De lunchconcerten beginnen 12.30 uur in Podium Azijnfabriek aan de Bethaniestr 4, s-Hertogenbosch.

Voor Vrienden van de Stichting is de toegang gratis; de spontane bezoekers betalen €. 10,00  (tenzij anders vermeld).

Kaartjes zijn voorafgaande aan de lunchconcerten vanaf 11.30 uur te koop aan de kassa van Podium Azijnfabriek.

Wilt u vriend worden? Klik hier voor informatie!

AanmeldingNieuwsbrief

 

Hemelvaart JezusDonderdag, 25 mei 2017Hemelvaartsdag

 


Vandaag geen lunchconcert

TangoAliadoZaterdag, 27 mei 2017 Programmabutton1

In de serie : Wereldmuziek

Tango Aliado

 

Francoise Van Varsseveld viool
Lucas Stam cello
Mariken Zandvliet piano
Gert Wantenaar bandoneon


Tango Aliado is een uniek Amsterdams kwartet dat bestaat uit 4 professionele musici met een passie voor Argentijnse tangomuziek. De kwartetleden zijn bondgenoten op een ontdekkingsreis naar het werk van de beroemde Astor Piazzolla en andere tango grootmeesters uit het verleden, zoals Carlos Gardel, Anibal Troilo en Horacio Salgan.Tango Aliado heeft veel zelfgeschreven arrangementen van hun adembenemende composities op het repertoire staan.

Alle musici van het in 2008 opgerichte kwartet hebben een verschillende muzikale achtergrond, variërend van klassieke muziek tot lichte muziek en wereldmuziek. Op het conservatorium en tijdens hun werkzaamheden in orkesten hebben ze elkaar ontmoet en het klikte muzikaal en persoonlijk zo goed dat ze besloten samen verder te gaan.

Inmiddels geeft Tango Aliado met veel plezier meerdere concerten per jaar op uiteenlopende locaties zoals: de Rode Hoed, de Westergasfabriek, Podium Azijnfabriek, de Noorderparkkamer, kasteel Keukenhof, kasteel Twickel, Theater Twee Hondjes, Grand Hotel Krasnapolsky en hun muziek wordt steeds met groot enthousiasme ontvangen.VitalDonderdag, 1 juni 2017 Programmabutton1

In de serie : Pianorecitals


Vital Stahievitch | piano


Vital Stahievitch is een begaafd pianist. Zijn muzikale carriere begon in Minsk waar hij studeerde aan het Nationale Muziekcollege en Nationale Muziekacademie bij Zoya Kacharskaya. Op zijn zestiende won hij een prijs op de Internationale Stasys Vainiunas Pianowedstrijd in Vilnius (Litouwen 1996, tweede prijs). Sinds die tijd treedt hij op als solist in steden in Belarus, met verschillende orkesten en kamerensembles.

Hij trad op in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Belgie, Mexico, Noorwegen, Griekenland, Rusland, Litouwen, Portugal en de Verenigde Staten.

In 2000 nam hij een CD op met muziek van Schubert in samenwerking met het Italiaanse label “Agora” en in 2008 bracht hij een nieuwe CD uit met muziek van Prokofjew in samenwerking met het Nederlandse label “EDS Music”.

In 2001 was Vital Stahievitch prijswinnaar van de Emmanuel Durlet Internationale Pianoconcours in Antwerpen (Belgie). In 2005, op de Europese Unie Pianoconcours Arcangelo Speranza in Taranto (Italie) won hij de tweede prijs. Datzelfde jaar won hij een diploma van het Internationale Pianoconcours "Minsk-2005", als ook op de Internationale Chopin Pianoconcours in Marianske Lazne (Tsjechiё) en YPF Pianoconcours in Amsterdam.

Zijn repertoire bestaat uit werken van verschillende stijlperioden, van oude muziek tot zeer moderne werken, zijn voorkeur ligt echter bij Romantische en Russische componisten zoals Chopin, Schubert, Rachmaninov en Prokofjew.

