Deze zondagmiddagconcerten beginnen 15.00 uur (tenzij anders vermeld) in de mooie kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Henri Dunantstraat 1, 's-Hertogenbosch.

De toegang is gratis doch uw vrijwillige bijdrage na afloop van het concert is welkom.

Gezien het beperkt aantal plaatsen adviseren wij U even te reserveren (klik hier!)

 

Cadeaubon2

AanmeldingNieuwsbrief


De concertserie 
op JBZ-locatie

 

4 jbz buiten kapelOp deze pagina treft u de agenda aan van alle zondagmiddag- concerten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Deze concerten worden maandelijks gegeven in de mooie kapel van dit ziekenhuis. (Scroll naar beneden op deze pagina)


De concerten zijn primair bedoeld voor patienten en hun bezoek, doch ook muziekliefhebbers van buiten het ziekenhuis zijn welkom. De Stichting Vrienden Kamermuziek ondersteunt het ziekenhuis bij de organisatie van deze concerten. 


Iedere 3de zondag van de maand zijn patiënten, bezoekers maar ook passanten welkom in de mooie kapel van het ziekenhuis. Alleen al de bijzondere architectuur van deze kapel maakt een bezoek aan een van de, een klein uur durende concerten meer dan waard. 

De programmering reflecteert een grote diversiteit en veelzijdigheid: met koormuziek, orgelconcerten op het nieuwe orgel en kamermuziek door musici en ensembles van hoog kwaliteitsniveau. 

Gezien het beperkt aantal plaatsen in de kapel adviseren wij om u vooraf aan te melden. De toegang tot deze concerten is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

(Scroll naar beneden op deze pagina en selecteer en reserveer het concert van uw keuze.)

 

Samenvatting programma
seizoen 2017-2018

aanvang van de concerten: 15.00 uur 
entree: vrijwillige bijdrage | reserveren aanbevolen
locatie | de kapel van het jeroen bosch ziekenhuis |
Henri Dunantstraat 1 |  's-hertogenbosch 


 
RodionZondag 18 maart 2018

Kamermuziekconcert

Rodion Trio

reserveren button


"Het Rodion Trio maakt er een sport van alle mogelijke en onmogelijke arrangementen van muziek uit alle tijden voor eigen gebruik te maken en heeft er zichtbaar en hoorbaar plezier in om dat overal te laten horen." 

"Het jonge Rodion Trio heeft in korte tijd naam gemaakt als een ensemble dat aan de hand van muzikale of literaire thema’s met verrassende programma’s voor de dag komt." 

Dit concert 'Muziek als medicijn' is onderdeel van het concertenseizoen 2018 in de kapel. De titel van het concert geeft aan dat het spreekuur van het muziekensemble Rodion Trio geopend is. De musici Diederik Ornée (klarinet), Annelies Vrieswijk (saxofoon) en Mark Toxopeus (piano) treden deze zondag op. Het programma van deze zondagmiddag is bijzonder en geheim en wordt door de drie musici in een nieuwe vorm gepresenteerd aan het publiek.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom, de toegang is gratis. Aanmelden kan de ressreveringsbutton onderaan deze aankondiging. 

Last van slapeloosheid? Wintertenen? Humeurigheid, angst, vermoeidheid of een laag libido? Het spreekuur van het Rodion Trio is doorgaand geopend – voor klachten van allerlei aard brouwen zij voor u een muzikaal medicijn. In hun draagbare apotheek vindt u een concertprogramma met geneeskrachtige kruiden en hun heilzame werking. Welke muziek heeft dezelfde uitwerking op uw gezondheid? Het Rodion Trio heeft een eigen arrangement gemaakt voor de klarinet, de saxofoon en de piano. Hierdoor gaat er een nieuwe wereld aan muzikale mogelijkheden open. Lees hier het concertprogramma. Rodion Trio De musici Diederik Ornée (klarinet), Annelies Vrieswijk (saxofoon) en Mark Toxopeus (piano) vormen het Rodion Trio. 

Dit jonge muziekensemble heeft in korte tijd naam gemaakt als een ensemble dat aan de hand van muzikale of literaire thema’s met verrassende programma’s voor de dag komt. Op het eerste gezicht lijkt de bezetting van klarinet, saxofoon en piano beperkt, omdat er nauwelijks composities voor zijn geschreven. Maar juist dat gegeven heeft het Rodion Trio omgedraaid door eigen arrangementen te maken, waardoor er een nieuwe wereld aan muzikale mogelijkheden opengaat. Die arrangementen maken het mogelijk om (bekende) klassieke werken opnieuw te interpreteren en in een nieuwe vorm aan het publiek te presenteren. Rodion Raskolnikov is de hoofdfiguur uit Misdaad en Straf van Fjodor Dostojevski, die de wereld en zijn regels naar zijn hand probeert te zetten, precies wat het Rodion Trio ook doet. Ook de jury van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere 2013 kon de verrassende programma’s van het Rodion Trio wel waarderen en loofde aan het trio de hoofdprijs uit. Enkele reacties in de pers: “Zéér professioneel, aanstekelijk en inspirerend”, “Wat een fantasievolle bewerkingen, wat een enthousiasme en wat een samenspel!”, “Geweldig hoe de saxofoon en klarinet met elkaar ‘in gesprek’ gaan en hoe de piano sprankelende tonen laat horen”.

reserveren button


 

Zondag 15 april 2018

Orgelconcert

Musici: Tommy van Doorn

reserveren button

 


 


Zondag 20 mei 2018 (Pinksterconcert)

Kamermuziekconcert

Musici:
Klaartje van Veldhoven (sopraan)

&
instrumentalisten

reserveren button

 


 

 

Zondag 17 juni 2018

Orgelconcert
Musici: Jan Willems (orgel)

Ilse van Wuijckhuijse (mezzosopraan)

reserveren button


 Zondag 16 september 2018

Orgelconcert
Musici: Tannie van Loon (orgel)
&
Marien van Staalen (cello) 

reserveren button


 


 

Zondag 18 november 2018

Orgelconcert
Musici: nog niet bekend

reserveren button