Aanvang van de JBZ-concerten: 15.00 uur

Kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis 

Henri Dunantstraat 1
's-Hertogenbosch.

De toegang is gratis
Vrijwillige bijdrage na afloop van het concert is welkom.

Gezien het beperkt aantal plaatsen adviseren wij U even te reserveren (klik hier!)

 


De concertserie 
op JBZ-locatie

4 jbz buiten kapelOp deze pagina treft u de agenda aan van alle zondagmiddag- concerten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Deze concerten worden maandelijks gegeven in de mooie kapel van dit ziekenhuis. (Scroll naar beneden op deze pagina)


De concerten zijn primair bedoeld voor patienten en hun bezoek, doch ook muziekliefhebbers van buiten het ziekenhuis zijn welkom. De Stichting Vrienden Kamermuziek ondersteunt het ziekenhuis bij de organisatie van deze concerten. 


Iedere 3de zondag van de maand zijn patiënten, bezoekers maar ook passanten welkom in de mooie kapel van het ziekenhuis. Alleen al de bijzondere architectuur van deze kapel maakt een bezoek aan een van de, een klein uur durende concerten meer dan waard. 

De programmering reflecteert een grote diversiteit en veelzijdigheid: met koormuziek, orgelconcerten op het nieuwe orgel en kamermuziek door musici en ensembles van hoog kwaliteitsniveau. 

Gezien het beperkt aantal plaatsen in de kapel adviseren wij om u vooraf aan te melden. De toegang tot deze concerten is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

(Scroll naar beneden op deze pagina en selecteer en reserveer het concert van uw keuze.)

 

Samenvatting programma
seizoen 2018-2019

aanvang van de concerten: 15.00 uur 
entree: vrijwillige bijdrage | reserveren aanbevolen
locatie | de kapel van het jeroen bosch ziekenhuis |
Henri Dunantstraat 1 |  's-hertogenbosch   

 

 

 

 

 Zondag 15 december 2019: Per La Notte di Natale  201912

 

favoriete kerstmuziek van:

 

ENSEMBLE NOËL

 

 

Programma:
Ensemble Noël heeft zijn favoriete kerstmuziek gekozen uit het internationale kerstrepertoire. De musici spelen kerstmuziek uit de 17e en 18e eeuw. Het zijn composities van Delalande, Bach, Pepusch, Telemann en Corelli.
De Franse componist Michel-Richard Delalande heeft zich met name toegelegd op het componeren van religieuze muziek. Johann Sebastian Bach was een Duitse componist van barokmuziek, organist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent. Johann Christoph Pepusch was een Engelse componist, muziekleraar en muziekwetenschapper van Duitse afkomst. De Duitse barokcomponist Georg Philipp Telemann was ook dirigent en organist en vermoedelijk de meest productieve componist in de geschiedenis. Arcangelo Corelli was een Italiaans violist, componist en muziekleraar.

Elin Eriksson

De Zweedse Elin Eriksson (barokviool) raakte tijdens haar studie steeds meer geïnteresseerd in de historische uitvoeringspraktijk op authentieke instrumenten. Zij speelt bij vele oude muziekensembles en orkesten. In het ensemble Agimont (sopraan, viool, gamba en klavecimbel) is zij meerdere keren per jaar bij verschillende concerten en op festivals te horen.

 

 

 

 

Jerome Bodin

Jérôme Brodin (orgel)
studeerde klavecimbel en continuo aan het Conservatorium van Rennes en Utrecht. Hij speelt met Holland Baroque Society, BarokOpera Amsterdam en Opéra Louise. Regelmatig treedt hij ook op in zowel kamermuziekverband als solistisch.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sacha Mommertz

Sascha Mommertz (blokfluit en traverso) ontving een eervolle vermelding tijdens het Musica Antiqua Solistenconcours in Brugge. Als speler is hij actief als solist, kamermusicus en orkestmusicus in ensembles en orkesten als Accademia Amsterdam, Concerto da Fusignano, Margaretha Consort, het Orkest van de Domcantorij Utrecht en Trio da
Fusignano

 

 

 

 

 

 

 

 

Marike Tuin

Marike Tuin (barokcello) werkte samen met musici
als Ton Koopman, Reinhard Goebel en Jan Willem
de Vriend en speelt met barokorkesten als het Apollo Ensemble, Concerto Barocco, het Luthers Bach Ensemble, barokorchester Le Chardon, het Cork Baroque Orchestra en het Margaretha Consort en maakt deel uit van cellokwartet Gut Feelings en La Chambre du Roi. In de ‘passietijd’ is Marike in het hele land te horen als gambasolist in de Mattheus en Johannes Passion van Bach.

 

 

 

 

  


 

 

 

Zondag 15 december 2019: Kerstconcert, aanvang 15.00 u.

reserveren button

 

 

  • Zondag 15 december 2019: kamermuziek kerstconcert met Ensemble Noël.