Marene en GabrielkaZaterdag 27 januari 2018   Programmabutton

In de serie : Vocaal

  

Marene Elgershuizen | sopraan

& 

Gabrielka Clout | piano

Gabrielka Clout kreeg haar (piano en viool)opleiding aan het Maastrichts Conservatorium, waar ze cum laude afstudeerde. Zij studeerde liedbegeleiding bij Rudolf Jansen. Gabrielka heeft een brede uitvoeringspraktijk als pianiste en repetitor. Masterclasses, concoursen en concerten brachten haar in diverse Europese landen. Tot haar verhuizing naar Tilburg, werkte Gabrielka bij Opera Zuid als repetitor en ook was zij regelmatig werkzaam bij Opera Spanga. In 2015 werd zij gevraagd om het team van de opleiding Muziektheater Klassiek aan het Fontysconservatorium te komen versterken als correpetitor en ensemble-docent. Gabrielka studeerde koordirectie bij Louis Buskens aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, is dirigent van drie koren. Voor haar koordirectie volgde zij ook een masterclass bij o.a. Kaspars Putnins (Lets Radiokoor).

Marene Elgershuizen studeerde aan het Prins Claus Conservatorium af in het Excellentieprogramma. Haar Master haalde ze aan het Conservatorium van Amsterdam in combinatie met een tweejarige privéstudie bij KS Gabriele Schnaut in München en bij dramatisch sopraan Janice Baird in Berlijn. Zij ontving hiervoor volledige studiebeurzen van het VSB Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Hendrik Muller Vaderlandsch Fonds en won al eerder de studiebeurs van het Labberté-Hoedemaker Fonds. Ook won zij het prestigieuze Wagner Stipendium in Berlijn-Brandenburg. Marene volgde zowel de Opera Academy in Schwerte (DE), als masterclasses bij o.a. Nadine Secunde, Margreet Honig, Soile Isokoski, Camilla Nylund en Jard van Nes.

Ze heeft zich in deze tijd vooral verdiept in het Duitse repertoire en voerde dan ook reeds Strauss’ Vier Letzte Lieder uit, Berg’s Sieben Frühe Lieder en Das Himmlische Leben uit de 4e Symfonie van Mahler. Operarollen van Mozart, zoals Koningin van de Nacht, Fiordiligi en Konstanze staan op haar repertoire naast oratoriumwerken als Verdi’s Requiem, het Gloria van Poulenc en het Stabat Mater van Rossini en Dvorák. Marene koestert daarnaast een voorliefde voor Scandinavisch werk van Sibelius, Grieg en Sallinen. Naast haar zangstudie studeerde Marene af in Geschiedenis en Internationale Betrekkingen. 

 


logo diapositiefDonderdag 25 januari 2018   Programmabutton 

In de serie : klassiek

 

Familie Beltiukova Concert

 

Nikita Beltiukov piano
Dasha Beltiukova dwarsfluit
Sergey Beltiukov pianoOp het programma eigen composities en bewerkingen door Nikita Beltiukov van koorwerken en liederen van Tsjaikovski (the Legend) en Rachmaninov. 

Van Sergey Beltiukov, vader van Nikita en Dasha worden ‘sprookjes’ uitgevoerd en stukken voor fluit en piano. Sergey Beltiukov componeerde in 2017 ‘Legend’ een muziekstuk geïnspireerd op de Vliegende Hollander. Het concert eindigt met de zeer geliefde compositie van Sergey Beltiukov ‘Credo’.
Dit huiveringwekkend mooie stuk schreef hij in opdracht van de Wit-Russische regering ter nagedachtenis aan de Tsjernobyl-ramp 


maneontrioZaterdag 20 januari 2018   Programmabutton

In de serie : Klassiek

 

Maneon Trio

 

Ors Koszeghy cello
Céleste Zewald klarinet
Daniel Kramer piano

 

Het Trio ‘Maneon’ bestaat uit de Hongaarse cellist Örs Köszeghy, klarinettiste Céleste Zewald en pianist Daniël Kramer.

Het ensemble streeft ernaar naast de mooie bekende trio’s die voor de combinatie geschreven zijn, ook werken te programmeren die minder vaak gehoord worden.

Ook werkt het trio met gastmusici. Speelsheid, diepgang, diversiteit en een passende mondelinge toelichting op de werken die uitgevoerd worden, zijn enkele kenmerken van dit ensemble.
quatre bouches2Donderdag 18 januari 2018   Programmabutton   

 In de serie : Vocaal

 

Quatre Bouches

m.m.v. Wim Voogd | piano


Bauwien van der Meer sopraan
Petra Ehrismann alt
Gerben Houba tenor
Michel Poets bariton
Wim Voogd piano


Quatre Bouches (Vocaal Ensemble) m.m.v. Wim Voogd | piano brengt vandaag het programma "Zigeunerlieder". Schitterende melodieën van Brahms, Dvorák en Schumann en wegdromen bij de ingetogen a capella klanken van Hindemith.

De Zigeunerlieder, Klänge aus Mähren en het Spanisches Liederspiel verhalen van de passies en temperamenten van de volksziel; van de liefde, van verlaten worden, van de dood. De liefde en de dood klinken ook door in de hoogromantische natuurbeschrijvingen van Rainer Maria Rilke, die Hindemith toonzette in de Six Chansons. Door het romantische karakter van deze a capella-cyclus past dit modernere werk opvallend goed bij de werken van de drie romantische componisten. Pianist Wim Voogd zal bij het programma passende intermezzi spelen van Johannes Brahms en Béla Bartok. 


Zaterdag 13 januari 2018   Programmabutton   

logo diapositief

In de serie : Strijkensembles

 

Het Unieke Kwintet 

van het Rotterdams Philharmonisch OrkestFrank de Groot viool
Olivia Dolfein viool
Veronika Lénártová altviool
Mario Rio cello
Robert Franenberg  contrabas
Zie programma-info voor nadere informatie over het ensemble en het p[rogramma of, klik hier.
logo diapositiefDonderdag 11 januari 2018   Programmabutton 

 In de serie : StrijkensemblesVan IJzerlooij Trio


Christoph van IJzerlooij altviool
Immanuel van IJzerlooij cello/piano
Ephraim van IJzerlooij cello

 

Nieuwjaarsconcert


Christoph, Immanuel en Ephraim van IJzerlooij geven sinds een aantal jaar regelmatig samen concerten op verschillende locaties in Nederland. Eerst vormden Immanuel en Ephraim een celloduo na een gezamenlijke masterclass van Yo-Yo Ma in oktober 1999. Deze werd tevens uitgezonden op televisie in de serie Tovenaarsleerlingen. Later vormden zij met hun jongere broer Christoph het van IJzerlooij Trio.


Zie programma-info voor nadere informatie over het ensemble en het programma of, klik hier. 

Zaterdag 6 januari 2018      

 

 
Vandaag geen lunchconcert

 


vuurwerk 027Donderdag 4 januari 2018   Programmabutton   

 

 

Nieuwjaarsreces

 Vandaag geen lunchconcert