AGENDA   NOVEMBER  2011

 

Klik op onderstreepte data voor meer info

 

 

 

LUNCHCONCERT

Donderdag 3 november 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (Vrienden gratis)

 

In de serie Jong Talent

 

Trio Artonis
 

Anoek Brokaar viool
Ephraďm van Ijzerlooij cello
Frank Oppedijk piano

 

 

Het Artonis ensemble is een professioneel, jong en bevlogen pianotrio, bestaande uit drie musici die allen hun opleiding afrondden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij docenten als Dmitri Ferschtman, Vera Beths en Naum Grubert. Zij spelen trio’s van Tsjaikovski, Sjostakovitsj en Dvorák. Dvoráks pianotrio is een groot, bijna symfonisch werk, waarin  zijn onderhuidse gedrevenheid geen moment verslapt, tegelijkertijd is er een aantrekkelijke doorzichtigheid die er voor zorgt dat de muziek telkens weer verfrist en nergens zwaar of vermoeiend wordt.

 


 

LUNCHCONCERT

Zaterdag 5 november 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (Vrienden gratis)

  

In de Céleste Zewald-serie

 

Liza Ferschtman viool
Céleste Zewald klarinet
Örs Közseghy cello
Daniël Kramer piano

 

Liza Ferschtman is één van de meest gevierde Nederlandse violistes van deze tijd. Ze heeft een opvallende podiumuitstraling en een zeer gevarieerd repertoire. Zij wordt nu al beschouwd als een van de meest interessante muzikale persoonlijkheden van deze tijd. Met haar gepassioneerde spel en grote podiumuitstraling weet zij het publiek te raken. Zij ontving in 2006 de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt.

Met Daniël Kramer hoort u haar in Ravels Sonate voor viool en piano. Daarnaast W. Lutoslawski:  Dance preludes voor klarinet en piano en Olivier Messiaen:  Quatuor pour la fin du Temps.

 

 

 

 

LUNCHCONCERT

Donderdag 10 november 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (Vrienden gratis)

 

In de serie Jong Talent

 

Rosanne Philippens viool
Yuri van Nieuwkerk piano

 

In de zomer van 2001... ontmoetten Yuri en Rosanne elkaar op een zomercursus hoog in de bergen van Zwitserland. Al samenspelend werd duidelijk dat zij muzikaal iets sterk gemeenschappelijks hadden. Terug in Nederland besloten ze dan ook om als duo verder te gaan en dat bleek een groot succes: vandaag de dag spelen ze nog steeds samen en krijgen meer en meer erkenning voor hun muzikaliteit; individueel maar vooral ook als combinatie. Zo werden ze tijdens het Nationaal Vioolconcours onderscheiden met de NPS duoprijs en traden ze op voor Radio 4 en de Concertzender. In december spelen ze een recital in het Concertgebouw. Zij vertolken werken van Schubert, Ravel,Ton de Leeuw en Prokofiev.

 

 

 

 

 

LUNCHCONCERT

Zaterdag 12 november 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (Vrienden gratis)

 

In de serie De Longen Uit Je Lijf

 

Full House Kwintet

 

Martijn Zijlmans trompet

Anne Oelers

trompet
Caroline Bovée hoorn
Dominic Sierat trombone
Klaas van Slageren trombone

        

Het koperkwintet ‘Full House’ is opgericht in september 2007 en bestaat uit jonge professionele musici afgestudeerd aan de conservatoria Den Haag en Utrecht. Full House is een kaartcombinatie uit het kaartspel poker, bestaande uit drie kaarten van een zelfde waarde gecombineerd met twee kaarten van een andere zelfde waarde. Dit vindt zijn weerslag in de bezetting van het koperkwintet, dat met drie heren en twee dames letterlijk een Full House vormt. Zij staan garant voor prachtige uitvoeringen van muziek van Antony

Holborne (16de eeuw) tot hedendaagse composities van o.a. The Beatles.

                                                                                        

 

 

                                                         

LUNCHCONCERT

Donderdag 17 november 2010

12.30 uur \\ € 7.50 (Vrienden gratis)

 

In de serie Onze Zuiderburen

 

 

                                                                                                                                                                         

Pieter Jansen viool
Barbara Baltussen piano
 

Barbara Baltussen en Pieter Jansen spelen twee prachtige sonates van Mozart, een heel intiem hedendaags werkje dat niemand onberoerd laat en als uitsmijter het virtuoze Tzigane van Ravel.

 

 

 

 

LUNCHCONCERT

Zaterdag 19 november 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (Vrienden gratis)

 

In de serie De Longen Uit Je Lijf

 

 

Sirius saxophone Quartet

 

Kim Hoogvliet sopraansaxofoon
Bert Haan altsaxofoon
Gert Verrydt tenorsaxofoon
Boris Jansen baritonsaxofoon
Daan Boertien piano

 

Zingen, fluisteren, brommen, scheuren, gillen, neuriën, het kan allemaal op de saxofoon. Met aanstormend talent Daan Boertien (5 januari 1991, 2de prijswinnaar Prinses Christina Concours 2010) speelt Sirius Saxophone Quartet werken van Mozart, Chopin, Glazunov, ter Beek en Gershwin.

 

 

 

LUNCHCONCERT

Donderdag 24 november 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (Vrienden gratis)
 

In de serie Ontmoeting aan de Piano
(met
Jong Talent)

 

Caspar Vos piano

 

Caspar Vos (1988) begon op 6 jarige leeftijd met pianospelen. Caspar vervolgt zijn studie bij Jan Wijn, hoofdvakdocent aan het Amsterdams conservatorium. Dit jaar won Caspar de eerste prijs en de persprijs tijdens het Piano Parade Concours in ’s-Hertogenbosch, eveneens won hij dit jaar de eerste prijs tijdens de Grand Dominique Competition in Venlo. Het recital bevat werken van Beethoven, Scriabin, Chopin. Na de pauze  de Suite Espanole van Albeniz en variaties van Kapustin.

 

 

 

 

LUNCHCONCERT

Zaterdag 26 november 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (Vrienden gratis)

 

Dasha Beltiukova fluit
Luis Andre Ferreira cello
Vital Stahievitch piano

 

Uit de pers:

Luis Andre Ferreira studeerde cello bij professor Luis Sá Pessoa in de Muziekschool van het Nationaal Conservatorium van Lissabon. Hij studeerde "cum laude" af en werd bekroond met de "Augusto Serras" prijs van de Rotary Club Foundation als de meest veelbelovende student van het Nationaal Conservatorium.

Pianist Vital Stahievitch, geboren in Minsk, studeerde af aan de Wit-Russische Academy of Music onder leiding van professor Zoya Kacharskaya.  Hij heeft deelgenomen aan tal van nationale en internationale festivals.

Gedrieën zijn ze te horen in onder meer Dvořáks Piano Trio No. 4, ‘Dumky’ genaamd.

 

 

                                                                                                                                                                                                                          Printerversie

 

naar programma december