Lieve Vrienden,

Wij beleven met elkaar een crisis als haast nooit tevoren. En hoe jammer dat we dan juist in deze periode niet even met elkaar kunnen praten, elkaar kunnen begroeten en samen muziek kunnen luisteren. Want dat werkt vertroostend en biedt een hart onder de riem.

Wij volgen de richtlijnen van de overheid en hebben daarom de lunchconcerten tenminste tot 1 juni moeten annuleren.

Wij wensen u en degenen die u lief zijn een goede gezondheid. Zorg goed voor elkaar.

Wij hopen u zo gauw het kan weer te kunnen ontmoeten én houdt goede moed.

Lieve Vrienden,

 

Wij beleven met elkaar een crisis als haast nooit tevoren. En hoe jammer dat we dan juist in deze periode niet even met elkaar kunnen praten, elkaar kunnen begroeten en samen muziek kunnen luisteren. Want dat werkt vertroostend en biedt een hart onder de riem.

Wij volgen de richtlijnen van de overheid en hebben daarom de lunchconcerten tenminste tot 28 april moeten annuleren. U zult echter ook begrepen hebben uit hetgeen Mark Rutte zei dat we er ernstig rekening mee moeten houden dat ook in de meimaand er geen concerten zijn.

Naast onze zorg voor de mensen die ernstig ziek zijn, heeft het bestuur ook zorg voor de musici, met wie we in de loop van de jaren een goede band opgebouwd hebben. Met een aantal musici die nu niet kunnen musiceren voor ons hebben we al overlegd over een latere concertdatum en hen gevraagd hoe we samen onze afspraken kunnen nakomen. Het bestuur kijkt of het seizoen daarvoor verlengd kan worden. Maar u begrijpt, dat is deels hopen, deels gissen. Het bestuur zal u op de hoogte houden van haar ideeën en besluiten. Maar voelt u zich ook vrij suggesties te sturen. U kunt dat doen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het voelt ook voor het bestuur heel bijzonder en wat ongemakkelijk juist in deze tijd de crowdfunding voor een nieuwe vleugel te hebben. Sommigen van u hebben ons ook al gevraagd waarom we dat doorzetten. U weet dat het bestuur al lang vóór de Corona-crisis de voorbereiding gestart heeft. Zij heeft u daarvan op de hoogte gebracht via de website, het weekbericht en mondeling bij de lunchconcerten. Afblazen en doorschuiven naar een latere periode was niet echt een optie. Het had betekend dat de aanvraag bij Provincie en Voordekunst nagenoeg helemaal van voren af aan had moeten gebeuren. Daarnaast is de voorbereiding voor de aanschaf van een betere vleugel haast ieder van u weet dat zo’n beter instrument hard nodig is ook een investering in de toekomst. En vertrouwen in de toekomst is juist nu heel belangrijk.

Gelukkig hebben velen van u dat mogelijk ook zo gedacht. Immers, van het streefbedrag van €20.000,-- hebben we nu € 12.530,00 ontvangen. Wij zijn daar al heel blij mee, wij bedanken u daar ook oprecht voor. Met nog een flinke spurt voorwaarts kunnen we straks een veel betere vleugel hebben. Een vleugel om trots op te zijn, want hij is dan ook een beetje van u, van ons allemaal dus.

Misschien twijfelde u nog of u in deze onzekere tijd een donatie wilde doen, misschien was u er nog niet toegekomen. Dit zijn uw mogelijkheden:

Op de aparte bankrekening: Stichting Vrienden Kamermuziek 's-Hertogenbosch Bankrekeningnummer NL 47 RABO 0348184492
De Stichting heeft bij de Belastingdienst de status Culturele ANBI.

U kunt toestemming geven voor een eenmalige incasso-opdracht;
U schenkt hier via onze speciale crowdfundingwebsite bij Voordekunst:

voordekunst

Wij wensen u en degenen die u lief zijn een goede gezondheid. Zorg goed voor elkaar. Wij hopen u zo gauw het kan weer te kunnen ontmoeten én houdt goede moed.

