Aanvang van de JBZ-concerten: 15.00 uur

Kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis 

Henri Dunantstraat 1
's-Hertogenbosch.

De toegang is gratis
Vrijwillige bijdrage na afloop van het concert is welkom.

Gezien het beperkt aantal plaatsen adviseren wij U even te reserveren (klik hier!)

 

AanmeldingNieuwsbrief


De concertserie 
op JBZ-locatie

 

4 jbz buiten kapelOp deze pagina treft u de agenda aan van alle zondagmiddag- concerten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Deze concerten worden maandelijks gegeven in de mooie kapel van dit ziekenhuis. (Scroll naar beneden op deze pagina)


De concerten zijn primair bedoeld voor patienten en hun bezoek, doch ook muziekliefhebbers van buiten het ziekenhuis zijn welkom. De Stichting Vrienden Kamermuziek ondersteunt het ziekenhuis bij de organisatie van deze concerten. 


Iedere 3de zondag van de maand zijn patiënten, bezoekers maar ook passanten welkom in de mooie kapel van het ziekenhuis. Alleen al de bijzondere architectuur van deze kapel maakt een bezoek aan een van de, een klein uur durende concerten meer dan waard. 

De programmering reflecteert een grote diversiteit en veelzijdigheid: met koormuziek, orgelconcerten op het nieuwe orgel en kamermuziek door musici en ensembles van hoog kwaliteitsniveau. 

Gezien het beperkt aantal plaatsen in de kapel adviseren wij om u vooraf aan te melden. De toegang tot deze concerten is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

(Scroll naar beneden op deze pagina en selecteer en reserveer het concert van uw keuze.)

 

Samenvatting programma
seizoen 2018-2019

aanvang van de concerten: 15.00 uur 
entree: vrijwillige bijdrage | reserveren aanbevolen
locatie | de kapel van het jeroen bosch ziekenhuis |
Henri Dunantstraat 1 |  's-hertogenbosch  20181118 Uitnodiging concert BadinerieZondag 18 november 2018

Thema: Orgelconcert


Jan-Sjoerd van der Vaart | orgel

&
Gerianne Wigboldus | vioolmet het programma "Badinerie" 


Het woord ‘Badinerie’ dook voor het eerst op in de achttiende eeuw. Het had geen specifieke betekenis, maar duidde op een grappige, speelse manier van uitvoeren. Met deze speelse opening van het concert zetten Jan-Sjoerd van der Vaart en Gerianne Wigboldus de toon voor de manier waarop zij muziek willen maken: met een speelse benadering samen ontdekken wat er in de muziek te vinden is en dat met u, de luisteraar, delen.

Ze brengen u prachtige muzikale verhalen van Händel, Bach, Telemann, Bruhns en Beethoven. Het zijn verhalen vol vrolijkheid, tederheid, romantiek en schoonheid.

 

Voor meer informatie overe het programma en de musici klik hier!

Graag even reserveren via een klik op onderstaande button!


reserveren button