Sponsoren.

Donderdag, 4 december 2014   i button   dudok 4 dec

In de serie : Strijkers ensembles


Dudok kwartet

m.m.v.

Cathelijne Noorland, piano

 

Judith van Driel viool
Marleen Wester  viool 
Lotte de Vries alt-viool
David Faber cello 
Cathelijne Noorland piano


Het Dudok Kwartet studeerde in juni 2013 met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Mede door hun successen op internationale concoursen wordt het kwartet erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa. 
In mei 2013 was het Dudok Kwartet laureaat en finalist op het 7e Internationaal Concours voor strijkkwartetten Quatuors à Bordeaux. Het Dudok Kwartet won daarnaast eerste prijzen op het 1e Internationaal Strijkkwartet Concours in Radom in 2011 en op het 27e Charles Hennen Internationaal Kamermuziek Concours in 2012. In november 2012 wonnen zij de 2e prijs op het 6e Internationaal Kamermuziek Concours Joseph Joachim in Weimar.

De leden van het Dudok Kwartet leerden elkaar kennen bij het Ricciotti Ensemble. In 2009, kort na de oprichting, begon het kwartet aan een twee-jarige post-graduate opleiding bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen. Hierna studeerden zij twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel. Masterclasses volgden zij bij Eberhard Feltz en bij de leden van het Lindsay Quartet, het Takács Quartet, het Quatuor Ysaÿe, Johannes Meissl, Stefan Metz. en vandaag met Cathelijne Noorland.


Op het gebied van hedendaagse muziek werkte het Dudok Kwartet samen met Mark-Anthony Turnage, Kaaija Saariaho, Calliope Tsoupaki en Max Knigge aan de uitvoering van hun composities. Daarnaast werkte het kwartet samen met prominente gast-musici, zoals Hannes Minnaar, Pieter Wispelwey, Dmitri Ferschtman, Mikhail Zemtsov en Quirine Viersen.

Het kwartet verzorgde de wereld- en Nederlandse première van het Concert voor Strijkkwartet en Orkest van Julius Röntgen. Ze gaven concerten op vele prestigieuze festivals, zoals de kamermuziekfestivals in Almere en op Schiermonnikoog, het Grachten Festival, het Orlando Festival, Linari Classic Festival (Italië), Festival Música da Cámara in Spanje en Festival Quatuors à Bordeax (Frankrijk). Daarnaast traden zij op in alle toonaangevende zalen van Nederland en in zalen in Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Hongarije, Spanje, Italië, Cyprus en Tsjechië.

Willem Marinus Dudok was een bekende Nederlandse architect. Ook was hij een groot muziekliefhebber: hij kwam uit een muzikale familie en componeerde in zijn vrije tijd. ‘Meer dan aan alle bouwkunstenaars heb ik aan de componisten te danken’, schreef hij. ‘Ik voel diep de gemeenschappelijke basis van de muziek en de architectuur: ze ontlenen immers beide haar waarde aan de juiste maatverhoudingen.’

 

trio la douzaineZaterdag, 6 december 2014   i button   

In de serie : Klassiek

Trio "A la Douzaine" 

Michel van Bruggen blokfluiten 
Maaike Boekholt viola da gamba 
Norbert Bartelsman  klavecimbel, orgel 

 

 

Nadere informatie binnenkort beschikbaar.

 

WillemStamDonderdag, 11 december 2014   i button   

In de serie : Klassiek

Duo Stam-Petrovic

Willem Stam cello 
Stefan Petrovic  piano 

 

Vandaag staan werken op het programma van Beethoven, Schubert, Schumann, Brahms en Wagner.

De Canadees/Nederlandse cellist Willem Stam is geboren en getogen in Calgary, Canada. In 2006 vertrok hij naar Den Haag, wat momenteel zijn woonplaats is. Zijn repertoire bevat werken van de gehele cellogeschiedenis. Hij borduurt hierop voort door middel van zijn geregelde samenwerking met hedendaagse componisten. Willem is een veelzijdige en flexibele musicus. Hij treedt regelmatig op als solist, kamermusicus, en dirigent in veelzijdige samenstellingen en op verschillende locaties.

