JasperenDanielDonderdag 30 november 2017   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere Duo's


 

Jasper Grijpink | klarinet

&

Daniel van der Hoeven | piano

 

In de serie "Bijzondere Duo's" neemt een bijzonder getalenteerd duo bestaande uit klarinettist Jasper Grijpink en pianist Daniel van der Hoeven plaats op het podium.

Jasper Grijpink studeerde aan het Koninklijk Conservatorium. In mei 2012 behaalde hij zijn masterdiploma. Vanaf augustus 2015 maakt hij als klarinettist deel uit van het Residentie Orkest in Den Haag.

Ook Daniël van der Hoeven studeerde aan het Koninklijk Conservatorium die hij in 2010 afsloot met onderscheiding. Hij won prijzen bij diverse concoursen. In maart 2013 werd Daniëlwinnaar van het Internationaal Bach Concours in Würzburg.

Deze middag spelen zij werken van Martinu, Ravel, Poulenc, Prokofiev en Brahms.

 Klik op de "programma button" boven aan deze aankondiging voor details van het programma en de CV's van beide musici. 

Zaterdag 25 november 2017   Programmabutton   Marta Lemanska

In de serie : Strijk-ensembles

 

Rotterdam Chamber Players

 

Marta Ephrat - Lemanska viool
Ron Ephrat alt-viool
Monique Heidema                               cello


Vandaag een zeer bijzonder repertoir op de lessenaar. De Goldbergvariaties van Bach, oorspronkelijk geschreven voor klavecimbel.

Deze alom bekende klassieker  wordt vandaag uitgevoerd in een arrangement voor drie strijkers!  Dit ensemble dat gevormd wordt door deze drie zeer ervaren musici heeft reeds vaker op ons podium gestaan.

Voor de pauze krijgt u een uitgebreide toelichting op dit grootse werk van Bach.

 
RalphRousseauDonderdag 23 november 2017   Programmabutton   

In de serie : Solo-recital

 

Ralph Rousseau - viola da gamba


Ralph Rousseau speelde op 8-jarige leeftijd piano en (bas-)gitaar en combineerde later zijn conservatoriumstudie contrabas met een universitaire studie en een promotie in de natuurkunde. Beide studies sloot hij “cum laude” af.

Als bassist speelde hij o.a. in het Koninklijk Concertgebouworkest, maar hij hield zich ook intensief bezig met pop- jazz- en rockmuziek.

In 1996 schakelde hij over op de viola da gamba. Hij studeerde bij Jaap ter Linden en groeide razendsnel uit tot de meest prominente Nederlandse ambassadeur van het zevensnarige instrument. Zijn cd-opnames van bekende componisten als Marais en Bach werden internationaal bejubeld en ook zijn cross-over werk wordt buitengewoon gewaardeerd. Zijn cd ‘Chansons d’amour’ werd bekroond werd met de Edison Klassiek Publieksprijs. Zijn grote specialiteit is het prachtige oeuvre voor viola da gamba alleen. 

 Hij laat niemand onberoerd! Hij speelde de solo bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest, Het Gelders Orkest, de Residentie Bach Ensembles, het Noord-Nederlands Orkest, het Philharmonia Orchestra en het Krakau Philharmonisch Orkest en werkte met dirigenten als sir Roger Norrington, Vladimir Ashkenzy en Ivan Fisher, maar ook met musici uit andere stijlen zoals Erik Vloeimans, Lenny Kuhr en Ad Visser. Verschillende componisten droegen verder nieuw werk aan hem op en zijn soloconcerten brachten hem naar kamermuziekfestivals door heel Europa, de VS, Thailand en China.

Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube 

 

PienavoceZaterdag 18 november 2017   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere Duo's

 

DUO PIENAVOCENele Gilis cello
Ellen Schepers piano


Celliste Nele Gillis en pianiste Ellen Schepers ontmoetten elkaar enkele jaren geleden aan het koninklijk conservatorium van Antwerpen. Zij ontdekten een zeldzame muzikale eensgezindheid en besloten duo Pienavoce op te richten.

Zo begonnen zij een muzikale reis door het prachtige oeuvre voor piano en cello en hadden zij de kans om op verschillende podia in de Benelux te concerteren.

Naast dit duo is Nele Gilis als celliste actief in verscheidene orkesten en ensembles en is zij als docent verbonden aan de muziekacademie van Geel en Borgerhout. Ellen Schepers is voornamelijk actief als begeleidster aan de koninklijke balletschool van Antwerpen en enthousiast lid van het tango ensemble Triunfal Quintet.

 

BardolinoDonderdag 16 november 2017   Programmabutton   

In de serie : Wereldmuziek

 

Bardolino EnsemblePavel Fischer viool
Margit Koláčková cello
Jakub Jedlínský accordeon
Jana Prochazkova zang
Camilo Caller percussie


Bardolino neemt je mee op een magische tour rond de wereld. Hoewel ze een succesvolle carrière als internationale klassieke musicus hebben, zijn de leden van Bardolino ensemble nu bezig met een uniek fusion-project genaamd "AROUND THE WORLD IN 80 MINUTES".

Het project omvat de ruwe essentie van volksmuziek van over de hele wereld - de inheemse Moravië, evenals zigeunermuziek of Klezmer, Sefardische liederen of Peruviaanse drumritmes, en zelfs Schotse deuntjes, uitgevoerd met de pure kwaliteit en nauwkeurigheid van klassiek geschoolde muzikanten.

De muzikanten zijn Pavel Fischer (violist en voormalig leider van het Škampa Strijkkwartet), cellist Margit Koláčková (voormalig leider van het Talich Chamber Orchestra, accordeonist Jakub Jedlínský-oprichter van de Argentijnse Tango-band - The Escualo Quintet, zanger Jana Prochazkova (oprichter van de Praagse muziekschool) en een zeer veelzijdige kunstenaar -specialist Camilo Caller.

