Aanvang van de JBZ-concerten: 15.00 uur

Kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis 

Henri Dunantstraat 1
's-Hertogenbosch.

De toegang is gratis
Vrijwillige bijdrage na afloop van het concert is welkom.

Gezien het beperkt aantal plaatsen adviseren wij U even te reserveren (klik hier!)

 

AanmeldingNieuwsbrief


De concertserie 
op JBZ-locatie

 

4 jbz buiten kapelOp deze pagina treft u de agenda aan van alle zondagmiddag- concerten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Deze concerten worden maandelijks gegeven in de mooie kapel van dit ziekenhuis. (Scroll naar beneden op deze pagina)


De concerten zijn primair bedoeld voor patienten en hun bezoek, doch ook muziekliefhebbers van buiten het ziekenhuis zijn welkom. De Stichting Vrienden Kamermuziek ondersteunt het ziekenhuis bij de organisatie van deze concerten. 


Iedere 3de zondag van de maand zijn patiënten, bezoekers maar ook passanten welkom in de mooie kapel van het ziekenhuis. Alleen al de bijzondere architectuur van deze kapel maakt een bezoek aan een van de, een klein uur durende concerten meer dan waard. 

De programmering reflecteert een grote diversiteit en veelzijdigheid: met koormuziek, orgelconcerten op het nieuwe orgel en kamermuziek door musici en ensembles van hoog kwaliteitsniveau. 

Gezien het beperkt aantal plaatsen in de kapel adviseren wij om u vooraf aan te melden. De toegang tot deze concerten is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

(Scroll naar beneden op deze pagina en selecteer en reserveer het concert van uw keuze.)

 

Samenvatting programma
seizoen 2018-2019

aanvang van de concerten: 15.00 uur 
entree: vrijwillige bijdrage | reserveren aanbevolen
locatie | de kapel van het jeroen bosch ziekenhuis |
Henri Dunantstraat 1 |  's-hertogenbosch   

 

 

 

 Zondag 20 oktober 2019: Kinderconcert 20191020JBZ jeugdconcert

 

'JORIS EN DE GEHEIMZINNIGE TOVERDRANK'

EPOS ENSEMBLE met verteller IRIS VAN DER ENDE.

 

Programma
:

Dit concert is speciaal bedoeld voor kinderen en hun ouders en familieleden.
 Joris heeft van zijn moeder de taak gekregen om op zijn oude, ziekelijke oma te passen en vooral niet te vergeten haar haar drankje te laten slikken om 11 uur.  Joris is niet al te dol op zijn oma en besluit zelf een drankje te brouwen om aan haar te geven. En dan...gebeuren de wonderlijkste dingen!  Het verhaal van Roald Dahl is één grote totaalbelevenis met de muziek van componisten als Bozza, Hindemith, Fredriksson en lbert…. dat moet je gewoon meemaken!
Ook theatrale en interactieve elementen ontbreken niet in deze voorstelling. De musici zijn:

Katinka van Driezum (hobo), Anna Zeijlemaker (fluit), Marinthe Jansen (klarinet, Anja Brons (fagot) en Linda Karreman (hoorn).

Epos ensemble
: "Een leven zonder verhalen, is als een leven zonder muziek, is als een leven zonder kleur"


Wie gelooft dat de wereld er baat bij heeft om niet bevolkt te worden met zwart-wit denkers, zal dus moeten voorzien in genoeg verhalen en muziek om aan de generaties door te geven. Die missie wit het ensemble graag op zich nemen. Niet omdat ze denken zo de wereld wel even te redden, maar omdat ze geloven dat elk verhaal en elke muzieknoot telt om de wereld iets moois te geven. Dat elk kind waar ze voor spelen telt. En elke vader, moeder, juf, meester, opa, oma. Dat de verschillen daartussen wegvallen zodra je allemaal in hetzelfde verhaal gekropen bent. Ondergedompeld in dezelfde muziek. Aan de hand meegenomen wordt. Geraakt wordt in iets onbenoembaars.

 

Het Epos Ensemble maakt kinder- en gezinsvoorstellingen waarin verhalen en klassieke muziek tot één geheel worden verweven. 0p een speelse manier prikkelen ze de fantasie en empathie van kinderen, betrekken ze hen actief in hun verhaal en laten ze tegelijkertijd kennismaken met de kleurrijkheid van (moderne) klassieke muziek en blaasinstrumenten.


reserveren button

 

 Zondag 17 november 2019: Orgelconcert

reserveren button

 

 

  • Zondag 17 november 2019: orgelconcert met Thed van de Aker (orgel)
     
    Nadere informatie binnenkort beschikbaar


Zondag 15 december 2019: Kerstconcert met kamermuziek

reserveren button

 

 

  • Zondag 15 december 2019: kamermuziek kerstconcert: musici nog niet bekend

    Nadere informatie binnenkort beschikbaar