AGENDA   MAART 2012

 

Klik op onderstreepte data voor meer info

 

 

 

 

LUNCHCONCERT

Donderdag 1 maart 2012

12.30 uur \\ € 7.50 (Vrienden gratis)

Frühling Trio

 

Nancy Braithwaite klarinet

Angela Stevenson

cello
Vaughan Schlepp piano

 

Lyrische melodieën op de cello, de klarinet, zacht fluwelig maar ook pittig en virtuoos en een niet gering aandeel van de piano. Veel componisten waren immers ook pianist.

 

Het heel geliefde trio verrast dit keer o.a. met 19de  eeuwse componisten als von Lannoy, Juon, Glinka.

 

 

 

 

LUNCHCONCERT              

Zaterdag 3 maart 2012

12.30 uur \\ € 7.50 (Vrienden gratis)

 

Roeland Gehlen viool
Cindy Albracht viool
Bart Peters altviool
Meintje de Roest altviool
Inge Grevink cello

 

Een uniek ensemble: vijf Nederlandse musici met internationale carrières vormen het enige vaste strijkkwintet dat Nederland rijk is. Tijdens de toernee door  Japan van Het Gelders Orkest in 2009 gaven Roeland Gehlen, Cindy Albracht (viool), Bart Peters, Meintje de Roest (altviool) en Inge Grevink (cello) hun eerste concert. Dit beviel zo goed dat al snel een hecht ensemble is ontstaan.

De musici zijn vertrouwd geraakt met de Europese muziektraditie door het spelen in orkesten als Berliner Philharmoniker, Mahler Chamber Orchestra, Mahler Jugend Orchester en European Union Youth Orchestra en studeerden aan conservatoria in heel Europa. Kamermuziek geldt voor allen als grootste inspiratiebron.


Zij spelen kwintetten van Mozart en Brahms.


 

 

LUNCHCONCERT

Donderdag 8 maart 2012
12.30 uur \\ € 7.50 (Vrienden gratis)

 

In de serie De Longen Uit Je Lijf

Syrène Saxofoonkwartet

Aukelien Kleinpenning saxofoon
Femke IJlstra saxofoon
Lotte Pen saxofoon
Annelies Vrieswijk saxofoon

 

Syrène Saxofoonkwartet presenteert Hollen & Stilstaan. Een programma dat net zo raast en ruist als het moderne leven, maar ook serene rustmomenten kent. Want muziek laat de tijd voorbijgaan, maar brengt de tijd tegelijk tot stilstand.

De dames laten het publiek mindfull relaxen met Arvo Pärt, om een moment later weer door een achtbaancompositie van Sufjan Stevens te sjezen. Ze laten je chillen met Claude Debussy en rennen voor je leven met Antonio Vivaldi. Het is kortom Hollen & Stilstaan met Syrène! Je zou er de tijd haast van vergeten...

 

 

 

LUNCHCONCERT

Zaterdag 10 maart 2012

12.30 uur \\ € 7.50 (Vrienden gratis)

 

In de serie Ontmoeting aan de Piano

 

Grieg pianoduo

 

Elles van der Heiden piano
Siebert Nix piano

 

De pianisten Elles van der Heiden en Siebert Nix vormen sinds 1987 het Grieg Pianoduo en werden na de vakopleiding aan het Conservatorium in Groningen (1986) snel bekend in de wereld van de kamermuziek met dynamisch en temperamentvol vierhandig pianospel op één vleugel! Grieg, Debussy, Poulenc, Barber en Gershwin:  daar moet u bij zijn.

 

 

 

LUNCHCONCERT

Donderdag 15 maart 2012

12.30 uur \\ € 7.50 (Vrienden gratis)

 

 

 

Eva van Grinsven saxofoon
Daniël Kramer piano

 

Eva van Grinsven laat horen hoe romantisch en lyrisch de saxofoon kan klinken.

Op het programma Franse en Duitse muziek die origineel geschreven is voor hobo, klarinet en altviool van onder andere Brahms en Schumann, maar ook grappige en ontroerende werken die origineel geschreven zijn voor saxofoon en piano.

 


 

LUNCHCONCERT
Zaterdag 17 maart 2012
12.30 uur \\ € 7.50
(Vrienden gratis)

 

Camadou

 

Carole Marie Doucet

sopraan
Dasha Beltiukova fluit
Hans van Gelderen gitaar

 

Camadou presenteert haar Matinée Chantante, een mix van Franse bekende chansons uit heden en verleden. Van Brel en Aznavour tot Salvador en Bruni, maar ook van eigen chansons van het debuut album Camadou. Instrumentale intermezzi zijn in de traditionele stijl van bal en java, bekend van de Parijse cafés.