In 2007 voltooide Vital Stahievitch zijn Master opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Hakon Austbo.

pinksteren17Zaterdag, 3 juni 2017 
Pinksterzaterdag


Vandaag geen lunchconcert

Ensemble Lauretta BloomerDonderdag, 8 juni 2017 Programmabutton1

In de serie : Pianotrio's 

Lauretta Bloomer & Friends

 

Maaike Aarts viool
Mickey Stirling cello
Lauretta Bloomer pianoMaaike Aarts (1976) studeerde aan het Utrechts Conservatorium en aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij studeerde af met speciale onderscheiding voor artistieke persoonlijkheid. Maaike won eerste prijzen op de Jordens Viooldagen, het Prinses Christina concours en het landelijk duo concours voor conservatorium studenten in Rotterdam.

Michael Stirling (1962) werd geboren in London en stamt uit een muzikale Frans-Engelse familie. Hij studeerde cello aan de Guildhall School of Music in Londen. In september 2014 werd Michael aangesteld als hoofdvakdocent cello aan het Conservatorium van Amsterdam.

Pianiste Lauretta Bloomer (1962) studeerde aan het Royal College of Music in Londen. Als soliste, kamermusicus en liedbegeleider speelde ze concerten in heel Europa en ondernam tournees door de VS, Azië en Australië. Zij trad op in het Gergiev-Festival in Rotterdam en was uitgenodigd op vele festivals.Duo Veldhoven LammertsZaterdag, 10 juni 2017 Programmabutton1

In de serie : Vocaal


Klaartje Van Veldhoven | sopraan

&

Maurice Lammerts Van Bueren | piano


 

Klaartje van Veldhoven had misschien wel een paar eeuwen eerder geboren willen worden: ze voelt zich als een vis in het water bij de muziek uit de barok- en klassieke periode en wordt erg geïnspireerd door architectuur en kunst uit die periode.

Ze maakt vast deel uit van de Nederlandse Bachvereniging. Klaartje van Veldhoven wordt geprezen vanwege haar heldere en eerlijke stemgeluid en haar integere interpretaties. Maar even goed kan zij overweg met muziek uit latere periodes.

In 2006 studeerde zij cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waarna zij al snel gevraagd werd te komen lesgeven als docente zang. Als specialisatie studeerde zij aan de Schola Cantorum Basiliensis in Basel. Ze soleerde bij het European Union Baroque Orchestra onder leiding van Christina Pluhar en ze werkte met onder meer Ton Koopman, Johannes Leertouwer en Sigiswald Kuijken.

Pianist Maurice Lammerts van Bueren behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie voor de aantekening Kamermuziek aan hetzelfde instituut. Liedbegeleidingslessen kreeg hij onder meer van Graham Johnson en Rudolf Jansen.

Vandaag samen op het podium met een programma "American Songs" van Barber tot Bernstein en van Weil tot Heggie. Klik op de programma-button voor nadere informatie.

 

 


KhaldeiDonderdag 15 juni 2017   Programmabutton   

In de serie : Pianotrio's 

 

Slotconcert van dit seizoen

 

Trio Khaldei

 

Pieter Janssen viool
Francis Mourey cello
Barbara Baltussen piano

 

Trio Khaldei verenigt drie jonge muzikanten die elkaar gevonden hebben in hun passie voor kamermuziek en in het bijzonder voor de unieke klankkleur van het pianotrio. Trio Khaldei bestaat uit pianiste Barbara Baltussen, violist Pieter Jansen en cellist Francis Mourey.

De bijzondere affiniteit van Trio Khaldei met de Russische muziek van de eerste helft van de 20ste eeuw – met Sjostakovitsj op kop – vertaalt zich in de naam van het trio. Evgueni Khaldei was de officiële fotograaf van het Stalinregime. Hij maakte beklijvende portretten van alle belangrijke Russische kunstenaars uit die tijd. Zijn levenslange zoektocht naar waarheid, echtheid en nuancering in moeilijke tijden is een grote inspiratiebron voor het trio.


vacantieVacantie!

Seizoen 2016-2017 is afgelopen.

Gedurende dit vacantiereces zullen er 2 vacantie-concerten worden georganiseerd.

Via deze website en via de mail zullen wij u informeren zodra deze data bekend zijn. 

Het nieuwe seizoen start weer op zaterdag 2 september 2017