vacantieVacantie!

Seizoen 2016-2017 is afgelopen.

Gedurende dit vacantiereces zal er een vacantie-concert worden georganiseerd.

Via deze website en via de mail zullen wij u informeren zodra deze datum bekend is. 

Het nieuwe seizoen start weer op zaterdag 2 september 2017


 

 

Zonnebloemen3Zaterdag 19 augustus 2017 | 12.30 uur

locatie: Standskantoor | Wolvenhoek 1 | 's-Hertogenbosch
 

"Het Zomerconcert" 


Als "break" in de vacantie. Vacantie-ervaringen uitwisselen of gewoon ...... even gezellig bijpraten. Na twee maanden "elkaar niet zien" is er altijd een goede reden elkander weer eens te ontmoeten.

En wel op een heel bijzondere locatie.

De gemeente 's-Hertogenbosch heeft haar Stadskantoor aan de Wolvenhoek beschikbaar gesteld voor dit Zomerconcert.

Op het podium staat "Ensemble Oneiros". U heeft ze al eerder gehoord in Podium Azijnfabriek. Met heel veel snaren; 2 violen, 1 altviool, 1 cello en 1 harp.

Binnenkort hoort u meer over het programma en de ensemble-samenstelling.

En ....... de burgemeester tracteert op de koffie/thee!

 

 

 

 

 

KhaldeiDonderdag 15 juni 2017   Programmabutton   

In de serie : Pianotrio's 

 

Slotconcert van dit seizoen

 

Trio Khaldei

 

Pieter Janssen viool
Francis Mourey cello
Barbara Baltussen piano

 

Trio Khaldei verenigt drie jonge muzikanten die elkaar gevonden hebben in hun passie voor kamermuziek en in het bijzonder voor de unieke klankkleur van het pianotrio. Trio Khaldei bestaat uit pianiste Barbara Baltussen, violist Pieter Jansen en cellist Francis Mourey.

De bijzondere affiniteit van Trio Khaldei met de Russische muziek van de eerste helft van de 20ste eeuw – met Sjostakovitsj op kop – vertaalt zich in de naam van het trio. Evgueni Khaldei was de officiële fotograaf van het Stalinregime. Hij maakte beklijvende portretten van alle belangrijke Russische kunstenaars uit die tijd. Zijn levenslange zoektocht naar waarheid, echtheid en nuancering in moeilijke tijden is een grote inspiratiebron voor het trio.


Duo Veldhoven LammertsZaterdag, 10 juni 2017 Programmabutton1

In de serie : Vocaal


Klaartje Van Veldhoven | sopraan

&

Maurice Lammerts Van Bueren | piano


 

Klaartje van Veldhoven had misschien wel een paar eeuwen eerder geboren willen worden: ze voelt zich als een vis in het water bij de muziek uit de barok- en klassieke periode en wordt erg geïnspireerd door architectuur en kunst uit die periode.

Ze maakt vast deel uit van de Nederlandse Bachvereniging. Klaartje van Veldhoven wordt geprezen vanwege haar heldere en eerlijke stemgeluid en haar integere interpretaties. Maar even goed kan zij overweg met muziek uit latere periodes.

In 2006 studeerde zij cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waarna zij al snel gevraagd werd te komen lesgeven als docente zang. Als specialisatie studeerde zij aan de Schola Cantorum Basiliensis in Basel. Ze soleerde bij het European Union Baroque Orchestra onder leiding van Christina Pluhar en ze werkte met onder meer Ton Koopman, Johannes Leertouwer en Sigiswald Kuijken.

Pianist Maurice Lammerts van Bueren behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie voor de aantekening Kamermuziek aan hetzelfde instituut. Liedbegeleidingslessen kreeg hij onder meer van Graham Johnson en Rudolf Jansen.

Vandaag samen op het podium met een programma "American Songs" van Barber tot Bernstein en van Weil tot Heggie. Klik op de programma-button voor nadere informatie.

 

 


Ensemble Lauretta BloomerDonderdag, 8 juni 2017 Programmabutton1

In de serie : Pianotrio's 

Lauretta Bloomer & Friends

 

Maaike Aarts viool
Mickey Stirling cello
Lauretta Bloomer pianoMaaike Aarts (1976) studeerde aan het Utrechts Conservatorium en aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij studeerde af met speciale onderscheiding voor artistieke persoonlijkheid. Maaike won eerste prijzen op de Jordens Viooldagen, het Prinses Christina concours en het landelijk duo concours voor conservatorium studenten in Rotterdam.

Michael Stirling (1962) werd geboren in London en stamt uit een muzikale Frans-Engelse familie. Hij studeerde cello aan de Guildhall School of Music in Londen. In september 2014 werd Michael aangesteld als hoofdvakdocent cello aan het Conservatorium van Amsterdam.

Pianiste Lauretta Bloomer (1962) studeerde aan het Royal College of Music in Londen. Als soliste, kamermusicus en liedbegeleider speelde ze concerten in heel Europa en ondernam tournees door de VS, Azië en Australië. Zij trad op in het Gergiev-Festival in Rotterdam en was uitgenodigd op vele festivals.pinksteren17Zaterdag, 3 juni 2017 
Pinksterzaterdag


Vandaag geen lunchconcert

VitalDonderdag, 1 juni 2017 Programmabutton1

In de serie : Pianorecitals


Vital Stahievitch | piano


Vital Stahievitch is een begaafd pianist. Zijn muzikale carriere begon in Minsk waar hij studeerde aan het Nationale Muziekcollege en Nationale Muziekacademie bij Zoya Kacharskaya. Op zijn zestiende won hij een prijs op de Internationale Stasys Vainiunas Pianowedstrijd in Vilnius (Litouwen 1996, tweede prijs). Sinds die tijd treedt hij op als solist in steden in Belarus, met verschillende orkesten en kamerensembles.

Hij trad op in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Belgie, Mexico, Noorwegen, Griekenland, Rusland, Litouwen, Portugal en de Verenigde Staten.

In 2000 nam hij een CD op met muziek van Schubert in samenwerking met het Italiaanse label “Agora” en in 2008 bracht hij een nieuwe CD uit met muziek van Prokofjew in samenwerking met het Nederlandse label “EDS Music”.

In 2001 was Vital Stahievitch prijswinnaar van de Emmanuel Durlet Internationale Pianoconcours in Antwerpen (Belgie). In 2005, op de Europese Unie Pianoconcours Arcangelo Speranza in Taranto (Italie) won hij de tweede prijs. Datzelfde jaar won hij een diploma van het Internationale Pianoconcours "Minsk-2005", als ook op de Internationale Chopin Pianoconcours in Marianske Lazne (Tsjechiё) en YPF Pianoconcours in Amsterdam.

Zijn repertoire bestaat uit werken van verschillende stijlperioden, van oude muziek tot zeer moderne werken, zijn voorkeur ligt echter bij Romantische en Russische componisten zoals Chopin, Schubert, Rachmaninov en Prokofjew.

In 2007 voltooide Vital Stahievitch zijn Master opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Hakon Austbo.