Aanvang lunchconcerten:
12.30 uur


Podium Azijnfabriek

Bethaniestr 4
s-Hertogenbosch.

Entree € 10,=

Vrienden van de Stichting hebben gratis toegang tot alle lunchconcerten

Kaartverkoop voorafgaande aan de lunchconcerten aan de kassa van Podium Azijnfabriek.

Reserveren voor de lunch-concerten is niet mogelijk.

Wilt u vriend worden? Klik hier voor informatie!

logo diapositiefDonderdag 3 mei 2018   Programmabutton   

In de serie : Klassiek

 

Céleste Zewald & FriendsCéleste Zewald klarinet
Fie Schouten bas-klarinet
Simon Karremans klarinet
Carl Van Reenen piano
BevrijdingsdagZaterdag 5 mei 2018    

 

  

BevrijdingsdagVandaag geen lunchconcert

 

Hemelvaart JezusDonderdag 10 mei 2018    

 


 

Hemelvaartsdag


Vandaag geen lunchconcert

 

 

TrioKodamaZaterdag 12 mei 2018   Programmabutton   

In de serie : Strijkensembles

 

Trio Kodama

 

Momoko Noguchi viool
Elisabeth Runge alt-viool
Mileva Fialova cello
   

 

Nadere informatie wordt binnenkort gepubliceerd.

Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube 


Donderdag 17 mei 2018   Programmabutton   

dostojevskikwartet

In de serie : Strijkensembles

 

Dostojevski Kwartet

Charlotte Basalo Vazquez viool
Julia Kleinsmann viool
Lisa Eggen altviool
Emma Kroon cello

 

Het Dostojevski Kwartet werd in oktober 2014 opgericht. De jonge musici Charlotte Basalo Vazquez, Julia Kleinsmann (viool), Lisa Eggen (altviool) en Emma Kroon (cello) hebben elkaar op het conservatorium leren kennen. Zij studeren allen aan het Conservatorium van Amsterdam.

Het strijkkwartet ontving lessen van o.a. Dmitri Ferschtman, Eberhard Feltz, Luc-Marie Aguera en Marc Danel (primarius van het Danel Quartet). Vanaf najaar 2016 studeren zij aan de Nederlandse Strijkkwartetacademie in het traject voor conservatoriumstudenten. Ook volgen zij in seizoen 2017-2018 voor de tweede maal het coachingstraject van het Danel Quartet opgezet in samenwerking met Tivoli-Vredenburg.

In de korte tijd dat ze samen zijn, speelden ze meerdere malen in het Muziekgebouw aan het IJ en als onderdeel van verschillende kamermuziekseries in heel Nederland. Ook werkten ze samen met het Dudok Kwartet en altvioliste Francien Schatborn. Verder waren ze te gast bij AmsterdamFM, Opium op Radio 4 en Podium Witteman.

Naast hun passie voor kamermuziek hebben de jonge musici van het Dostojevski Kwartet ook individueel vele masterclasses en cursussen gevolgd. Ook deden zij met veel succes mee aan concoursen. Zo zijn de leden allen afzonderlijk prijswinnaars van het toonaangevende Prinses Christina Concours. Lisa, Julia en Emma spelen alledrie op een instrument ter beschikking gesteld door het Nationaal MuziekinstrumentenFonds.
Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube 

pinksteren17Zaterdag 19 mei 2018    

 


 

Pinksterzaterdag


Vandaag geen lunchconcert

 

 

Donderdag 24 mei 2018   Programmabutton  Saxyon 

In de serie : Bijzondere duo's


 

Saxyon Duo

Marijke Schöer saxofoons
Ellen Zijm accordeonSaxyon is een zeer veelzijdig en dynamisch duo, dat sinds zijn ontstaan in 2013 in korte tijd de harten van het publiek heeft veroverd met zijn zuivere klank en afwisselend repertoire. Marijke en Ellen weten als geen ander de talloze mogelijkheden van hun jonge instrumenten voor het voetlicht te brengen en waren hiermee o.a. te gast bij Radio 4, het Bachfestival Dordrecht, festival Het Accordeon en vele kamermuziekseries.

