Sponsoren.

Elysium AmsterdamZaterdag 27 oktober 2018   Programmabutton   

In de serie : Piano-trio


Pianotrio Besemer, Voisin, de Man


Elise Besemer  viool 
Théotime Voisin contrabas
Laurens de Man pianoElise Besemer (1994, Rotterdam) speelt vanaf haar vijfde viool. Tot 2007 kreeg ze les van Hélène van Leeuwen (Jong Talentafdeling van het Conservatorium van Codarts Rotterdam), daarna, tot 2013 bij vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek (Sweelinck Academie, Conservatorium van Amsterdam).

Sinds 2014 studeert ze bij Jaring Walta (Koninklijk Conservatorium in Den Haag). Mei 2018 is de eindpresentatie/het concert van Elise voor haar bachelor examen bekroond met “een 10 met onderscheiding”.

Tevens heeft zij de Fock-medaille mogen ontvangen die elk jaar wordt uitgereikt aan het beste eindexamen.

Elise Besemer wordt vandaag vergezeld door Théotime Voisin (contrabas) en Laurens de Man (piano).


Lidia KsiazkiewiczDonderdag 25 oktober 2018   Programmabutton   

In de serie : Pianorecitals


Lidia Ksiazkiewicz | piano


Lidia Ksiazkiewicz werd in 1977 in de Poolse stad Poznan geboren. Ze behaalde haar einddiploma’s piano en orgel respectievelijk aan de conservatoria van Bydgoszcz en Poznan.

Lidia Ksiazkiewicz won o.a. 1e prijzen en eervolle vermeldingen op concoursen in de Poolse hoofdstad Warschau (1994), Haarlem (Concours César Franck, 2001), Graz, (Oostenrijk: Internationaal Concours Reger/Messiaen, 2003), Chartres (Frankrijk 2004) en Rimini (Italië, 2004). Ze vervolgde haar opleiding in Frankrijk aan de Academie voor schone kunsten in Angers en won prijzen voor haar orgel- en klavecimbelspel aan het conservatorium van Saint-Maur. Lidia maakte veel concertreizen door o.a. Frankrijk, Polen, Luxemburg, Nederland, Slowakije, Oostenrijk en Spanje.

Ook treedt ze op als soliste voor radio en televisie, o.a. in Slowakije, Polen, Oostenrijk en Frankrijk. Momenteel is ze organist in de kathedraal van Laon en begeleidend pianiste aan het Conservatorium in Straatsburg; daarnaast treedt ze vaak op als jurylid bij internationale concoursen voor orgel en piano.

Ze heeft verscheidene cd’s op haar naam staan voor zowel orgel en piano en ze schreef een boek over de invloeden van het pianotechniek op het orgelspel.


Mosa TrioZaterdag 20 oktober 2018   Programmabutton   

In de serie : Pianotrio's


Mosa Trio

Alexandra Van Beveren viool 
Paul Stravidis  cello 
Bram de Vree  piano Het Mosa Trio heeft tientallen live radio- en tv-uitzendingen op zijn naam staan, waaronder een concertregistratie voor het programma ‘Generatie K’ op Canvas (VRT), opnames voor Klara tijdens het Klarafestival en voor Radio 4 in het Concertgebouw Amsterdam.

Behalve op het podium brengen de musici van het Mosa Trio ook graag op andere manieren hun passie voor klassieke muziek over op anderen. Zo geven ze regelmatig masterclasses en workshops.

Zijn naam dankt het trio aan de Latijnse naam voor de stad Maastricht ‘Mosa Trajectum’. De leden van het trio kennen elkaar van het Conservatorium Maastricht.


GM InstrumentsDonderdag 18 oktober 2018   Programmabutton   

In de serie : Klassiek


Giardino Musicale

 

Elske Tinbergen barokcello en basviool 
Marit Darlang blokfluiten en fagot
Jerôme Brodin  klavecimbel 'Giardino Musicale' staat voor een tuin vol muzikale bloemen. Grote spectaculaire bloemen, en ook heel kleine, tere exemplaren. Een grote variatie aan contrasterende en harmoniërende kleuren en verschijningsvormen.

Het internationale barokensemble Giardino Musicale, dat zowel in grote als kleine bezetting optreedt, is in 2006 opgericht door blokfluitiste/hoboïste Eva Harmuthová en celliste Elske Tinbergen. Het ensemble beperkt zich qua repertoire niet alleen tot de geijkte stukken: Giardino Musicale wil een podium zijn voor bijzondere ‘onontdekte’ muziek.

