebreid repertoire.

Geen zee gaat ze te hoog als de muziek maar interessant en de moeite waard is. Voortdurend worden er nieuwe werken aan hun repertoire toegevoegd. Plezier in het spelen staat daarbij voorop. 

Vandaag staan er werken van Fauré, Debussy, Lutoslawski en Cesar Franck op de lessenaar.