 


 

LUNCHCONCERT

Donderdag 22 maart 2012

12.30 uur \\ € 7.50 (Vrienden gratis)

 

 

In de Céleste Zewald-serie

 

Céleste Zewald klarinet
Jaap Kooi piano

 

 

Onze huisklarinetist is van wereldfaam. Altijd verrast ze met sprankelend spel en verrassende composities

 

 

 

LUNCHCONCERT

Zaterdag 24 maart 2012
12.30 uur \\ € 7.50
(Vrienden gratis)

 

In de serie Ontmoeting aan de Piano

 

 

Tobias Borsboom piano
   

 

Tobias Borsboom (1988, Leidschendam) krijgt zijn eerste pianolessen op de muziekschool in Leidschendam bij Denise Overeem en later Farida Zejnal. Al gauw wint hij diverse jeugdconcoursen, waaronder in 2001 het Petrof Festival en Kijkduin Concours. Na een masterclass van pianist Paolo Giacometti, georganiseerd door het Prinses Christina Concours (PCC), nodigt Giacometti Tobias uit om bij hem te studeren op de Jong-Talent afdeling van het Conservatorium in Utrecht. In 2010 speelt Tobias in de finale van het Nationale YPF pianoconcours Rachmaninov's 2e pianoconcert met het Noord Nederlands Orkest onder leiding van Michel Tabachnik, waarmee hij de 3e prijs wint. Ook wint hij opnieuw de prijs voor de beste vertolking van een Nederlandse compositie met zijn uitvoering van Strides van Theo Loevendie. Sindsdien wordt hij uitgenodigd om te spelen op kamermuziekfestivals als Kamermuziek in het Groen en het Orlando Festival.

Tobias maakt een reis door de tijd met werken van Johan Sebastiaan Bach tot Leo Smit.

 

 

 

 

 

LUNCHCONCERT

Donderdag 29 maart 2012

12.30 uur \\ € 7.50 (Vrienden gratis)

 

In de serie Onze Zuiderburen

SimoensTrio

An Simoens viool
Veerle Simoens cello
Katrijn Simoens piano
 

De drie zussen vormen sinds 2002 een hecht pianotrio. Ze zijn jong en gedreven en delen dezelfde passie voor muziek. Op zoek gaan naar een eigen klank, is een uiterst boeiende uitdaging. En het feit dat ze een familiale band hebben, bevordert alleen maar hun onderlinge communicatie.

Het SimoensTrio sleepte ook al een rits nationale en internationale prijzen in de wacht.

Zo wonnen ze de ‘Prijs voor Beste Kamermuziek Concert’ op het ‘Kuhmo Chamber Music Festival’ in Finland, werden ze winnaar van ‘Jong Talent’, georganiseerd door Philippe Herreweghe, en wonnen ze in het kader van ‘Gouden Vleugels’ de ‘Debuutprijs Kamermuziek 2004-2005’, een prijs toegekend aan het meest beloftevolle jonge Belgische ensemble. In september 2006 werd hen de ‘Preis Jeunesses Musicales Deutschland’ toegekend voor het meest overtuigende en veelbelovende ensemble.

Zij schitteren in werken van Haydn, Liszt, Schubert en Beethoven.

 

 

LUNCHCONCERT

Zaterdag 31 maart 2012

12.30 uur \\ € 7.50 (Vrienden gratis)

 

Duo Beumer & van Ham 
met als gast Eeva Koskinen
Sander Beumer saxofoon
Hans van Ham piano
Eeva Koskinen viool

Dit seizoen werkt het Duo Beumer & van Ham samen met de geweldige violiste Eeva Koskinen. Zij is concertmeester van het Noord- Nederlands Orkest, primarius van het Utrecht String-Quartet en hoofddocent viool aan het Utrechts Conservatorium.

Het Duo Beumer & van Ham heeft een groot saxofoon-/pianorepertoire opgebouwd en heeft veel nieuwe muziek voor deze bezetting in première gebracht

De combinatie saxofoon, viool en piano geeft door het virtuoze karakter van de saxofoon, ongekende mogelijkheden op het gebied van klankkleur en expressie.

Bijzonder is dat de Argentijns/Nederlandse componist Carlos Micháns een prachtig trio voor deze musici heeft geschreven. Micháns speelt een belangrijke rol in het Nederlandse muziekleven van de laatste twee decennia. Zijn muziek is zeer evocatief en communicatief. De onlangs voltooide eerste 2 delen zijn al uitgevoerd door het trio. Vandaag de volledige première.

Wijzigingen voorbehouden

 

 

 

Naar programma april                                                             Printerversie