Lisa JacobsZaterdag 30 september 2017   Programmabutton   

In de serie : Strijk-ensembles

 

LISA JACOBS

&

STRING SOLOïSTS

 

Lisa Jacobs viool
Janneke Van Prooijen concertmeester
Emma Roijackers viool
Tessel Hersbach viool
Wan-Ru Cheng viool
Katya Woloshyn altviool
Aleksandra Kaspera cello
Antonis Pratsinakis cello

 

The String Soloists is een dynamisch internationaal strijkersensemble. Opgericht in 2015 in Amsterdam bestaat het ensemble uit 14 strijkers, die concerteren onder leiding van concertmeester Janneke van Prooiien en artistiek leider Lisa Jacobs.

De keuze zonder dirigent te spelen vergt een grote inzet van alle musici afzonderlijk. Het ensemble bestaat dan ook uitsluitend uit musici die naast hun betrokkenheid bij The String Soloists allen actief deelnemen aan het internationale muziekleven als kamermusicus of als solist. Sinds de oprichting heeft het ensemble reeds veelvuldig geconcerteerd in de grote zalen van Nederland, Italië en Duitsland. Bovendien het ensemble regelmatig uitgenodigd voor live optredens op de nationale radio en televisie.

Hoogtepunten van komend seizoen zijn onder andere het debuut in het Amsterdam Concertgebouw en tournees naar Italië en Portugal. Daarnaast is het ensemble het gezicht van de concertserie Vondel Winterconcerten. Het repertoire van The String Soloists omvat de periode van de barok tot de huidige tijd. Naast de bekende stukken is het ensemble altijd op zoek naar bijzondere ‘vergeten’ werken en nieuwsgierig naar nieuw werk.

Klik HIER voor een you-tube impressie van dit ensemble.

 

 

Maurice EphraimDonderdag 28 september 2017   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere duo's

 

Ephraim van IJzerlooij | cello

&
Maurice van Schoonhoven | piano

 

Ephraim van IJzerlooij speelt al vele jaren samen met de pianist Maurice van Schoonhoven.

Zij hebben hun eerste ontmoeting gehad in 2003 tijdens de Holland Music Sessions Bergen en geven sinds 2004 regelmatig samen concerten in Nederland en Duitsland.

Vandaag op ons podium met een aangename repertoirkeuze: van Bach tot Rachmaninoff, en van Schumann tot Leoš Janáček.  Voor het complete programma en beider uitgebreie CV's s klik hier. 


 

 

GaudikwartetZaterdag 23 september 2017   Programmabutton   

In de serie : Strijk-ensembles

 

GAUDI KWARTETAnita Jongermans viool
Marjolein Canté   viool
Florin Negreanu alt-viool
Sander Van Berkel cello

 
Het Gaudi Kwartet is opgericht in 1999 door 4 jonge enthousiaste musici die al jaren op hoog niveau werkzaam zijn binnen de Nederlandse muziekwereld.

Het kwartet speelt op diverse gelegenheden binnen en buiten Nederland en is van alle markten thuis. Door hun jarenlange ervaring en samenspel is inmiddels een breed repertoire opgebouwd wat zich uitstrekt van Haydn tot hedendaagse componisten.

Het Gaudi kwartet is onlangs op tournee geweest naar Praag en Ierland en heeft in mei hun debuut gemaakt in diverse concertzalen in Portugal en Duitsland. Het kwartet volgde masterclasses bij het befaamde Panocha kwartet. Wat het kwartet bijzonder maakt is dat het open staat voor verschillende projecten en diverse muziekstijlen van barok tot lichte muziek. Het Gaudi kwartet streelt niet alleen de oren maar kan ook maatwerk leveren en is flexibel inzetbaar!
Trio AurigaDonderdag 21 september 2017   Programmabutton   

In de serie : Blazers-ensembles

 

TRIO AURIGA

 

Dominique Giardino klarinet
Giulia Zannin klarinet
Ester Van der Veen fagot


In de herfst van 2016 vormden drie vrienden en collega’s het Trio Auriga. Dit kwam voort uit een gemeenschappelijke interesse voor de kamermuziek voor blazers uit de 18de en 19de . Inmiddels speelden ze al meerdere concerten in zowel Nederland als Duitsland.

Het trio wordt gecoacht door grote namen als Christian Beuse (Akademie für Alte Musik Berlin) en Erich Hoeprich (Orkest van de Achttiende Eeuw) Het trio is steeds op zoek naar muziek uit deze tijd waarbij het zowel in duo – als trio bezetting speelt.

Tijdens de concerten zorgt dit ook voor een mooie afwisseling in klankkleuren. De musici spelen op kopieën van historische instrumenten en houden zich aan de uitvoeringspraktijk uit de tijd dat hun repertoire ontstond. Spelend en vertellend nemen zij het publiek mee te nemen naar het Parijs of Wenen van de vroege negentiende eeuw. 


BelinfanteQuartetZaterdag 16 september 2017   Programmabutton

In de serie : Strijkensembles

 

Belinfante QuartetOlivia Doflein viool
Xaquin Carro Cribeiro viool
Sophie Vroegop altviool
Pau Marquès i Oleo cello


Deze vier musici komen uit en hebben gestudeerd in verschillende landen: Nederland, Schotland en Engeland, Galicia, Catalonië en de Balearen.

In september 2016 vond hun debuutconcert plaats in het Frits Philips Muziekgebouw Eindhoven. Sindsdien hebben ze ook in de Kleine Zaal Concertgebouw, Fentener van Vlissingenzaal en Arnold Schoenbergzaal uitvoeringen gegeven.

Vandaag op ons podium met Mendelssohn, Haydn, Beethoven en Toldrà.  

