Aanvang van de JBZ-concerten: 15.00 uur

Kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis 

Henri Dunantstraat 1
's-Hertogenbosch.

De toegang is gratis
Vrijwillige bijdrage na afloop van het concert is welkom.

Gezien het beperkt aantal plaatsen adviseren wij U even te reserveren (klik hier!)

 

De concertserie op JBZ-locatie201912

Op deze pagina treft u de agenda aan van alle zondagmiddag- concerten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Deze concerten worden maandelijks gegeven in de mooie kapel van dit ziekenhuis. (Scroll naar beneden op deze pagina)


De concerten zijn primair bedoeld voor patienten en hun bezoek, doch ook muziekliefhebbers van buiten het ziekenhuis zijn welkom. De Stichting Vrienden Kamermuziek ondersteunt het ziekenhuis bij de organisatie van deze concerten. 


Iedere 3de zondag van de maand zijn patiënten, bezoekers maar ook passanten welkom in de mooie kapel van het ziekenhuis. Alleen al de bijzondere architectuur van deze kapel maakt een bezoek aan een van de, een klein uur durende concerten meer dan waard. De programmering reflecteert een grote diversiteit en veelzijdigheid: met koormuziek, orgelconcerten op het nieuwe orgel en kamermuziek door musici en ensembles van hoog kwaliteitsniveau. Gezien het beperkt aantal plaatsen in de kapel adviseren wij om u vooraf aan te melden. De toegang tot deze concerten is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.(Scroll naar beneden op deze pagina en selecteer en reserveer het concert van uw keuze.)

 

 Zondag 19 januari 2020 : Orgelconcert 'Muziek in ongebruikelijke bezetting' met:

 

Barokensemble Scordatura.Barokensemble Scordatura

 

Jos Koning             viola d'amore

Axel Wenstedt       orgel

 

(Barok)ensemble Scordatura
www.scordatura.nl zoekt sinds 2011 nieuwe wegen in barokmuziek. ‘Scordatuur’, de onge- bruikelijke omstemming van snaren is beeld- spraak voor hun experimentele bezettingen: 2 professionals viool en saxofoon, 2 doorgewin- terde amateurs cello en klavecimbel, soms een dichter, soms ook latere muziek.

Serie kamermuziek- en orgelconcerten 2020
Onder de noemer ‘Muziek in de kapel’ organiseert de dienst Geestelijke Verzorging samen met de kunstcommissie concerten in de kapel. De kamermuziekconcerten komen tot stand samen met de Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch. De orgelconcerten komen tot stand samen met de Brabantse Orgelfederatie in samenwerking met de firma Pels & Van Leeuwen.

Programma
Jos Koning, bekend deskundige in 17e eeuwse improvisaties, geeft mondelinge toelichting bij een bonte verzameling bijzondere muziek uit 3 eeuwen. U hoort orgelmuziek van Scheidemann, Kerckhoven (viola d’amore zingt de Gregoriaanse intonaties), Preston (een hallucinerend 17e eeuws orgelwerk), moderne en romantische Sturm und Drang effecten in grillige Folia-variaties van Bachzoon Emanuel, 18e eeuwse kakelende kippen van Rameau, Rozenkruisermuziek van Satie in vervreemdende
sferen, onverwacht een kort werk van Bruckner (19e eeuw). Het beroemde Air van Bach klinkt in een Regeraria voor viola d’amore en orgel. Verrassende vioolmuziek van de Nederlander van Wichel, Albinoni (niet zijn Adagio), een deeltje Bach en een hondsmoeilijke sonate van vioolvirtuoos Biber.

 

 

 

Samenvatting programma
seizoen 2020

aanvang van de concerten: 15.00 uur 
entree: vrijwillige bijdrage | reserveren aanbevolen
locatie | de kapel van het jeroen bosch ziekenhuis |
Henri Dunantstraat 1 |  's-hertogenbosch   

 

  


reserveren button

 

 

 

  • Zondag 19 januari 2020: Orgelconcert 'Muziek in ongebruikelijke bezetting' met Barokensemble Scordature: Jos Koning (viola d'amore) en Axel Wenstedt (orgel)
  • Zondag 16 februari 2020: Kamermuziekconcert musici Elly van Munster (luit) en Valeria Mignaco (zang)
  • Zondag 15 maart 2020: Orgelconcert met Erwin Wiersinga
  • Zondag 19 april 2020: Kamermuziekconcert met Barokensemble Giardino Musicale 'Oh Nederland'
  • Zondag 17 mei 2020: Orgelconcert met organist Jan Verschuren
  • Zondag 21 juni 2020: Kamermuziekconcert met kamerkoor VOX
  • Zondag 20 september 2020: Orgelconcert met organist Simon Stelling
  • Zondag 18 oktober 2020: Kinderconcert (kamermuziek) met 'Peerke' naar de Peer Gyntsuite van Grieg
  • Zondag 15 november 2020: Orgelconcert met organist Erwin van Bogaert en sopraan Danny van Hoof
  • Zondag 20 december 2020: Kamermuziekconcert