Sponsoren.

Donderdag, 4 juni 2015   i button   logo youtubeSyrene-staand

In de serie : Blazers ensembles

Syrène Saxophone Quartet

 

Femke IJlstra sopraansaxofoon
Lotte Pen altsaxofoon
Annelies Vrieswijk tenorsaxofoon
Aukelien Kleinpening bassaxofoon


"Gedoofde kaarsen, vergeelde boeken, halfvergane schedels en verwelkte bloemen. De ijdelheid, vergankelijkheid en zinloosheid van het aardse wordt gevisualiseerd in een muzikaal meesterwerk." Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier vrouwen die zich vernoemd hebben naar de Sirenen uit Homerus’ Odyssee: zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verlokken.

Syrène wil de toehoorder uitnodigen met haar muziek en de klassieke saxofoon laten klinken bij een uiteenlopend publiek. Het is hun energie, kwaliteit en sterke communicatie op het podium, dat hen geliefd maakt bij de luisteraar. De Syrènes hebben gestudeerd aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht en zijn als eerste blazersgezelschap verwelkomd op de prestigieuze Nederlandse Strijkkwartet Academie.

Het Syrène Saxofoonkwartet heeft alle grote Nederlandse concertpodia en vele internationale podia weten te bespelen. Het motto van Syrène is ‘friszoet & stevig’, een korte uitdrukking om hun talenten te formuleren: pittig, met vrouwelijke finesse en zeer begaafd. Daarbij zijn de Syrènes het meest in hun element als zij zich bezighouden met hun kwartetspel.


saxyonZaterdag, 6 juni 2015   i button   

In de serie: Bijzondere Duo's 

Saxyon

 

 Ellen Zijm  accordeon
 Marijke Schroer  saxofoon

 

SaxYOn ontstond begin 2013 op initiatief van Ellen Zijm en Marijke Schröer. Zij besloten samen de ongekende mogelijkheden op te zoeken van deze buitengewone combinatie van de instrumenten saxofoon en accordeon.

De zoektocht zullen zij voorlopig voort blijven zetten, maar leverde hen in elk geval al veel bijzonder en origineel repertoire op. Naast originele werken speelt het duo ook veel transcripties, veelal van eigen hand. Begin 2013 componeerde Bernard van Beurden een nieuw stuk voor accordeon en saxofoon genaamd 'Who Knows... Wer Weisz', opgedragen aan Ellen en Marijke en dat op 7 juni 2013 in première ging.

Rond dezelfde tijd werd het duo aangenomen als nieuw ensemble voor de stichting LiveMusicNow waar zij concerten verzorgen voor een publiek dat zelf niet in staat is, om welke reden dan ook, om naar de concertzaal toe te komen. Speerpunt van het duo is het samenwerken met componisten om veel repertoire voor deze mooie combinatie te krijgen.NMFFullColourPMSZondag, 7 juni 2015 om 15.00 uur 
Thema : Concertspecial in het Stadhuis
(dit concert valt buiten onze lunchconcert-cyclus)      

 

Slotconcert NMF-concertmarathon 

 

Dit concert wordt georganiseerd door het Nederlands Muziekinstrumenten Fonds, een stichting met in grote lijnen drie specifieke doelen: 

- ontwikkeling van muzikaal talent door het uitlenen van instrumenten aan musici. 

- behoud van cultureel erfgoed,

- educatie

Ahoewel wij slechts zijdelings betrokken zijn bij de organisatie van dit slotconcert brengen wij deze manifestatie graag onder uw aandacht. Het concert wordt verzorgd door het Arkovsky sextet bestaande uit:

Elise Besemer & Ernst Jan Vos (viool), 
Gioia Kuipers & Robin van Gameren (altviool) en 
Kalle de Bie & Pieter de Koe (cello)

Het slotconcert zal plaats vinden in het Stadhuis aan de Markt te 's-Hertogenbosch op zondag 7 juni om 15.00 uur.

Dit concert valt niet onder de 'lunchconcert' cyclus.

Voor informatie over alle concerten en voor kaartverkoop ga naar 
www.weekendvanhetnmf.nl

De concerten duren 1 uur/zonder pauze. Kopje koffie/thee worden aangeboden.

Voor meer informatie over het NMF zie www.muziekinstrumentenfonds.nl

antal sporckDonderdag, 11 juni 2015   i button   

In de serie : Pianorecitals

Antal Sporck, pianorecital

Als zoon van een pianistenechtpaar werd Antal Sporck (1981) al op zeer jonge leeftijd met muziek in contact gebracht. Op vijfjarige leeftijd speelde hij piano, viool en trompet, en zijn eerste composities vonden de weg naar het podium toen hij twaalf was. Met zijn Variaties geschreven voor Het Nieuw Ensemble behaalde hij in 1999 de eerste prijs tijdens het Prinses Christina Concours. In 2001 soleerde Antal in zijn eigen pianoconcert met het Nederlands Kamerorkest.

Antal was dirigent bij De Nieuwe Opera Academie, het Nederlands Kamerorkest en het Limburgs Symphonie Orkest. Als pianist behaalde hij in 2006 zijn masters diploma met onderscheiding. Daaropvolgend werkte hij samen met componist George Benjamin, en gaf de Nederlandse première van diens Piano Figures. In 2008 maakte Antal zijn solodebuut in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. 

Antal won de tweede prijs bij het prestigieuze Orléans Internationaal Pianoconcours, alsmede de Chevillion-Bonnaud prijs voor zijn 5 Preludes en de André Boucourechliev prijs. In 2008 speelde hij tien solorecitals in de grotere zalen van Nederland in de serie Het Debuut. Ook is hij veelvuldig actief in de kamermuziek. 
T.V. Rijnmond en de AVRO maakte uitgebreide portretten van Antal. Zijn composities waren te horen in het Festival van Vlaanderen, en het festival 'St. Petersburg Musical Spring'. In 2009 ging 'Fantazias for String Quartet' in première op het Ravel festival in Montfort L'Amaury. In 2013 was zijn muziek te horen tijdens het festival 'Zhytomyr Musical Spring'.  


ManoenTrioZaterdag, 13 juni 2015   i button   

In de serie : Klassiek

 Maneon Trio

 Céleste Zewald  klarinet
 Örs Köszeghy  cello
 Daniël Kramer  piano


'Maneon' bestaat uit de Hongaarse cellist Örs Köszeghy, klarinettiste Céleste Zewald en pianist Daniël Kramer. Het ensemble streeft ernaar naast de mooie trio's die voor de combinatie geschreven zijn ook werken te programmeren met gastmusici, zodat er ook composities op de podia kunnen klinken die minder standaard zijn. 

Speelsheid, diepgang en een passende mondelinge toelichting op de werken die uitgevoerd worden zijn kenmerken van dit ensemble. 

 

Galetta kwintet 2Donderdag, 18 juni 2015   i button   logo youtube

In de serie : Strijkensemble en vocaal

Galleta kwintet

Samuel Tamarit Otero viool
Carles Puig Ruscalleda viool
Sanne Jonker altviool
Gerda Marijs cello
Ingrid Nugteren sopraan


De spelers van dit kwintet ontmoetten elkaar op het conservatorium van Utrecht. De bezetting van strijkkwartet en sopraan biedt de mogelijkheid om veel stijlen in het repertoire op te nemen. Het is een combinatie die maar weinigen gebruiken maar waar prachtige werken voor geschreven zijn.

Op hun repertoire staan onder andere lichte klassieke liederen van Edvard Grieg over vogels en liefde, de melancholie van Nino Rota en verschillende barokaria’s. Maar ook oud-Hollandse liedjes en een grote verscheidenheid aan puur instrumentale werken.  Voor dit lunchconcert selecteerden zij hieruit een kleurrijke selectie. (klik hier voor info)

Het kwintet volgde lessen bij Sebastian Koloski (Utrecht String Quartet), Viola de Hoog en Charlotte Margiono.

Sinds 2013 geeft Galleta ook concerten voor de Stichting Muziek in Huis.

neu ensembleZaterdag, 20 juni 2015   i button   

In de serie : Klassiek

New
 European Ensemble

 

Christopher Bouwman hobo 
James Meldrum  klarinet 
Rada Ocharova  viool 
Emlyn Stam  altviool 
Willem Stam  cello 
Uxia Martinez Botana   contrabas 

 

Met dit lunchconcert sluiten we het seizoen 2014-2015 af. 


Het New European Ensemble, gevestigd in den Haag, is opgericht in 2008 door een groep jonge musici vanuit alle uithoeken van Europa. Het ensemble, geroemd om hun fantasierijke programmering en boeiende uitvoeringskwaliteiten, hebben in de media vele lofbetuigingen ontvangen zoals  ‘aanstekelijk enthousiasme' (Nutida Musik)  en 'uitzonderlijke performances’ (de Volkskrant).

Regelmatig gaat het ensemble in wisselende samenstelling op tournee door Europa. Prominente componisten zoals Kaija Saariaho and Magnus Lindberg verheugen zich immer in de samenwerking met het ensemble.


Het ensemble is samengesteld uit multi-getalenteerde musici die zowel als solist acteren doch ook als musicus in kamermuziekensembles en bij grote orkesten.  Het ensemble voert werken uit van hedendaagse klassieke werken en zoekt daarbij naar innovatieve uitvoeringsmogelijkheden, vaak gecombineerd met film, dans, theater of andere visuele kunstvormen.


Het nieuwe seizoen vangt aan op zaterdag 5 september!

 

Het Carvaggio Kwartet bijt het spits af!  

vacantie
 
 
 

Gedurende de vakantieperiode hebben we, op veler verzoek, een extra "tussenstop" ingelast. Dat gaan we doen op donderdag 30 juli om 12.30 uur.  

Bij mooi weer zitten we in de tuin van de Azijnfabriek. Is het wat minder dan gewoon in de zaal.

Het officiele openingsconcert van het nieuwe seizoen is op zaterdag 5 september 2015 en wordt verzorgd door het Caravaggio Kwartet 

Wij wensen u een plezierige en zonnige vakantie.