Aanvang lunchconcerten:
12.30 uur


Podium Azijnfabriek

Bethaniestr 4
s-Hertogenbosch.

Entree € 10,=

Vrienden van de Stichting hebben gratis toegang tot alle lunchconcerten

Kaartverkoop voorafgaande aan de lunchconcerten aan de kassa van Podium Azijnfabriek.

Reserveren voor de lunch-concerten is niet mogelijk.

Wilt u vriend worden? Klik hier voor informatie!

Francis MoureyDonderdag 26 april 2018   Programmabutton   

 In de serie : Klassiek 

 

Francis Mourey | cello

Francis Mourey (°1984) studeerde aan het "Conservatoire National de Région" van Dijon en behaalde het "Diplôme d'Etudes Musicales" met unanieme onderscheiding voor cello bij Laurent Lagarde. Hij vervolgde zijn studies in België aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Marie Hallynck, waar hij in 2008 zijn studies beëindigde met grote onderscheiding. Nadien vervolmaakte hij zich onder de vleugels van France Springuel aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij in 2009 een Postgraduaat behaalde, opnieuw met grote onderscheiding.

Tijdens zijn opleiding kreeg Francis advies van grote meesters zoals Mark Drobinsky, Edmond Baert, Michel Strauss, Marc-Dider Thirault, Lluis Claret, Jean-Pierre Leguay, Jeanne Marguillard en Jean-Sebastien Béreau. Als muzikant met een zeer brede interesse, studeerde Francis ook orkestdirectie bij Jean-Sébastien Béreau, orgel hij Jean-Pierre Leguay en compositie bij Guy Leclercq. Francis trad op als solist en kamermuzikant met Martin Yates, Jean-Sébastien Béreau, Bernard Delire, Elisabeth Laurence, Gabriella Torma, Marie Hallynck, Sébastien Walnier, het Kryptos Kwartet...in befaamde zalen als het Zeevaart Museum (Parijs), het Elyseum, de Andé molen, Bozar, het Koninklijk Conservatorium van Brussel, het Concertgebouw in Brugge, de Singel in Antwerpen en het Muziekinstrumentenmuseum van Brussel.

Zijn interesse gaat vooral uit naar orkestwerk en kamermuziek. Francis is actief als vervanger in tal van orkesten (het Nationaal Orkest van België, Brussels Philharmonic, het Symfonieorkest van de Koninklijke Muntschouwburg) en is cellist van Trio Khaldei. Francis Mourey is laureaat van de Raynaud-Zurfluh wedstrijd in 2003 en behaalde de prestigieuze eerste prijs op het Internationaal Celloconcours Servais in 2009. Hij speelt op een cello gebouwd door Tanguy Fraval in Brussel in 2014. 

.


 

TrioLatasterZaterdag 28 april 2018   Programmabutton   

In de serie : Klassiek

 

TRIO LATASTER

 

Ingrid Nissen hobo
Magrita Rondeel cello
Marieken Zandvliet piano

 

Een verrassende en kleurrijke combinatie. Net als in de meer bekende triobezetting klarinet, cello en piano hoort u de mooie samensmelting van houtblazer en strijker, verbonden door de piano in een romantisch concert met serenades en ballades.

Ingrid Nissen, Magrita Rondeel en Mariken Zandvliet hebben als eerbetoon aan de kunstschilder Ger Lataster het Trio Lataster opgericht. Veel concerten in diverse combinaties speelden zij in het mooie gastvrije huis van Ger en zijn vrouw Hermine; de laatste maal in deze bezetting: hobo, cello en piano.

Het programma vandaag is samengesteld uit de haast onuitputtelijke muziekbibliotheek van Ingrid Nissen: pareltjes van vaak minder bekende muziek..