Aanvang lunchconcerten:
12.30 uur


Podium Azijnfabriek

Bethaniestr 4
s-Hertogenbosch.

Entree € 10,=

Vrienden van de Stichting hebben gratis toegang tot alle lunchconcerten

Kaartverkoop voorafgaande aan de lunchconcerten aan de kassa van Podium Azijnfabriek.

Reserveren voor de lunch-concerten is niet mogelijk.

Wilt u vriend worden? Klik hier voor informatie!

AanmeldingNieuwsbrief

Donderdag 24 mei 2018   Programmabutton  Saxyon 

In de serie : Bijzondere duo's


 

Saxyon Duo

Marijke Schöer saxofoons
Ellen Zijm accordeonSaxyon is een zeer veelzijdig en dynamisch duo, dat sinds zijn ontstaan in 2013 in korte tijd de harten van het publiek heeft veroverd met zijn zuivere klank en afwisselend repertoire. Marijke en Ellen weten als geen ander de talloze mogelijkheden van hun jonge instrumenten voor het voetlicht te brengen en waren hiermee o.a. te gast bij Radio 4, het Bachfestival Dordrecht, festival Het Accordeon en vele kamermuziekseries.

Eén van de speerpunten voor dit duo is het ontdekken van de mogelijkheden in klank en repertoire van de bijzondere combinatie van saxofoon en accordeon. Deze zoektocht heeft hen inmiddels al vele prachtige concertprogramma’s opgeleverd. Het tweede, minstens even belangrijke speerpunt, is de samenwerking met componisten, om zo meer repertoire voor deze vrijwel onbekende combinatie te creëren.

Inmiddels hebben verschillende hedendaagse componisten, waaronder Ad Wammes, Bernard van Beurden en Dolf de Kinkelder, al werken aan het duo opgedragen. Saxyon staat garant voor dynamische optredens, met mooie verhalen achter de muziek en interessante weetjes over repertoirekeuze, de muziek zelf of de componist erachter. Daarnaast vergeten Marijke en Ellen niet om aandacht te schenken aan hun instrumenten, met al hun mogelijkheden.

Een speciaal project van het duo is het eigen arrangement van het Requiem van Gabriel Fauré, waarmee Saxyon (voor deze gelegenheid uitgebreid met een contrabas) al met verschillende Nederlandse koren op de planken heeft gestaan. Ook begeleidden zij andere koorwerken en vocale werken, waaronder het Stabat Mater van Pergolesi. In 2013 werd Saxyon aangenomen als ensemble voor de stichting ‘Live Music Now’, waarmee ze zich richten op publiek dat niet zelf naar de concertzaal kan komen. Hiermee gaven zij onder meer concerten in het speciaal onderwijs, asielzoekerscentra, gesloten instellingen en bij de daklozenopvang Amsterdam.


Nadere informatie wordt binnenkort gepubliceerd.

Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube 


 

Zaterdag 26 mei 2018   Programmabutton   Ketevan Sharumashvili

In de serie : Pianorecitals

 

Ketevan Sharumashvilli | piano


Op twaalfjarige leeftijd begon Ketevan haar studie aan het Z. Paliashvili Muziek Gymnasium in Tbilisi. Twee jaar later nam zij voor de eerste keer deel aan een internationale pianocompetitie, de Rubinstein Competitie in Parijs. Zij won glorieus en meer prijzen zouden volgen, waaronder de juryprijs en de ‘Fundacion Eutherpe special prize’ in de Pianale Competitie in Duitsland. Bij de Viotti competitie in Vercelli, Italië, behaalde Ketevan het diploma en won de Soroptimistprijs.


In 2008 werd haar een beurs toegekend voor een masterstudie in Georgië door President Micheil Saakasvili. Ook ontving zij een beurs omdat zij de beste deelnemer was in de masterclass van de pianist Eteri Anjaparidze.


Ketevan studeerde in vier landen; het Nationale Conservatorium in Tbilisi, de Universiteit voor Muziek en Theater in Hamburg (waar zij ook les gaf in hedendaagse pianomuziek), de Hogeschool voor de Kunsten in Zürich en het Conservatorium van Amsterdam. Zij kreeg les van beroemde pianisten waaronder Konstantin Sherbakov, Jan Wijn en Naum Grubert, en volgde masterclasses bij grootheden als Paul Badura-Skoda, Dmitri Alexeev,Klaus Hellwig, Anatol Ugorski en Boris Berman.

Ketevan heeft grote internationale ervaring en speelt solorecitals in Georgië, Duitsland, Spanje en Nederland.


Celia en FemkeDonderdag 31 mei 2018   Programmabutton 

In de serie : Bijzondere duo's

 

Femke IJlstra | saxofoon

&

Celia Garcia-Garcia | piano


Saxofonist Femke IJlstra en pianiste Celia García-García nemen u in het programma "Colores del sur" mee naar het muzikale zuiden waar zij samen zingen, dromen en dansen.