Eén van de speerpunten voor dit duo is het ontdekken van de mogelijkheden in klank en repertoire van de bijzondere combinatie van saxofoon en accordeon. Deze zoektocht heeft hen inmiddels al vele prachtige concertprogramma’s opgeleverd. Het tweede, minstens even belangrijke speerpunt, is de samenwerking met componisten, om zo meer repertoire voor deze vrijwel onbekende combinatie te creëren.

Inmiddels hebben verschillende hedendaagse componisten, waaronder Ad Wammes, Bernard van Beurden en Dolf de Kinkelder, al werken aan het duo opgedragen. Saxyon staat garant voor dynamische optredens, met mooie verhalen achter de muziek en interessante weetjes over repertoirekeuze, de muziek zelf of de componist erachter. Daarnaast vergeten Marijke en Ellen niet om aandacht te schenken aan hun instrumenten, met al hun mogelijkheden.

Een speciaal project van het duo is het eigen arrangement van het Requiem van Gabriel Fauré, waarmee Saxyon (voor deze gelegenheid uitgebreid met een contrabas) al met verschillende Nederlandse koren op de planken heeft gestaan. Ook begeleidden zij andere koorwerken en vocale werken, waaronder het Stabat Mater van Pergolesi. In 2013 werd Saxyon aangenomen als ensemble voor de stichting ‘Live Music Now’, waarmee ze zich richten op publiek dat niet zelf naar de concertzaal kan komen. Hiermee gaven zij onder meer concerten in het speciaal onderwijs, asielzoekerscentra, gesloten instellingen en bij de daklozenopvang Amsterdam.


Nadere informatie wordt binnenkort gepubliceerd.

Voor een impressie van dit ensemble klik op het you-tube-logo logo youtube 


 

Zaterdag 26 mei 2018   Programmabutton   Ketevan Sharumashvili

In de serie : Pianorecitals

 

Ketevan Sharumashvilli | piano


Op twaalfjarige leeftijd begon Ketevan haar studie aan het Z. Paliashvili Muziek Gymnasium in Tbilisi. Twee jaar later nam zij voor de eerste keer deel aan een internationale pianocompetitie, de Rubinstein Competitie in Parijs. Zij won glorieus en meer prijzen zouden volgen, waaronder de juryprijs en de ‘Fundacion Eutherpe special prize’ in de Pianale Competitie in Duitsland. Bij de Viotti competitie in Vercelli, Italië, behaalde Ketevan het diploma en won de Soroptimistprijs.


In 2008 werd haar een beurs toegekend voor een masterstudie in Georgië door President Micheil Saakasvili. Ook ontving zij een beurs omdat zij de beste deelnemer was in de masterclass van de pianist Eteri Anjaparidze.


Ketevan studeerde in vier landen; het Nationale Conservatorium in Tbilisi, de Universiteit voor Muziek en Theater in Hamburg (waar zij ook les gaf in hedendaagse pianomuziek), de Hogeschool voor de Kunsten in Zürich en het Conservatorium van Amsterdam. Zij kreeg les van beroemde pianisten waaronder Konstantin Sherbakov, Jan Wijn en Naum Grubert, en volgde masterclasses bij grootheden als Paul Badura-Skoda, Dmitri Alexeev,Klaus Hellwig, Anatol Ugorski en Boris Berman.

Ketevan heeft grote internationale ervaring en speelt solorecitals in Georgië, Duitsland, Spanje en Nederland.


Celia en FemkeDonderdag 31 mei 2018   Programmabutton 

In de serie : Bijzondere duo's

 

Femke IJlstra | saxofoon

&

Celia Garcia-Garcia | pianoU kunt alvast een voorproefje "horen en zien".  Klik HIER en u wordt doorverwezen naar een opname van dit ensemble. 


 

Nadere informatie wordt binnenkort gepubliceerd.