Donderdag, 18 december 2014   i button Maria Kouznetsova

 


Maria Kouznetsova, viool

en

Mariken Zandvliet, piano


Maria Kouznetsova heeft concerten gegeven op verschillende festivals, zoals Incontri Musicali in Ischia, the lnternazional OIeg Kagan Music Fest in Kreuth, Estate Fiesolana, Estate Musicale van Portogruaro, het Rome Kamermuziek Festival en het Internationaal Kamermuziekfestival Schierrnonnikoog. Ze won diverse prijzen, zoals het Young Violinist's Competition van Caneten-Roussillon (1ste prijs ex-aequo), het Andrea Postacchini International Competition in Fermo (2de prijs), National Contests Luigi Nono in Venaria Reale en Nuovi Orizzonti in Arezzo (1ste prijs) en de David Oistrakh International Competition in Moscow (2de prijs, 1ste prijs niet toegekend).


Maria heeft in september de eerste prijs gewonnen tijdens de 2014 China 
Guang Ya Chengdu International Violin Competition. Ze bespeelt een Testore die haar in bruikleen is gegeven; gebouwd door de beroemde Milanese vioolbouwer Carlo Giuseppe Testore (Novara ca.
1665-1716). 


Mariken Zandvliet werd geboren in Troyes (F) en kreeg haar eerste pianolessen op 7-jarige leeftijd. Als 14-jarige debuteerde zij solistisch bij het Gewestelijk Orkest van Zuid-Holland. Aan het Utrechts Conservatorium behaalde zij het diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding. Vervolgens studeerde zij kamermuziek en liedbegeleiding aanhet Mozarteum te Salzburg. Naast solistische optredens treedt Mariken op met verschillende ensembles en maakte zij tournees naar de Verenigde Staten, Scandinavië, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Marokko. Daarnaast remplaceert zij regelmatig bij het Residentie Orkest. Mariken werkte mee aan veel cd-opnames. Als docent en correpetitor is zij verbonden aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. 

 

Amati ensembleZaterdag 23 maart 2019   Programmabutton   

In de serie : Strijkensembles


Amati Trio
 

 

Adelina Hasani
viool
Ron Ephrat altviool
Godfried Hoogeveen
celloHet Amati Trio is reeds vele jaren een vertrouwd beeld op ons podium Azijnfabriek. In wisselende samenstelling brengen zij steeds boeiende kamerconcerten ten gehore.

Vandaag bestaat het ensemble uit Adelina Hasani | viool, Ron Ephrat | altviool en Godfried Hoogeveen | cello.

Met Adelina Hasani, concertmeester van philharmonie zuidnederland speelt het trio Mozarts Divertimento kv 563 en een trio van Beethoven.

Ksenia BeltiukovaDonderdag 28 maart 2019   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere duo's


 Ksenia Beltiukova  viool
 Marina Ramelko  piano
"Wit-Russische toptalenten"

Ksenia Beltiukova speelde o.a. in het Concertgebouworkest en won prijzen zoals bij het Prinses Christina concours en de prestigieuze Bernard Haitink prijs.

Marina Romeiko was laureate en prijswinnaar op internationale piano competities en festivals. Zij ontving een prijs uit het speciale fonds van de President van de republiek Belarus (Wit Rusland).

Op het programma werk van Mozart, Schumann, Skriabin, Beltiukov en Gershwin.

 


Zaterdag 30 maart 2019   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere duo's

duo maas


Émeline Dessie | dwarsfluit
&
Celia Garcia-Garcia | piano

 

 

 

 

 

De twee getalenteerde, jonge musici van Duo Maas verkennen nieuwe invalshoeken voor het bijzondere Franse fluit- en pianorepertoire. Waarbij de fluwelen klank van de fluit wordt gemengd met de rijke harmonieën van de piano. Émeline Dessi (fluit) en Celia García-García (piano) stellen graag een afwisselend programma samen uit het oeuvre van componisten als Elgar, Fauré en Gershwin