De lunchconcerten beginnen 12.30 uur in Podium Azijnfabriek aan de Bethaniestr 4, s-Hertogenbosch.

Voor Vrienden van de Stichting is de toegang gratis; de spontane bezoekers betalen €. 10,00  (tenzij anders vermeld).

Kaartjes zijn voorafgaande aan de lunchconcerten te koop aan de kassa van Podium Azijnfabriek.

Reserveren voor de lunchconcerten is niet mogelijk.

Wilt u vriend worden? Klik hier voor informatie!

 

Cadeaubon2

AanmeldingNieuwsbrief

Donderdag 22 februari 2018   Programmabutton Marike Tuin

In de serie : Klassiek

  

Marike Tuin viola da gamba
Regina Albanez theorbe
Robert Koolstra klavecimbelOnder de titel "Een dans voor de koning" luistert u vandaag naar een programma met "Muziek aan het hof van Lodewijk XIV"

Repertoir van de componisten Marin Marais, Robert de Visee en François Couperin. Georg Friedrich Händel en Antoine Forqueray.

Voor nadere informatie klik op de button "programmainfo"


Beth en Flo SliderZaterdag 24 februari 2018   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere Duo's

 

Duo Beth & Flo | pianoduo 

 

Elsbet Remijn piano
Claudette Verhulst pianoBeth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst studeerden klassiek piano. Ze leerden elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet en Claudette behaalden daar in 2014 hun Masterdiploma, respectievelijk bij Ellen Corver en David Kuijken. 

Elsbet en Claudette namen met succes deel aan verschillende concoursen, zoals het concours van de SJMN en het Prinses Christina Concours. Masterclasses voor solo-repertoire volgden ze bij onder anderen Igor Roma, Ronald Brautigam, Paul Badura-Skoda en Ilona Timchenko. 

Omdat beide pianistes ook grote affiniteit hebben met theater, besloten zij dit te integreren in de concerten die zij geven. Zo ontstond in 2013 het duo Beth & Flo; een pianoduo dat klassieke recitals geeft en deze opluistert met gesproken en gezongen woord. De muziek in een verhaal of context plaatsen en interactie met het publiek zijn belangrijke elementen in de concerten van Beth & Flo. 

Claudette en Elsbet hebben als duo al op verschillende podia mogen optreden. Ze speelden zij in o.a. Het Concertgebouw Amsterdam, TivoliVredenburg Utrecht, Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven, de Oosterpoort te Groningen en in diverse andere zalen en theaters in Nederland. Ook gaven Beth & Flo in 2017 concerten in New York en op Sicilië. Op Sicilië werden zij bij hun deelname aan IBLA Grand Prize – een internationaal concours – met een 8,7 onderscheiden als ‘Most Distinguished Musicians’ en bovendien ontvingen zij een eervolle vermelding voor hun uitvoering van een werk van de Nederlandse componist Ruben Naeff. 

Voor nadere informatie klik op de button "programmainfo"

 


 

Donderdag 1 maart 2018   Programmabutton   Trio258

In de serie : Piano trio's

 

Trio 258

 

Eduardo Paredes viool
Leonard Besseling cello
Lestari Scholtes piano

 
TRIO 258 bestaat uit pianiste Lestari Scholtes, violist Eduardo Paredes Crespo en cellist Leonard Besseling, drie bevlogen musici met een rijke kamermuziekhistorie in binnen- en buitenland.

Het pianotrio vormde zich in 2015 in een sfeervolle repetitieruimte aan de Keizersgracht 258 te Amsterdam. Op datzelfde adres, enkele verdiepingen lager, werd tevens de cello van Leonard gebouwd door vioolbouwer Matthieu Besseling, zijn vader.

Het trio trad op in onder meer het Concertgebouw Amsterdam en het Muziekgebouw Eindhoven, in diverse Radio4-programma’s en op festivals  als de Uitmarkt en het Kamermuziekfestival Schoorl. .

Nadere informatie wordt binnenkort gepubliceerd.
Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube  


EofTdefZaterdag 3 maart 2018   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere Duo's

 

Kymia Kermani  | klarinet 

&

Alba Gentili-Tedeschi | pianoDuo Kermani-Gentili
heeft met haar bijzondere programma’s en haar internationale bezetting een naam gemaakt. De kern van het ensemble bestaat uit klarinet en piano, soms spelen ze in grotere bezettingen.

Het ensemble concerteerde in heel Europa. De musici leerden elkaar kennen in Berlijn en gaven het ensemble oorspronkelijk de naam ‘End of Time', geïnspireerd door het Quatuor pour la Fin du Temps van Messiaen. Het uitvoeren van dit zeer complexe en gevoelige werk toont de bijzondere aandacht en waardering van het ensemble voor de hoogste precisie van ensemblespel, exacte omzetting en extreem delicate uitvoering van de stukken.

De musici hebben jarenlange ervaring bij belangrijke orkesten zoals het Royal Philharmonic Orchestra London, het West Eastern Divan Orchestra en de Staatskapelle Berlijn. Intensieve samenwerking met componisten brachten succevolle Duitse premières, zoals bijvoorbeeld het Trio van de Noorse componist Marcus Paus en ASUKA van Franse componist Roger Boutry.

Vele concertreizen voerden het ensemble sinds 2012 naar Italië, Engeland, Nederland, Noorwegen en Duitsland. In Schwerin bereikte het ensemble de finale van het concours voor Verfemte Musik in 2012. Concerten vonden onder andere plaats in Clärchens Ballhaus Berlijn, Muziekgebouw Eindhoven, SpazioTeatro’89 Milaan, Fjostfestivalen Melhus Noorwegen,  en Southwark Cathedral in Londen. Hun concert in het Concertgebouw in Amsterdam werd live uitgezonden op Radio 4. Dit jaar wordt hun nieuwe cd  ‘Ode aan de Rapsodie’ met bijzondere rapsodieën voor klarinet en piano geproduceerd door het Duitse label ‘Genuin’. Voor een uitgebreide CV van beide musici klik HIER.

Nadere informatie over het programma wordt binnenkort gepubliceerd.

Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube 

Donderdag 8 maart 2018   Programmabutton   barbara baltussen hiroko fukushima

In de serie : Bijzondere Duo's

 

Barbara Baltussen | piano

&

Hiroko Fukushima | piano


Nadere informatie wordt binnenkort gepubliceerd.

Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube 

Zaterdag 10 maart 2018   Programmabutton   Natasja Morozova

 In de serie : Debutanten

 

Natasja Morozova | viool


haar leerlingen
Nadere informatie wordt binnenkort gepubliceerd.

Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube 


Duo NaiadesDonderdag 15 maart 2018   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere duo's

 

Duo Naiades

Judith Mos klarinet
Wendy Rijken harp

 Nadere informatie wordt binnenkort gepubliceerd.

Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube 


CascataZaterdag 17 maart 2018   Programmabutton 

In de serie : Strijkensembles
 

Cascata strijktrio

 

Marjolein van Dingstee viool
Meintje de Roest altviool
Inge Grevink cello

 


Nadere informatie wordt binnenkort gepubliceerd.

Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube