Matthieu IdmtalZaterdag 28 oktober 2017   Programmabutton 
In de serie : Piano-recitals

 

Matthieu Idmtal | piano

 

‘Matthieu Idmtal is een poëet aan het klavier. Met uiterst beheerste pianissimo’s dwong hij zijn publiek de adem in te houden, waarbij geen enkele noot oppervlakkig klonk. Wanneer hij zijn reis vervolgde met Chopin maakte hij indruk door zijn ontegensprekelijke talent voor lyrische frases, en een spontaniteit die deed denken aan de grootmeesters aan het begin van de twintigste eeuw. Een romanticus pur sang.’

Dat Matthieu Idmtal uitgroeide tot een vaste waarde op de binnenlandse en buitenlandse podia is inmiddels duidelijk. Zowel pers als publiek prezen zijn markante muzikale persoonlijkheid, en loofden zijn fijngevoelige interpretaties.


De afgelopen seizoen gaf Matthieu Idmtal solorecitals of concerten met orkest in België, Italië, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittanië, Zwitserland en Spanje.

Vandaag staan op het programma werken van Grieg en Skriabin.
Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube CorellaDonderdag 26 oktober 2017   Programmabutton   

In de serie : Klassiek

 

Trio La Corella 


Femke Huizinga barokviool
Kim Stockx dulciaan
Liga Vilmane klavecimbel

 

"Instrumentale Pioniers / Het ontstaan van de sonate"

 

‘Instrumentale Pioniers’ is een muzikale ontdekkingstocht in de 17e eeuw. Hier vinden we de oorsprong van de instrumentale muziek; een fascinerende tijd met een heel eigen klank, waarin veel geëxperimenteerd en ontdekt werd. Nieuwe compositiestijlen, instrumenten en speeltechnieken werden ontwikkeld en uitgevonden. De gehele westerse muziekgeschiedenis staat op de schouders van deze pioniers!

 

Trio La Corella treedt regelmatig op en heeft o.a. gespeeld in Festival Oude Muziek Utrecht 2011 en 2012 Reincken Festival 2013, Bach Festival Dordrecht 2014 en Festival Kamerklanken 2016.

RakovZaterdag 21 oktober 2017   Programmabutton   

In de serie : Strijkensembles

 

Rakov Cello Quartet

 

Epraim Van IJzerlooij cello
Bas de Rode  cello 
Christina Kellenberg  cello 
Anne Korff de Gidts cello

 

Dit naar Nikolai Petrovich Rakov, een Russisch 20ste eeuwse componist genoemd kwartet, speelt vandaag werken van o.a. Nikolai Petrovich Rakov, Asor Piazolla en Joseph Jongen.


Voor nadere programma-informatie en uitgebreide CV van de musici KLIK hier.


Tosca en VitalDonderdag 19 oktober 2017   Programmabutton 

In de serie : Bijzondere duo's

 

  

Anna Markova viool
Vital Stahievitch pianoDe getalenteerde violiste Anna Markova werd geboren in Kazachstan en groeide op in Belarus. Evenals de Wit-Russische pianist Vital Stahievitch studeerde zij aan de Staats Muziekschool voor begaafde kinderen in Minsk.

Het repertoire van Vital Stahievitch bestaat uit stukken van verschillende stijlen, zijn voorkeur gaat uit naar de Romantiek en Russische componisten. Met Anna Markova brengt hij een poëtisch programma met  de Kreutzersonate van Beethoven, Sonate F.P. 119 van Francis Poulenc en een bewerking van de populaire Spaanse liederen van Manuel de Falla.
 

 

 

 

 

Zaterdag 14 oktober 2017   ProgrammabuttonLucie de Saint Vincent1

In de serie : Klassiek

 

THE PRIMARY SOURCES

  

Lucie de Saint Vincent forte-piano
Gerda Marijs cello
Kirsten Huebner fluit

 

Het ensemble THE PRIMARY SOURCES speelt muziek van ‘De Londense Expats’.

Londen is in de geschiedenis van de westerse muziek altijd een belangrijk muzikaal centrum geweest. Musici uit heel Europa kwamen er om te leven en te werken en werden, ondanks hun afkomst, onder de Engelse componisten geschaard.

Deze artistieke expats hadden een grote invloed op landgenoten die Londen aandeden. Onder hen Joseph Haydn en de heel jonge Mozart, die met zijn vader op achtjarige leeftijd de Engelse hoofdstad bezocht.

Op het programma: Haydn, Mozart, Clementi, Joh. Chr. Bach en Abel.

 

 

TrioMirachDonderdag 12 oktober 2017   Programmabutton   

In de serie : Klassiek

 

TRIO MIRACH

 

Anastasia Anufrieva fluit
Mariette Freijzer cello
Cathelijne Maat piano

 

Anastasia Anufrieva, Mariëtte Freijzer en Cathelijne Maat brengen in de bijzondere bezetting van fluit, cello en piano. Eersteklas muziek die een podium verdient.

Het TRIO MIRACH, opgericht in 2016, put uit de rijke ervaring die de musici in hun carrières hebben opgedaan. Door vakmanschap en toegewijd samenspel weet het trio zich te onderscheiden in zowel diepgang als onbevangenheid.

Op het programma werk van Haydn, Louise Farrenc en C.M. von Weber.

 

Trio Cortado zwartwitZaterdag 7 oktober 2017   Programmabutton   

In de serie : Blazers-ensembles

 

TRIO CORTADO

 

Hannah de Witte fluit
Wilma Jongsma hobo
Jasper Grijpink klarinet Deze drie blazers kennen elkaar van hun gezamenlijke studietijd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het trio, met de ongebruikelijke samenstelling van fluit, althobo en basklarinet, viel al snel bij het publiek in de smaak.

De unieke bezetting heeft wel als gevolg dat er geen enkel stuk voor deze combinatie van instrumenten was geschreven. Eén oplossing hiervoor is het zelf bewerken van bestaande muziek. De arrangementen die Trio Cortado speelt zijn allemaal door de spelers zelf gearrangeerd.

Op het programma o.a. stukken van hun cd Couleur Locale.
Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube 

 

Rodion Trio persfoto2Donderdag 5 oktober 2017   Programmabutton   

In de serie : Klassiek

 

RODION TRIO

 

Annelies Vrieswijk saxofoon
Diederik Ormée klarinet
Mark Toxopeus piano

 

"La casa del diavolo / De duivel in het zonnetje gezet"

 

Het jonge Rodion Trio heeft in korte tijd naam gemaakt als een ensemble dat aan de hand van muzikale of literaire thema’s met verrassende programma’s voor de dag komt.

Op het eerste gezicht lijkt de bezetting van klarinet, saxofoon en piano beperkt. Rodion Trio heeft eigen arrangementen gemaakt, waardoor er een nieuwe wereld aan muzikale mogelijkheden opengaat.

Ook de jury van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere 2013 kon de verrassende programma’s van het Rodion Trio waarderen en loofde aan het trio de hoofdprijs uit.
Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube