Aanvang lunchconcerten:
12.30 uur


Podium Azijnfabriek

Bethaniestr 4
s-Hertogenbosch.

Entree € 10,=

Vrienden van de Stichting hebben gratis toegang tot alle lunchconcerten

Kaartverkoop voorafgaande aan de lunchconcerten aan de kassa van Podium Azijnfabriek.

Reserveren voor de lunch-concerten is niet mogelijk.

Wilt u vriend worden? Klik hier voor informatie!

Donderdag 12 december 2019  Programma informatie barbara baltussenBarbara Baltussen pianosolo

 

Barbara Baltussen piano

 


 

Op het eind van het Clara Schumann-jaar, zij werd 200 jaar geleden geboren, en aan de vooravond van het Beethoven-jaar, die in 2020 250 jaar geleden geboren is speelt de Belgische pianiste Barbara Baltussen uiteraard werk van deze beide componisten.
Voor de pauze van Clara Schumann Soirées musicales en na de pauze o.a. Beethovens Bagatellen en zijn ‘woede over het verloren centje'.

 

 

 


Zaterdag 14 december 2019  Programma informatietrio calliope 
Trio Calliope

 

 

 Momoko Noguchi  viool
 Sasha Mashina  viool
 Tanja Trede  altviool

 Trio Calliope wordt gevormd door violistes Sasha Mashina, Momoko Noguchi en altvioliste Tanja Trede. Alle drie musici zijn verbonden aan het Residentie Orkest Den Haag.
Trio Calliope gaat de uitdaging aan om de unieke combinatie van twee violen en één altviool veel meer bekendheid te geven. Zij vertolken een uniek en gevarieerd repertoire van vroeg-barok tot hedendaagse componisten. Komend half jaar spelen ze op Nederlandse concertpodia een sprankelend programma met werken van o.a. Bach, Dvořák, Kodaly en Martinu.

 

 


Donderdag 19 december 2019  Programma informatie arcadie trio


Arcadië trio

 

 Steven Geraads  klarinet
 Timothée Busch  cello
 Henriëtte Wirth  piano

 
De musici leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium. Zij gaven concerten door heel Nederland en in België en in 2011 maakten zij hun debuut in de kleine zaal van Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht. In 2015 leidde een tournee hen voor de eerste keer naar Spanje alwaar zij concerten gaven in Madrid en Léon. Het Arcadië Trio heeft live opgetreden op zowel Radio 4 als Radio 1.
In het lunchconcert werk van Glinka, Tajčević en Brahms.

 


Zaterdag 21 december 2019  Programma informatie lisa jacobs
Lisa Jacobs en The String Soloists

 

 

 

 

The String Soloists is een dynamisch internationaal strijkersensemble, opgericht in 2015 in Amsterdam onder leiding van concertmeester Janneke van Prooijen en artistiek leider Lisa Jacobs. De keuze zonder dirigent te spelen vergt een grote inzet van alle musici afzonderlijk. Het ensemble bestaat dan ook uitsluitend uit musici die naast hun betrokkenheid bij The String Soloists allen actief deelnemen aan het internationale muziekleven als kamermusicus of als solist.

Uit de pers:
Er wordt hier gemusiceerd met een elegantie die haast ouderwets aandoet.   **** NRC, augustus 2016

Nederlands violiste Lisa Jacobs wordt geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel, verrassende programma's en geweldige podiumpresentatie.

 

Nadere informatie over dit lunchconcert wordt binnenkort gepubliceerd