Aanvang lunchconcerten:
12.30 uur


Podium Azijnfabriek

Bethaniestr 4
s-Hertogenbosch.

Entree € 10,=

Vrienden van de Stichting hebben gratis toegang tot alle lunchconcerten

Kaartverkoop voorafgaande aan de lunchconcerten aan de kassa van Podium Azijnfabriek.

Reserveren voor de lunch-concerten is niet mogelijk.

Wilt u vriend worden? Klik hier voor informatie!

 

Cadeaubon2

AanmeldingNieuwsbrief

Francis MoureyDonderdag 26 april 2018   Programmabutton   

 In de serie : Klassiek 

 

Francis Mourey | cello

Francis Mourey (°1984) studeerde aan het "Conservatoire National de Région" van Dijon en behaalde het "Diplôme d'Etudes Musicales" met unanieme onderscheiding voor cello bij Laurent Lagarde. Hij vervolgde zijn studies in België aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Marie Hallynck, waar hij in 2008 zijn studies beëindigde met grote onderscheiding. Nadien vervolmaakte hij zich onder de vleugels van France Springuel aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij in 2009 een Postgraduaat behaalde, opnieuw met grote onderscheiding.

Tijdens zijn opleiding kreeg Francis advies van grote meesters zoals Mark Drobinsky, Edmond Baert, Michel Strauss, Marc-Dider Thirault, Lluis Claret, Jean-Pierre Leguay, Jeanne Marguillard en Jean-Sebastien Béreau. Als muzikant met een zeer brede interesse, studeerde Francis ook orkestdirectie bij Jean-Sébastien Béreau, orgel hij Jean-Pierre Leguay en compositie bij Guy Leclercq. Francis trad op als solist en kamermuzikant met Martin Yates, Jean-Sébastien Béreau, Bernard Delire, Elisabeth Laurence, Gabriella Torma, Marie Hallynck, Sébastien Walnier, het Kryptos Kwartet...in befaamde zalen als het Zeevaart Museum (Parijs), het Elyseum, de Andé molen, Bozar, het Koninklijk Conservatorium van Brussel, het Concertgebouw in Brugge, de Singel in Antwerpen en het Muziekinstrumentenmuseum van Brussel.

Zijn interesse gaat vooral uit naar orkestwerk en kamermuziek. Francis is actief als vervanger in tal van orkesten (het Nationaal Orkest van België, Brussels Philharmonic, het Symfonieorkest van de Koninklijke Muntschouwburg) en is cellist van Trio Khaldei. Francis Mourey is laureaat van de Raynaud-Zurfluh wedstrijd in 2003 en behaalde de prestigieuze eerste prijs op het Internationaal Celloconcours Servais in 2009. Hij speelt op een cello gebouwd door Tanguy Fraval in Brussel in 2014. 

.


 

TrioLatasterZaterdag 28 april 2018   Programmabutton   

In de serie : Klassiek

 

TRIO LATASTER

 

Ingrid Nissen hobo
Magrita Rondeel cello
Marieken Zandvliet piano

 

Een verrassende en kleurrijke combinatie. Net als in de meer bekende triobezetting klarinet, cello en piano hoort u de mooie samensmelting van houtblazer en strijker, verbonden door de piano in een romantisch concert met serenades en ballades.

Ingrid Nissen, Magrita Rondeel en Mariken Zandvliet hebben als eerbetoon aan de kunstschilder Ger Lataster het Trio Lataster opgericht. Veel concerten in diverse combinaties speelden zij in het mooie gastvrije huis van Ger en zijn vrouw Hermine; de laatste maal in deze bezetting: hobo, cello en piano.

Het programma vandaag is samengesteld uit de haast onuitputtelijke muziekbibliotheek van Ingrid Nissen: pareltjes van vaak minder bekende muziek..


logo diapositiefDonderdag 3 mei 2018   Programmabutton   

In de serie : Klassiek

 

Céleste Zewald & FriendsCéleste Zewald klarinet
Fie Schouten bas-klarinet
Simon Karremans klarinet
Carl Van Reenen piano
BevrijdingsdagZaterdag 5 mei 2018    

 

  

BevrijdingsdagVandaag geen lunchconcert

 

Hemelvaart JezusDonderdag 10 mei 2018    

 


 

Hemelvaartsdag


Vandaag geen lunchconcert

 

 

TrioKodamaZaterdag 12 mei 2018   Programmabutton   

In de serie : Strijkensembles

 

Trio Kodama

 

Momoko Noguchi viool
Elisabeth Runge alt-viool
Mileva Fialova cello
   

 

Nadere informatie wordt binnenkort gepubliceerd.

Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube 


Donderdag 17 mei 2018   Programmabutton   

dostojevskikwartet

In de serie : Strijkensembles

 

Dostojevski Kwartet

Charlotte Basalo Vazquez viool
Julia Kleinsmann viool
Lisa Eggen altviool
Emma Kroon cello

 

Het Dostojevski Kwartet werd in oktober 2014 opgericht. De jonge musici Charlotte Basalo Vazquez, Julia Kleinsmann (viool), Lisa Eggen (altviool) en Emma Kroon (cello) hebben elkaar op het conservatorium leren kennen. Zij studeren allen aan het Conservatorium van Amsterdam.

Het strijkkwartet ontving lessen van o.a. Dmitri Ferschtman, Eberhard Feltz, Luc-Marie Aguera en Marc Danel (primarius van het Danel Quartet). Vanaf najaar 2016 studeren zij aan de Nederlandse Strijkkwartetacademie in het traject voor conservatoriumstudenten. Ook volgen zij in seizoen 2017-2018 voor de tweede maal het coachingstraject van het Danel Quartet opgezet in samenwerking met Tivoli-Vredenburg.

In de korte tijd dat ze samen zijn, speelden ze meerdere malen in het Muziekgebouw aan het IJ en als onderdeel van verschillende kamermuziekseries in heel Nederland. Ook werkten ze samen met het Dudok Kwartet en altvioliste Francien Schatborn. Verder waren ze te gast bij AmsterdamFM, Opium op Radio 4 en Podium Witteman.

Naast hun passie voor kamermuziek hebben de jonge musici van het Dostojevski Kwartet ook individueel vele masterclasses en cursussen gevolgd. Ook deden zij met veel succes mee aan concoursen. Zo zijn de leden allen afzonderlijk prijswinnaars van het toonaangevende Prinses Christina Concours. Lisa, Julia en Emma spelen alledrie op een instrument ter beschikking gesteld door het Nationaal MuziekinstrumentenFonds.
Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube 

pinksteren17Zaterdag 19 mei 2018    

 


 

Pinksterzaterdag


Vandaag geen lunchconcert