 

1 april 2020


Laatste nieuws

Deze rubriek informeert u over actuele ontwikkelingen binnen onze Stichting. Daarnaast worden de periodieke nieuwsbrieven in deze rubriek gepubliceerd. U kunt uw reacties geven via e-mail door
hier te klikken. 

 

 

12de editie Kamerklanken 2018 groot succes, ruim 400 bezoekers

Op 23 september 2018 is het festival Kamerklanken voor het eerst georganiseerd in samenwerking met de Vereniging Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch. In totaal hebben in totaal 430 bezoekers het openingsconcert en de middagconcerten bezocht. Het openingsconcert door La Favorita was nagenoeg volledig bezet en voor de middagconcerten hebben 300 personen een passe-partout gekocht; 120 bezoekers meer dan in de editie van 2016.

Het aantal muzieklocaties voor de middag is uitgebreid tot 12, waarvan 6 nieuwe locaties. Het bestuur heeft de bewoners van huizen bedankt voor hun gastvrijheid.

Het bestuur heeft na afloop via de mail de bezoekers geënquêteerd om hieruit lering te kunnen trekken voor de editie Kamerklanken 2020. Voor het bestuur was de enquête belangrijk om te weten of de doelstellingen voor 2018 waren bereikt, te weten een hoge kwaliteit van de muziekuitvoeringen, goede waardering van het festival door de bezoekers, meer bezoekers en betere en gespreide bezetting van de middagconcerten.

De verkoop van de kaarten voor het openingsconcert en de passe-partouts voor de middag verliep via de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch. Van de bezoekers beoordeelde 77% de kaartverkoop met goed of uitstekend.

Het openingsconcert is door de toehoorders zeer gewaardeerd. Bijna 87% van de geënquêteerden gaf de waardering goed of uitstekend. Het was een “bijzondere uitvoering met oude muziekinstrumenten en met een goede sopraan”.Bijzondere uitvoering met oude muziekinstrumenten en goede sopraan. Een mooie start van een fijne dag! De gemeente heeft weer gastvrijheid verleend in het stadhuis.

Bijzondere uitvoering met oude muziekinstrumenten en goede sopraan. Een mooie start van een fijne dag!Bijzondere uitvoering met oude muziekinstrumenten en goede sopraan. Een mooie start van een fijne dag!In de nieuwe opzet hebben bezoekers van de middagconcerten kunnen kiezen uit vier arrangementen. Ieder arrangement was weer onderverdeeld in drie groepen van 16 tot 30 personen. Stadsgidsen van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch hebben de bezoekers van de ene locatie naar de andere locatie geleid. Onderweg en bij de locaties hebben zij een toelichting gegeven bij de cultuurhistorische achtergrond van de locaties en de huizen waar de concerten plaatsvonden. Jammer was, dat het weer niet heeft meegeholpen.

De waardering van de bezoekers voor de ontvangst in de verschillende huizen was goed tot uitstekend (82%). Een enkele huiskamer was te klein voor het aantal bezoekers.

Dankzij de nieuwe opzet waren bezoekers beter gespreid over de verschillende concertlocaties. Prettig voor bewoners van de huizen en de musici. Voor de bewoners was de organisatie eenvoudiger en voor de musici betekende deze aanpak goed gevulde huiskamers en niet in tegenstelling tot de eerdere edities soms concerten voor een handjevol belangstellenden.

Bijna 70% van de geënquêteerden vond de afstanden tussen de huizen geen probleem.

Door de overige 30% zijn in de enquête enkele kritische opmerkingen.

gemaakt het slechte weer zat ook niet mee, Bij een volgende editie zal het bestuur kijken hoe ze op dit punt verbeteringen kan aanbrengen.