Stefan Petrovic (1978) werd geboren in Belgrado (Servië). Hij begon piano te spelen toen hij zes was, en al in zijn vroege tienerjaren nam hij deel aan vele pianocompetities. In 1993 won hij de eerste prijs op de

competitie van de Jonge Pianist in Nis (Servië). In 1995 won hij de eerste prijs bij de internationale competitie Citta di Stressa in Italië en won de 1ste prijs op de internationale wedstrijd Petar Konjovic in Belgrado. In hetzelfde jaar was hij Jonge Musicus Van Het Jaar, een prijs ingesteld door het ministerie van cultuur van Servië, en werd bekroond met de prestigieuze Oktober Prize van de stad van Belgrado.
Van 1996 tot 2002 gaf hij concerten in Servië, Montenegro en Macedonië zowel als solist en als lid van een pianotrio.

 

Zaterdag, 13 december 2014   i button   Khaldei trioDuo Jansen - Baltussen

 

Pieter Jansen viool 
Barbara Baltussen  piano

 

Beide musici traden al regelmatig met veel waardering op in het podium Azijnfabriek. Vandaag met werken van Mozart, Prokofiev en Cecar Franck.

 

 

Donderdag, 18 december 2014   i button Maria Kouznetsova

 


Maria Kouznetsova, viool

en

Mariken Zandvliet, piano


Maria Kouznetsova heeft concerten gegeven op verschillende festivals, zoals Incontri Musicali in Ischia, the lnternazional OIeg Kagan Music Fest in Kreuth, Estate Fiesolana, Estate Musicale van Portogruaro, het Rome Kamermuziek Festival en het Internationaal Kamermuziekfestival Schierrnonnikoog. Ze won diverse prijzen, zoals het Young Violinist's Competition van Caneten-Roussillon (1ste prijs ex-aequo), het Andrea Postacchini International Competition in Fermo (2de prijs), National Contests Luigi Nono in Venaria Reale en Nuovi Orizzonti in Arezzo (1ste prijs) en de David Oistrakh International Competition in Moscow (2de prijs, 1ste prijs niet toegekend).


Maria heeft in september de eerste prijs gewonnen tijdens de 2014 China 
Guang Ya Chengdu International Violin Competition. Ze bespeelt een Testore die haar in bruikleen is gegeven; gebouwd door de beroemde Milanese vioolbouwer Carlo Giuseppe Testore (Novara ca.
1665-1716). 


Mariken Zandvliet werd geboren in Troyes (F) en kreeg haar eerste pianolessen op 7-jarige leeftijd. Als 14-jarige debuteerde zij solistisch bij het Gewestelijk Orkest van Zuid-Holland. Aan het Utrechts Conservatorium behaalde zij het diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding. Vervolgens studeerde zij kamermuziek en liedbegeleiding aanhet Mozarteum te Salzburg. Naast solistische optredens treedt Mariken op met verschillende ensembles en maakte zij tournees naar de Verenigde Staten, Scandinavië, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Marokko. Daarnaast remplaceert zij regelmatig bij het Residentie Orkest. Mariken werkte mee aan veel cd-opnames. Als docent en correpetitor is zij verbonden aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. 

 

Nederland Fluit KwartetZaterdag, 20 december 2014   i button   

In de serie : Blazersensembles


Nederlands Fluit Kwartet

mmv

Manja Smits, harp

Manja Smits harp
Karen Langendonk fluit
Joan Handels  fluit 
Ivo Visser fluit
Egbert Jan Louwerse fluit 

 

 


Kerst en muziekDonderdag, 25 december 2014      

 

 

Kerstmis

 

Vandaag geen lunchconcert

 

Kerst en muziekZaterdag, 27 december 2014      

 

 

Kerstmis

 

Vandaag geen lunchconcert