AanmeldingNieuwsbrief

 

VLEUGELACTIE

De crowdfunding voor een nieuwe vleugel is afgesloten. Er is € 20.900,00 binnengekomen. Van de Provincie ontvingen we daarnaast € 6000,00 en van het Prins Bernard Fonds € 4000,00. 

Een paar particuliere sponsors hebben € 8000,00 toegezegd. Een paar fondsen gaan nog beslissen over de aanvraag. Door de opgelegde beperkingen wegens het coronavirus was daar nog geen gelegenheid voor.

Het bestuur heeft een commissie samengesteld van Vrienden en niet-Vrienden om haar te adviseren over de aanschaf van de vleugel.

  Stichting Vrienden Kamermuziek

's-Hertogenbosch

            23 piano

De Rek is Er Uit

Mark Rutte zei tijdens de Corona persconferentie: ‘Wij zijn het zat aan het worden’.
Alsof we dat al niet zijn, zeg. Nee, ik denk dat de rek er echt uit is.

Maar kom,  we moeten niet bij pakken neerzitten, daar wordt geen mens beter van.
Er is immers ook beter nieuws.
Het belooft een mooie zomer te worden (ijs en weder dienende) met tal van zomerconcerten in het verschiet. We hebben besloten het seizoen niet half juni te stoppen, maar concerten die nu niet door mochten gaan in juni en juli opnieuw in te plannen. Dat zal niet voor alle concerten lukken (‘ik hoop dat ik dan met vrouw en kinderen weer eens op vakantie kan gaan’ zei van de week een van de musici die niet  mocht komen nu), maar vijf concerten liggen al vast.
 
Er is ook goed nieuws. De kapper gaat weer open (de rek was ook wel een beetje uit mijn kapsel) tijd voor bijknippen, krullen en watergolven. Wij hopen u snel fris geknipt weer te kunnen begroeten.
 
Houdt er de moed maar in. Wellicht gaat dat wel met dit gezellige pianokwartet. Echt even kijken, hoor. Klik hier.

Eerstvolgende lunchconcerten .........


 

 

 

 

RESERVERING

Reservering blijft nodig om de beperkt beschikbare plaatsen per concert eerlijk te kunnen blijven verdelen over partners en singles .

Per concertdag worden twee korte concerten van 45 minuten zonder pauze gegeven. Het eerste concert begint om 12.00 uur, het tweede om 13.15 uur. Een concert is slechts bij te wonen na reservering en ontvangen bevestiging van plaatsing. Let op: Reserveren kan tot 11 uur daags voor het betreffende concert!  Uiterlijk de avond vóór het concert wordt deze bevestiging van plaatsing gestuurd.

Sponsoren.

zemstovZaterdag, 17 oktober 2015   i button

In de serie : Strijk-ensembles

 

Zemtsov Viola Quartet

 

Mikhail Zemtsov alt-viool
Dana Zemtsov alt-viool
Julia Dinerstein alt-viool
Alexander Zemtsov alt-vioolTelgen uit een muzikale familie. Samen voeren ze mooi en zelden uitgevoerde klassieke composities en arrangementen uit die voor vier altviolen zijn geschreven. Alle 4 hebben ze gestudeerd (onder andere) aan het Conservatorium Maastricht bij de grote Russische Viola virtuoos Michael Kugel.

Elk van hen heeft een briljante professionele solo-carrière ontwikkeld. Mikhail is solist in het Residence Orkest en docent aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht.

Dana  is kamermuziekpartner voor musici waaronder Janine Jansen, Martin Frost, Liza Ferschtman en Jean-Claude Van den Eynden. Ze speelt ongeveer 60 solo- en kamermuziekconcerten per jaar. Dana soleerde met het Oekraïense nationale Philharmonic Orchestra, Sinfonia Rotterdam, Holland Sinfonia, Viotta Jeugdorkest, het Rotterdams Jeugd Philharmonisch Orkest, F. Busoni Chamber Orchestra (Italië), Maastricht Conservatorium Orkest, de Universiteit van Amsterdam en het Sweelinck Symphony Orchestra.


Julia geeft les aan de conservatoria van Arnhem en Maastricht en staat in regelmatig als eerste Viola-speler in verschillende bekende orkesten.

Alexander was, voor een lange tijd, solist bij het London Philharmonic Orchestra en doceert aan de London Guildhall School of Music en de Weense Conservatory.Hun debuut optreden was in 2010 op het Grachtenfestival in Amsterdam. Na deze uitstekende prestaties ze onvoorwaardelijk zijn geliefd bij hun internationale en gevarieerd publiek. De manier waarop ze uiten hun vreugde voor de stukken die ze spelen, de altviool, elkaar en hun publieke maakt hun concerten zeer goed bezocht.