Nadere informatie wordt binnenkort gepubliceerd.

NovWSZaterdag 11 november 2017   Programmabutton   

NovemberMusic 2017

!!! Dit lunchconcert valt niet onder de regulaire serie lunchconcerten van de Stichting Vrienden Kamermuziek 's-Hertogenbosch.

Bericht 4/11 : De gratis kaarten zijn allen toegewezen en niet meer beschikbaar!! 

 

WISHFUL SINGING

 

Indra van de Bilt alt
Marjolein Stots alt
Marjolein Verburg mezzo sopraan
Maria Goetze sopraan
Anne-Christine Wemekamp sopraan

 

Vandaag is de organisatie van het lunchconcert in handen van het festival "November Music". Er is vandaag dus geen regulier lunchconcert

De entreepijs van dit lunchconcert is €. 12,= echter, aangezien dit concert vandaag plaats vindt in "onze Azijnfabriek" hebben wij een (beperkt) aantal gratis toegangskaarten beschikbaar voor Vrienden van onze Stichting. 

Vrienden van onze Stichting kunnen zich vanaf woensdag 1 november 12.00 uur aanmelden voor een gratis toegangskaart door het formuliertje op deze website in te vullen. Aangezien het aantal gratis toegangskaarten beperkt is moeten we één spelregel hanteren: wie het eerst komt .....  wie het eerst maalt..... EN ....  op is op!!   Wees er tijdig bij.  

Bericht 4/11 : De gratis kaarten zijn allen toegewezen en niet meer beschikbaar!

 

Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube 

 

VasiOesi1Donderdag 9 november 2017   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere Duo's


 

James Oesi | contrabas

 &

Andrea Vasi | piano


"Als je een man hebt als James Oesi, dan weet je dat ie er staat, dat het klinkt en dat de contrabas een solisteninstrument is” Hans Haffmans, presentator NPO Radio 4.

Contrabassist James Oesi is sinds zijn komst naar Nederland in 2009 een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. De uit Johannesburg afkomstige bassist studeerde o.a. aan beroemde conservatoria te Moskou, New York en Den Haag, waar zijn eindexamen met een 10 met aantekening werd gewaardeerd. James, die vele prijzen won, trekt als solist door het land en speelde op vele festivals, voor NPO-Radio4 en bij Podium Witteman. 

Andrea Vasi, de Roemeens-Nederlandse pianiste, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij won vele prijzen tijdens concoursen en als winnares van het bekende Prinses Christina Concours trad zij, zowel als solist als begeleider tot twee keer op in de befaamde Carnegie-Hall te New York. Daarnaast maakte zij concerttournees naar o.a. Frankrijk, België, Zwitserland, de V.S., Canada, India en Argentinië.

4 logo Z ECCO

Dit concert wordt aangeboden door onze sponsor : Ecco Leather B.V. 
Nadere informatie wordt binnenkort gepubliceerd.
Met dank aan onze sponsor.
Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube

Duo Dolfein InoueZaterdag 4 november 2017   Programmabutton

In de serie : Bijzondere duo's

 

Olivia Doflein | viool

&

Kanako Inoue | piano


OLIVIA DOFLEIN (1989) studeerde bij Chris Duindam waarna ze naar Londen verhuisde om met lof aan de prestigieuze Royal College of Music in Londen in 2014 af te studeren. Het Goois Symfonieorkest bekroonde haar in januari met de Young Soloist Award 14/15. Daarnaast was ze uitgenodigd door Shlomo Mintz om als één van de 12 uitgekozene deel te nemen aan zijn masterclass Crans Montana Classics in augustus 2015. Haar professionele debuut was in Engeland met Prokofiev's tweede vioolconcert (februari/'15), haar debuut in Duitsland met het Brahms vioolconcert (mei/'15). Dit jaar was zij te horen met het vioolconcert van Sibelius met het Chester Philharmonic Orchestra (februari en april ’17), mer Saint-Saëns’ 3e vioolconcert in Stroud (juni ’17) en het Beethoven vioolconcert (oktober ’17).

KANAKO INOUE is geboren in Ibaraki, Japan. Geïnspireerd door haar oudere broer, die op de lokale muziekschool pianoles kreeg, begon zij op driejarige leeftijd piano te spelen. Vanaf dat moment verliep haar muzikale ontwikkeling snel. In Ibaraki kreeg ze les van docenten uit Tokyo. Op vijftienjarige leeftijd vertrok Kanako naar Tokyo om te studeren onder Fujiko Yamada. Na het behalen van haar bachelors en zeer geïnteresseerd in de Europese muziek beleving besloot Kanako deel te nemen aan de zomerschool Musik Zentral in Oostenrijk. Dit was een enorme openbaring en stelde haar in staat om kennis te maken met grote meesters op de piano. Martyn van den Hoek, geraakt door haar spel, kwam met een schriftelijke uitnodiging om te studeren op het Utrechts conservatorium. Het volgende jaar vertrok zij naar Nederland om haar masters te behalen.

Vandaag op het programma een sonate van Beethoven en Schnittke’s  “Suite in Oude Stijl" en na de pauze Brahms (vioolsonate no. 3) en een toegift van Gershwin. 


Natasja MorozovaDonderdag 2 november 2017   Programmabutton   

In de serie : Pianokwartet

 

Natasja Morozova | viool

Stamatis Sachas | viool

Jan Buizer | altviool

Julia Buizer- Madzhar | piano

 

Vandaag staat Natasja met haar oud-leerlingen van het conservatorium Rotterdam in een programma met Mozart, Tartini, Bach en Schumann.