Zaterdag 30 december 2017   Programmabutton                     

kerstplaatje552       
Kerstreces
Vandaag geen lunchconcert
 
 

Donderdag 28 december 2017   Programmabutton   

kerstplaatje552
Kerstreces
Vandaag geen lunchconcert

 

 


 

Zaterdag 23 december 2017   Programmabutton   

kerstplaatje552
Kerstreces

Vandaag geen lunchconcert

 

 


Arcadie TrioDonderdag 21 december 2017   Programmabutton   

In de serie : Klassiek

 

ARCADIë TRIOSteven Geraads klarinet
Timothée Busch cello
Henriëtte Wirth pianoDe leden van het Arcadië Trio leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium. Daar specialiseerden zij zich in het romantische repertoire.

Op de lessenaars prijkt regelmatig werk van Schumann, Glinka, Bruch en Brahms. Samen gaven zij concerten in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Brussel.

In 2011 maakten zij hun debuut in de kleine zaal van Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Vorig jaar maakten zij een concertreis naar Spanje.

 


Zaterdag 16 december 2017   Programmabutton   

lisa jacobs ksenia kouzmenko

In de serie : Klassiek

 

Lisa Jacobs | viool

&

Ksenia Kouzmenko | piano

&

Johannes Krebs | cello


Kerstconcert "Noel RUSSE"


Met werken van Rachmaninov en Tchaikovsky 


Voor nadere informatie over programma en de musici klik hier

Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube 


SelenitesDonderdag 14 december 2017  Programmabutton   

In de serie : Vocaal

 
Ensemble Les SélénitesBernadette Astari sopraan
Gloria Coll Domingo cello
Jerome Brodin klavecimbelLes Selenites is een jong ensemble opgericht in november 2014 door Glòria Coll Domingo, Bernadeta Astari en Jérôme Brodin. De musici zijn bijeen om samen muziek te spelen, dit te combineren met poëzie en theater en zijn niet bang hiermee te experimenteren.

Ieder van hen is gespecialiseerd in oude muziek en spelen op historische instrumenten. Hun doel is een unieke muziekervaring te creëren die oude muziek en hedendaagse muziek omarmt en te werken met hedendaagse componisten en in hun optreden de specifieke vaardigheden van elk lid (poëzie, mime, theater etc.) voor het voetlicht te brengen.

"""""""Mythologie en passies, altijd samen door tijd en ruimte ... .
Omdat de mens mens is, beschrijven mythen menselijke passies en hun effecten op degenen die ze voelen. Liefde, haat, woede, melancholie, vreugde ... ze zijn al 2000 jaar hetzelfde en toch altijd anders. Ze laten ons reizen, zoeken, lijden, lachen ... leven""""".


Een programma waarbij poëzie en muziek worden gecombineerd. Onder meer fragmenten uit Händels Lucrezia, een lied van Comtessa Beatriz de Diaz, een Clérambault-cantate en een solo-klavecimbel van Forqueray.Voor nadere informatie over programma en de musici klik hier


Zaterdag 9 december 2017   Programmabutton   

TrioAubade

In de serie : Strijk-ensembles

 

TRIO AUBADESergey Arseniev viool
Veronika Lénártová alt-viool
Sanne Van der Horst celloTrio Aubade is een ensemble met als vaste kern het strijktrio: Sergey Arseniev viool, Veronika Lenartova, altviool en Sanne van der Horst, cello. Zij kijken verder dan het bekende repertoire.

Daarom dagen ze zichzelf uit om de klassiekers te combineren met minder bekende composities op een logische wijze: door een muzikaal of stilistisch verband te leggen, maar ook door een thematische rode draad in het programma te verweven.

Tijdens de concerten presenteren zij graag zelf en vertellen ze het verhaal achter de noten. Op het programma: trio’s van Hermann Berens, Jean Francaix en Franz Schubert.

CamusDonderdag 7 december 2017   Programmabutton   

In de serie : Piano-trio's

 

CAMUS TRIORaquel Garzás piano
Sara Balasch viool
Pau Marquès cello

 

De musici komen uit drie verschillende regio’s in Spanje: Castiliaanse Hoogvlakte, oevers van de rivier Ebro en de Middellandse Zee. Zij vinden elkaar tijdens hun masters in Nederland.

Drie sterke persoonlijkheden met een gedeelde passie: om samen muziek te maken en publiek te inspireren. Zij laten zich inspireren door de Algerijnse filosoof en schrijver Albert Camus in zijn geschriften over de non-conformistische geest, rebellie tegen onrechtvaardigheid, absurditeit, vitaliteit, liefde en tederheid.


Verso en Esra langZaterdag 2 december 2017   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere Duo's

 

DUO VERSO

 m.m.v.

Esra Pehlivanli | vioolMatthijs Koene panfluit
Stefan Gerritsen gitaar
Esra Pehlivanli alt-viool

 

Al sinds 1997 vormen 
Matthijs Koene | panfluit en Stefan Gerritsen | gitaar het vaste duo VERSO, dat een heel eigen plek heeft verworven op de klassieke podia. Vandaag wordt hun ensemble uitgebreid met de Turkse altvioliste Esra Pehlivanli.

Het duo Verso wordt niet alleen geprezen om hun virtuositeit en geoliede samenspel, maar ook voor hun veelzijdige en avontuurlijke programmering.

De succesvolle samenwerking met alt-violiste Esra Pehlivanli en Verso is de musici bijzonder goed bevallen. In een zeer veelzijdig en hartstochtelijk concert worden de verschillende duo’s afgewisseld met trio’s.

Voor het programma en de CV's van de musici 
klik hier.