Bij kamermuziekconcerten worden ook bijzondere instrumenten tot klinken gebracht (zoals oboe da caccia, basse de violon, violoncello piccolo, viola d'amore en basblokfluit), en wordt de muzikale beleving geïntensiveerd door een mondelinge toelichting met achtergrondverhalen, 'spicy details' en de samenhang van de uit te voeren werken, zo nu en dan aangevuld met enkele theatrale elementen.


TriunfalQuintetZaterdag 13 oktober 2018   Programmabutton   

In de serie : Wereldmuziek


Triunfal Quintet

Linde Verjans viool 
Bram Van Weverberg  accordeon 
Juno Kersten  contrabas 
Inti de Maet  gitaar 
Ellen Schepers  piano 

 


Het Triunfal quintet is een collectief van vijf jonge, gepassioneerde muzikanten. Met hun intens en enthousiast samenspel, nemen ze u mee op een reis door de prachtige tangomuziek. De groep kent zijn ontstaan aan het Conservatorium van Antwerpen.

Samengesteld uit klassiek geschoolde en jazz georiënteerde musici vindt de groep een gemeenschappelijke deler in de Argentijnse Tango Nuevo van Astor Piazzolla. Jong als het ensemble is, stond het al regelmatig op podia in België en Nederland.


CracowDonderdag 11 oktober 2018   Programmabutton   

In de serie : Klassiek

Cracow-trio
 

Barbara Borowicz klarinet
Jan Kalonowski  cello 
Marek Siezer  piano 
Barbara Borowicz | klarinet (1988) studeerde cum laude af aan de Academie voor Muziek in Krakow. Ze vervolgde haar muzikale opleiding aan de Accademia Nazionale di Santa Ceclia in Rome en aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen in de kamermuziekcursus. In 2017 promoveerde ze aan de Academie voor Muziek in Krakau.

Jan Kalinowski | cello
(1982) studeerde aan de muziekacademie in Krakau, de École Normale de Musique in Parijs en de Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Stuttgart. Hij heeft ook deelgenomen aan masterclasses, ontving beurzen van Poolse en buitenlandse stichtingen en van de Stad Krakau, de regio Malopolska en het ministerie van Cultuur en Nationaal Erfgoed.

Marek Szlezer | piano (1981) is een van de meest gewilde Poolse pianisten van zijn generatie. Zijn carrière begon met de Grand Prix op de Internationale Pianowedstrijd in Rome op zijn twaalfde. Hij studeerde aan de École Normale de Musique in Parijs, de muziekacademie in Krakau en de Chapelle Musicale Reine Elisabeth in België.

De musici ontmoetten elkaar op de Academie voor Muziek in Krakau, waar ze als docent werken. Hun repertoire is grotendeels gebaseerd op stukken geschreven door Poolse componisten als Marcel Chyrzynski, Marek Stachowski, Artur Kroschel en anderen. Hun gedeelde passie en visie op kamermuziekprestaties maakt elk concert als een uniek muzikaal verhaal en een onvergetelijke ervaring.  
Lisa en KseniaZaterdag 6 oktober 2018   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere duo'sLisa Jacobs | viool
&
Ksenia Kouzmenko | piano
&
Vrouwkje Tuinman | schrijfsterInmiddels vertrouwde gezichten op ons podium: Lisa Jacobs & Ksenia Kouzmenko.  Vandaag met een zeer bijzonder programma met als thema:

"Paganini, de duivelskunstenaar" 

In de vorm van een vertelconcert neemt Vrouwkje Tuinman de vertellingen voor haar rekening. Uiteraard is de vioolpartij weggelegd voor Lisa Jacobs met begeleiding van Ksenia Kouzmenko.Duo Angela Stevenson en Bernd BrackmannDonderdag 4 oktober 2018   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere duo's


Angela Stevenson | cello
&
Bernd Brackman | pianoDit lunchconcert wordt verzorgd door een fantastisch duo dat al vaker onze serie heeft opgeluisterd met hun intense en warme wijze van musiceren. Beide musici kenmerken zich door een brede kennis van de muziek en een zeer uitgebreid repertoire.

Geen zee gaat ze te hoog als de muziek maar interessant en de moeite waard is. Voortdurend worden er nieuwe werken aan hun repertoire toegevoegd. Plezier in het spelen staat daarbij voorop.