De waardering voor musici was goed tot uitstekend (91%). De kwaliteit van de musici was evenals alle andere jaren, zoals we ook doorgaans gewend zijn bij de lunchconcerten hoog.

De Festivalgids die bezoekers aan de middagconcerten hebben ontvangen is zeer gewaardeerd (96%). In de gids staan cultuurhistorische achtergronden van de huizen, het programma van de concerten en informatie over de musici. Dankzij een genereuze geste van Canon was het mogelijk deze gids uit te brengen.

Het bestuur ziet terug op een in haar ogen geslaagd festival. Daarin wordt zij ook bevestigd door de uitkomsten van de enquête en andere spontane reacties.

Zij zal bij de volgende editie proberen rekening te houden met de bij de enquête gemaakte opmerkingen.

Foto’s van het festival Kamerklanken 2018 kunt u vinden op de site van Gerard Monté.  klik hier

Nieuwsflash 16 november 2017

"Wintertuinen wandeling"

Graag brengen wij een mooi kleinschalig initiatief onder uw aandacht: "de wintertuinwandeling" 

Een wandeling op 19 december a.s. langs een zes-tal huizen in de binnenstad waarbij koren, een zanger, een verteller en een gitarist voor u optreden.

Zij brengen repertoire dat zich in kerstsferen afspeelt of daar dicht bij aansluit onder het genot van een glaasje wijn en een hapje. 

De huiseigenaren hebben hun tuinen sfeervol aangepast, of de omgeving geeft de kerstsfeer al weer. U maakt een tocht langs kleine concertjes o.l.v. een begeleider.

Uiteraard is er een beperkt aantal plaatsen beschik-baar: 5 groepen van 25 mensen. 

Datum: 19 december
aanvang 17.30 en duurt tot ca  21.00 uur.


Meer weten of aanmelden?  Klik dan HIER en u wordt doorverwezen naar de website  van Stichting Open Tuinen 's-Hertogenbosch. 

 

Logo open tuinen s hertogenbosch

 

Nieuwsflash 5 november 2017

"Bossche Kerstklanken"

 

De Kring Vrienden van ‘s_Hertogenbosch en de Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch slaan dit jaar de handen ineen en komen met een nieuw en exclusief kerstevenement vol sfeer, muziek en lekkers.

Zaterdag 16 december leiden gidsen u door de Middeleeuwse straten van de sfeervolle binnenstad waar u vervolgens welkom bent in vier monumenten. In het prachtige, in kerstsfeer opgetuigde herenhuis van de Kring Vrienden aan de Parade treedt Vocalgroup van vier professionele zangers uit ’s-Hertegenbosch en Tilburg. 

Bekroond verhalenvertelster Pauline Seebregts vertelt in het Zwanenbroedershuis een kerstverhaal en in het eeuwenoude Stadhuis aan de Markt speelt het Dickens ensemble in Dickens kledij. 

Bij het Jheronimus Bosch Art Center kunt u de grootste miniatuur kerststal van Europa bewonderen, een kerstdrama met 1750 mens- en dierenfiguren.

Dit alles gaat natuurlijk vergezeld van heerlijke hapjes en drankjes in winterse sferen. Bossche Kerstklanken wordt in de Azijnfabriek afgesloten waar het ensemble Corona op u wacht. Dit gezelschap bestaat uit Valeria Vignaco sopraan, Heleen Gerretsen cornetto, blokfluit en teksten, Margo Fontijne renaissencegamba en vedel, met Elly van Munster op renaissenceluit en electrumluit.

U kunt dit concert beleven onder het genot van warme chocomel of glühwein en worstenbrood.

 

Nabericht per 12/11/2017 :  Kaarten voor dit evenement zijn inmiddels uitverkocht. 


KRING VRIENDEN  VAN ‘S-HERTOGENBOSCH

&

Stichting Vrienden Kamermuziek

 

Bossche Kerstklanken