AGENDA   OKTOBER  2011

 

Klik op onderstreepte data voor meer info

 

 

 

 

LUNCHCONCERT
Zaterdag 1 oktober 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (vrienden gratis)

 

 

In de serie Lisa Jacobs

 

 

Lisa Jacobs viool
Goncalo Silva cello
Ksenia Kouzmenko piano

 

Werken van Beethoven, Prokofiev en Rachmaninov

 

Lisa Jacobs (1985) studeerde sinds haar achtste bij Joyce Tan aan het Utrechts Conservatorium en sinds 2001 bij Ilya Grubert in Amsterdam, waar zij met een tien met onderscheiding is afgestudeerd voor zowel haar bachelor als haar masterstudie, waarbij volgens de jury 'superlatieven tekort schoten' om haar spel te verwoorden. Zij was tevens leerling van Christoph Poppen in München waar zij het prestigieuze Konzertexam volgde en met zeer veel succes in juni 2009 afrondde. Dit werd ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

 

LUNCHCONCERT

Donderdag 6 oktober 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (vrienden gratis)

 


MiRanDa Trio

 

Mirjam Rietberg harp
Anna Azernikova zang
Dasha Bettiukova fluit

 

 

Het programma “Gitana” is samengesteld uit het werk van componisten die zich door zigeunermelodieën en muziek uit de Spaanse cultuur lieten inspireren. Melancholieke en uitbundige werken van o.a. Dvorák, Bizet, Saint-Saëns, De Falla en Albéniz. Kleurrijk, toegankelijk, uitbundig en gevoelig programma. 

 


 

LUNCHCONCERT

Zaterdag 8 oktober 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (Vrienden gratis)

 

In de serie Ontmoeting aan de Piano

 

Frederic Voorn piano

 

Frederic Voorn is op verschillende muzikale gebieden actief. Hij is pianist, componist en maakt iedere zaterdag op Radio 4 het programma Pianistenuur. Hij dirigeert drie koren, schrijft artikelen en is bezig met een boek over de geschiedenis van piano’s en pianisten. Werken van Haydn,  Beethoven, Bridge en Carl Ph. E. Bach

 

 

 

 

 

LUNCHCONCERT

Donderdag 13 oktober 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (vrienden gratis)

 

Marcel van Dieren bariton
Gabrielka Clout piano

 

l´art pour l´art....kunst omwille van de kunst met als uitgangspunt de kunstenaar zelf.

Het recital dat zij geven bestaat uit een bonte verzameling liederen en opera aria´s uit het Frans/Russische repertoire rond 1900. De componisten hebben allen voor de Ballets Russes geschreven of hun opera´s zijn door Diaghilev (1872-1929), een mecenas en propagandist van de kunst als totaal,  geprogrammeerd.

 LUNCHCONCERT

Zaterdag 15 oktober 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (vrienden gratis)

 

In de serie Het Strijkkwartet

 


Dudok Kwartet

 

Judith van Driel viool
Marleen Wester viool
Mark Mulder altviool
David Faber cello

 

In januari 2009 vormde zich de huidige samenstelling van het kwartet. Kort daarop begon het kwartet aan een tweejarige post-graduate opleiding bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen. Vanaf september  studeert het Dudok Kwartet verder studeren als hét voltijd-strijkkwartet aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Op het programma o.a. Schuberts Strijkkwartet  Der Tod und Das Mädchen.

 

 

 

 

 

LUNCHCONCERT

Donderdag 20 oktober 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (vrienden gratis)

 

In de serie Jong Talent

 

Daniëlle Buizer cello
Annemieke Boot piano

 

Journalist Boudewijn Otten over Daniëlle:

"Kijken naar muziek... Het kan. Het kan heel goed. Daniëlles vingers rennen over de snaren, als een spin over de draden van zijn web. Het publiek ziet geen musicus met instrument. Daniëlle is het instrument. In haar voorhoofd en wangen echoën de donkere klanken van de cello, haar hele lijf is cello!"

De 26-jarige celliste Daniëlle Buizer weet met haar natuurlijke podiumuitstraling en haar Nederlands-Kameroense temperament het publiek altijd te beroeren.

Werken van Schumann, Tchaikovsky en Schubert.

 

 

 

LUNCHCONCERT

Zaterdag 22 oktober 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (vrienden gratis)

 

In de serie Ontmoeting aan de Piano

 

 

Peter Kranen piano


Op 22 Oktober 2011 zou Franz Liszt zijn 200-ste verjaardag gevierd hebben. Reden genoeg om in dit concert het pianowerk van deze grote meester centraal te stellen samen met dat van de man die een grote inspirator voor hem was: Ludwig van Beethoven. Via de beroemde pianopedagoog Carl Czerny was Liszt immers indirect een muzikale nazaat van Ludwig van Beethoven.

Vóór de pauze het Andante Favori en de heftige ‘Sturmsonate’ van Ludwig van Beethoven.

Na de pauze eerst de 3 Sonnetten van Petrarca waarin Liszt op uiterst fijnzinnige wijze het Italië uit zijn ‘Pelgrimsjaren’ toonschildert met hierin een eerbetoon aan de grote dichter Petrarca. Vervolgens de ‘Rigolettoparapharase’, waarin thema’s uit Verdi’s gelijknamige opera op een fantasievolle en uiterst virtuoze manier worden neergezet. Tot slot de bekende tweede Hongaarse Rapsodie, waaruit onmiskenbaar de afkomst van de componist valt af te leiden.

 

LUNCHCONCERT

Donderdag 27 oktober 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (vrienden gratis)

 

In de serie Het Strijkkwartet

AEOLUS-cellokwartet

 

Sebastiaan de Rode cello
Sander van Berkel cello
Sanne van der Horst cello
Jascha Albracht cello

 

Een strijkkwartet met vier dezelfde instrumenten gaat. Dat is bijzonder. De naam Aeolus is ontleend aan de mythologische figuur Aeolus, die de vier winden beheerde. Net zoals Aeolus zijn vier verschillende winden kon uitzenden vanuit een grot, zo brengen onze vier verschillende instrumenten van dezelfde familie een dynamisch klankenpalet via de snaren tot trilling.

Een programma rondom het romantisch/impressionistisch cellokwartet repertoire uit Frankrijk en Nederland in de 20e eeuw.

 

 

 

 

 

LUNCHCONCERT

Zaterdag 29 oktober 2011
12.30 uur \\ € 7.50 (vrienden gratis)

 

 

In de serie van Renaissance tot Barok

Giardino Musicale

 

Valeria Mignaco sopraan
Eva Harmuthová blokfluit
Aira Maria Lehtipuu viool

Elske Tinbergen

barokcello
Claudio Barduco Ribeiro clavecimbel

 

Johann Sebastian Bach – wie kent deze naam niet? Het belangrijkste en meest bekende lid van de Bach familie, legendarisch musicus en improvisator op toetsinstrumenten, begenadigd componist – dit genie is met geen woorden te beschrijven.

Wat dit programma van Giardino Musicale zo speciaal maakt, is niet alleen de ongelooflijke schoonheid van de muziek en het vakmanschap van Bach, maar ook zijn bijzondere instrumentatie en zijn keuze voor ongebruikelijke klanken. Zo kunt u de oboe d'amore, de oboe da caccia, de violoncello piccolo en de viola d'amore beluisteren als obligate begeleiding van de menselijke stem in verscheidene aria's.

 

 

                                                                                                                   Printerversie

Naar agenda november