De twee hebben hun talenten gebundeld om hun publiek te laten ervaren hoe fantastisch kamermuziek kan zijn. De ongebruikelijke combinatie van instrumenten (saxofoon en piano) maakt dit programma des te interessanter.

Femke IJlstra is hoofdvakdocent aan het Prins Claus Conservatorium en saxofoniste in Koninklijk Concertgebouw Orkest en Syrène Saxofoonkwartet. Celia García-García is succesvol concertpianiste en met haar verschillende ensembles heeft zij concerten gegeven in heel Nederland en daarbuiten. Celia is Spaanse (sinds 2004 woonachtig in Nederland) en gespecialiseerd in Frans en Spaans repertoire.

U kunt alvast een voorproefje "horen en zien".  Klik HIER en u wordt doorverwezen naar een opname van dit ensemble. Europa

Zaterdag 2 juni 2018   Programmabutton   

 In de serie : Strijkensembles

 

Strijktrio Europa
m.m.v. 

Len Bielars | contrabas
&
Jonathan Waleson | piano

Marieke de Bruijn
viool
Mark Mulder altviool
Jozien Jansen cello
Len Bielars contrabas
Jonathan Waleson piano


De naam Strijktrio Europa is geïnspireerd op de Griekse mythe van de Fenicische prinses Europa. Europa werd ontvoerd door oppergod Zeus en was de moeder van Minos, koning van Kreta. Minos staat voor de Minoïsche cultuur, de oudste bekende beschaving in het werelddeel Europa.

Het continent Europa met zijn eindeloze kusten waar de zon ondergaat, ook wel genoemd 'Het Avondland' is de plek waar wij wonen, waar wij ons verbonden voelen en van waaruit wij de wereld bereizen.

Vandaag wordt het trio uitgebreid met contrabas en piano


Vital en AksanaDonderdag 7 juni 2018   Programmabutton 

In de serie : Pianorecitals


 

Piano-duo
Vital & Aksane Stahievitch

Dit jonge stel dat geboren en getogen in Minsk studeerde voor hun Master in Nederland.

Behalve piano studeerde Vital, in 1980 geboren in Minsk (Belarus), ook aan de Universiteit van Amsterdam muziekgeschiedenis en maakte hij een studie over Prokofiev. Een aantal sonates van hem legde hij op cd vast, evenals werken van o.m. Chopin, Schubert en Rachmaninov. Samen met de violiste Ksenia Beltiukova trad hij in maart 2010 op in het kader van Het Debuut in alle grote zalen in Nederland en staat er een nieuwe concertreis op het programma, uitverkoren als Young Masters on Tour in Nederland en daarbuiten.

De muzikale loopbaan van Aksana begon in Minsk (Belarus). Zij studeerde af op de Kunstacademie van de Republiek in 1999 na een studie bij Lilia Galochkina en kwam toen in de klas van Zoya Kacharskaya op de Belarusische Muziekacademie. Aksana haalde haar Master op het Conservatorium van Amsterdam na haar studie bij Håkon Austbø en Naum Grubert.

.


 

Zaterdag 9 juni 2018   Programmabutton   Elise Besemer

In de serie : Strijkensembles

 

Trio Besemer, Tsai en Nedialkov

 

 

Elise Besemer viool
Shih-Hsien Tsai altviool
Boris Nedialkov cello

 

Vandaag een boeiend programma uitgevoerd door dit uitstekende strijkensemble. Voor de pauze Schubert en Beethoven en na de pauze Dohnányi (Serenade in C Major, Op.10)

Voor nadere informatie over de musici en het programma klikt u op de button "programmainfo".
ksenia en lucie 3Donderdag 14 juni 2018   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere duo's 

 

Ksenia Kouzmenko | piano 

Lucie Štěpánová | cello

 

Vóór de pauze spelen ze Tsjechische muziek. Twee werken van hun nieuwe CD “Whispering Leaves”: het betoverende “Sprookje” van Leoš Janáček, geïnspireerd door een Russisch sprookje en de aangrijpende “Koraalvariaties” op het Koraal “O Hoofd vol bloed en wonden” van Josef Páleníček, geschreven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Na de pauze willen ze graag aandacht geven aan het Debussyjaar. Een van de laatste werken van Debussy, de sonate voor cello en piano, gevolgd door een bewerking voor cello en piano van “Siete canciones populares españolas” van de Spaanse componist Manuel de Falla.

 AnnerienStukerZaterdag 16 juni 2018   Programmabutton   

In de serie : Pianotrio's

 

SLOTCONCERT VAN DIT SEIZOEN!


 

Annerien Stuker viool
Daniel Petrovitsch cello
Shuann Chai piano


Laatste lunchconcert van het seizoen 2017-2018 met internationaal al gelouterde musici in trio’s van Beethoven, Mendelssohn en Haydn.


Voor nadere informatie over de musici en het programma klikt u op de button "programmainfo".