Voor nadere informatie over de musici en het programma klik hier.


Donderdag 14 september 2017  Programmabutton   RefletsTrio

In de serie : Klassiek 

 

Reflets Trio

 

Alice Allegri dwarsfluit
Blanco Sanches altviool
Sari van Burg harpD
e Italiaanse Alice Allegri, de Spaanse Blanca Sánchez de Nederlandse Sari van Brug hebben elkaar leren kennen aan het Conservatorium van Amsterdam en zijn hier allen afgestudeerd. Wij vormen nu sinds een jaar een vast kamermuziekensemble.

 

 

bethaniestraat 4Zaterdag 9 september 2017    

 

Open monumentendag


Open Monumentendag thema: "boeren, burgers en buitenlui".

Vandaag even geen lunchconcert i.v.m. deze open monumentendag.

In het weekend van 9 en 10 september 2017 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. 


U bent van harte welkom op de Open Monumentendag  

Klik HIER voor nadere informatie over de landelijke aciviteiten van deze manifestatie.


Donderdag 7 september 2017   Programmabutton   
FredericVoorn

In de serie : Piano-recitals

 

Frederic Voorn | piano

 

Frederic Voorn is op verschillende muzikale gebieden actief. Hij is concertpianist, componist en maakt programma’s voor Radio 4. Hij dirigeert vier koren, schrijft artikelen voor diverse bladen en is bezig met een boek over de geschiedenis van piano’s en pianisten.

Als pianist heeft Frederic Voorn veel concerten gegeven. Hij was laureaat van het Frank Martin International Music Competition en werd voor diverse festivals uitgenodigd (Tibor Varga Festival in Sion, Zwitserland, Grand Piano Festival in Amsterdam, Antverpiano in Antwerpen, Prague Spring Festival in Praag, Scarlatti Festival en Geelvinck Pianoforte Festival in Amsterdam, International Festival of Chamber Ensembles in Kazan, Tatarstan, Nordic Historical Keyboard Festival in Kuopio, Finland, Landjuweel Festival in Ruigoord, Amsterdam Virtuosi, Grachtenfestival en Pianola Festival in Amsterdam). In 1996 verscheen bij het label Breeze Records een CD met sonates van Domenico Scarlatti en in 2007 werkte Frederic Voorn mee aan een CD met muziek van de Deense componist Hans Christian Detlefsen.

In 2012 verscheen bij het label Ezra Records de CD Music Box: een anthologie van drie eeuwen klaviermuziek. Het jaar daarop verscheen bij dezelfde maatschappij een CD met sonates van Joseph Haydn. De CD The Art of the Nocturne is eind 2014 verschenen en een CD met eigen pianowerken is in
2016 uitgekomen.

Lees zijn uitgebreide CV in het programma.

Vandaag voor de pauze werken van Bach en Mozart.  Na de pauze composities van zijn eigen hand.

 

Zaterdag 2 september 2017   Programmabutton   
AristosKwartet

In de serie : Strijk-ensembles

 

ARISTOS QUARTET


Openingsconcert van het nieuwe seizoen.

 

Evelien Jaspers viool
Dmitry Ivanov viool
Sylvain Dessana alt-viool
Otto Bakker cello


Het Aristos Quartet werd in 2008 opgericht door violiste Evelien Jaspers en cellist Otto Bakker. De huidige bezetting ontstond na de zomer van 2012 en werd daarmee internationaal, met violist Dmitry Ivanov, geboren in Oezbekistan, en altviolist Sylvain Dessane, geboren en opgegroeid in Frankrijk.

In juni 2015 studeerde het Aristos Quartet als eerste kwartet van Nederland succesvol af in de Master Strijkkwartet, een samenwerking tussen de NSKA en het conservatorium van Amsterdam. Het Aristos Quartet volgde daarna de tweejarige post-academische Voltijdopleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie.

Het Aristos Quartet nam deel aan verschillende cursussen in binnen- en buitenland, zoals de Internationales Sommerakademie in Nordhorn, Duitsland, de Zeister Muziekdagen, Delft Kamermuziekaterlier, de Tiberius Week in Roemenië, het Orlando Festival, de International Quartet Academy van Quarteto Casals in Spanje en de International Chamber Music Campus in Weikersheim, Duitsland. Het Aristos Quartet treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Naast het verzorgen van eigen programma’s deden ze al meerdere bijzondere projecten in samenwerking met de Dutch Don’t Dance Division en traden op samen met Tania Kross, Jean-Pierre Cnoops, Konstantyn Napolov, het Matangi kwartet, het Dudok kwartet, Lars Wouters van den Oudenweijer, Frans Douwe Slot, Paul de Leeuw en Ellen ten Damme. Het Aristos Quartet werkte daarnaast samen met jazzmuzikanten en hedendaagse componisten. Het kwartet trad op tijdens het Festival Classique, het Grachtenfestival, het Kamermuziekfestival in Utrecht, de Tiberius Week (Roemenië) en als groot hoogtepunt een concert tijdens het Edinburgh Festival (Schotland). Ook ging het kwartet al meerdere keren op tournee naar Frankrijk.

Verder treedt het kwartet regelmatig op voor stichtingen zoals o.a. Kunst in de Kamer en Live Music Now. Sinds 2015 maakt het Aristos Quartet onderdeel uit van stichting ProQuartet, waardoor zij worden uitgenodigd concerten te geven en deel te nemen aan masterclassweken in Europa. Het Aristos Quartet werd door zowel het Kersjesfonds als het Prins Bernhard Cultuurfonds beloond met stipendia ter ondersteuning van hun studie en carrière. Afgelopen maand mei sloot het kwartet zijn Voltijdstudie aan de NSKA afmet een feestelijk eindexamen. 

Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube