AanmeldingNieuwsbrief

 

VLEUGELACTIE

De crowdfunding voor een nieuwe vleugel is afgesloten. Er is € 20.900,00 binnengekomen. Van de Provincie ontvingen we daarnaast € 6000,00 en van het Prins Bernard Fonds € 4000,00. 

Een paar particuliere sponsors hebben € 8000,00 toegezegd. Een paar fondsen gaan nog beslissen over de aanvraag. Door de opgelegde beperkingen wegens het coronavirus was daar nog geen gelegenheid voor.

Het bestuur heeft een commissie samengesteld van Vrienden en niet-Vrienden om haar te adviseren over de aanschaf van de vleugel.

  Stichting Vrienden Kamermuziek

's-Hertogenbosch

            23 piano

Lieve Vrienden en belangstellenden, 

                                                                                                                                          

Emma Rhebergen | viool, Anna Litvinenko | cello en Fem Devos | piano vormen samen het Nederlands Amerikaans Belgisch CHEKHOV TRIO. Geïnspireerd door en daarom vernoemd naar de Russische schrijver Anton Tsjechov.
Het trio verrast ons met 2 verschillende uitvoeringen op donderdag 1 oktober. Om 12 uur spelen de musici een pianotrio van Ernest Chausson en om 13.15 uur een pianotrio van Maurice Ravel. Op beide concerten daarnaast een kort driedelig trio van Frank Martin. Je zou haast twee keer boeken…..(de ‘plaatsingscommissie’ let heel goed op!)

Op zaterdag 3 oktober voor het eerst bij ons het Frans viool-pianoduo DUO SOROR.
Camille Joubert (viool) vormt met haar zus Oriane Joubert (piano) het DUO SOROR.250 jaar geleden werd Ludwig van Beethoven geboren. Daarom spelen Camille en Oriane van Beethoven twee prachtige piano-viool sonates ter gelegenheid van zijn verjaardag.

Eerstvolgende lunchconcerten .........


 

 

 

 

RESERVERING

Reservering blijft nodig om de beperkt beschikbare plaatsen per concert eerlijk te kunnen blijven verdelen over partners en singles .

Per concertdag worden twee korte concerten van 45 minuten zonder pauze gegeven. Het eerste concert begint om 12.00 uur, het tweede om 13.15 uur. Een concert is slechts bij te wonen na reservering en ontvangen bevestiging van plaatsing. Uiterlijk de avond vóór het concert wordt deze bevestiging van plaatsing gestuurd.

Sponsoren.

 

 

Opening nieuwe seizoen 2013-2014, september 2013

"de Opmaat"

CakesOp zaterdag 7 september heeft het openingsconcert plaatsgevonden van de “Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch” in de Azijnfabriek in ’s-Hertogenbosch. 

Het spits werd afgebeten door “The Stolz Quartet” met prachtige werken van J.S. Bach, G. Kurtág en W.A. Mozart.

Om het kwartetstuk van Mozart beter te kunnen begrijpen werd het publiek gevraagd om mee te zingen in verschillende maatvoeringen. Onder inspirerende begeleiding van hoboïste Marieke Schut zongen op enig moment 120 bezoekers een driezang in verschillende toon- en maatvorm.

 

VKDB opmaatje logoTer gelegenheid van dit openingsconcert trakteerde het bestuur van “Vrienden Kamermuziek” alle bezoekers op een heerlijke cupcake met daarop het logo met passende tekst:

 

Welkom! Met dit ‘opmaatje’ kan het nieuwe seizoen beginnen.”
(ontwerp A. Laghuwitz)