Sponsoren.

kerstplaatje552Zaterdag 29 december 2018   

 

 


Kerstreces

Vandaag geen lunchconcert  

   

  


kerstplaatje552Donderdag 27 december 2018   

 

 


Kerstreces

Vandaag geen lunchconcert  

   

  


kerstplaatje552Zaterdag 22 december 2018   

 

 


Kerstreces

Vandaag geen lunchconcert  

   

  


ArcadieTrioDonderdag 20 december 2018   Programmabutton   

In de serie : Klassiek


Arcadië Trio

Steven Geraads  klarinet 
Timothée Busch  cello 
Henriëtte Wirth  piano 

 

De musici leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium. Hun repertoire omvat werken van bekende componisten als Brahms, Beethoven en Bruch, maar ook van minder bekende grootheden als Rota, Tajčević en Zemlinsky. Zij gaven concerten door heel Nederland en in België en in 2011 maakten zij hun debuut in de kleine zaal van Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht. In 2015 leidde een tournee hen naar Spanje alwaar zij concerten gaven in Madrid en Léon. Het Arcadië Trio heeft live opgetreden op zowel Radio 4 als Radio 1. 


Lisa JacobsZaterdag 15 december 2018   Programmabutton   

In de serie : Strijkensembles 


Lisa Jacobs
&
The String Soloïst

 

Lisa Jacobs viool
Emma Roijackers viool
Wan-ru Cheng viool
Ivo Meinen viool
Katya Woloshyn altviool
Aleksandra Kaspera cello
Antonis Pratsinakis cello
Jan van Grootheest klavecimbel
Lucas Faucher bas

The String Soloïsts is een dynamisch internationaal strijkersensemble, opgericht in 2015 in Amsterdam onder leiding van concertmeester Janneke van Prooijen en artistiek leider Lisa Jacobs. De keuze zonder dirigent te spelen vergt een grote inzet van alle musici afzonderlijk. Het ensemble bestaat dan ook uitsluitend uit musici die naast hun betrokkenheid bij The String Soloists allen actief deelnemen aan het internationale muziekleven als kamermusicus of als solist.

 

Uit de pers:

Er wordt hier gemusiceerd met een elegantie die haast ouderwets aandoet.   **** NRC, augustus 2016

 

Nederlands violiste Lisa Jacobs wordt geroemd om haar gepassioneerde, meeslepende en virtuoze spel, verrassende programma's en podium presentatie in combinatie met haar frisse uitstraling.
Nadere informatie wordt binnenkort gepubliceerd.


Fie SchoutenDonderdag 13 december 2018   Programmabutton   

In de serie : Klassiek


"Ensemble Fie Schouten"

 

 Fie Schouten basklarinet 
 Femke IJlstra saxen
 Marko Kassl accordeon Een vrolijke mix aan stijlen: klassiek, Frans, hedendaags, eindigend met een lied over een walvis…

Componisten als Bach, Debussy, Bonneau en Goldstein en Nils Imhorsts  Walfahrt nach Köln (2015).Zaterdag 8 december 2018   Programmabutton Isabelle van Dooren en Maaike Peters  

In de serie : Bijzondere duo's


Maaike Peters | cello
&
Isabella van Dooren | pianoNaast Maurice Ravels 'Kaddish' uit "Deux mélodies Hébraïques" en: 'Rêverie' van Claude Debussy ook Dmitri Shostakovich: 'Sonate voor cello en piano' in d-mineur Op. 40 (1934).

 


Donderdag 6 december 2018   Programmabutton   Maya Levy en Matthieu

in de serie bijzondere duo´s


Maya Levy viool & Matthieu Idmtal | piano

   

Violiste Maya Levy en pianist Matthieu Idmtal vormen samen het Duo Levy-Idmtal. Kenners omschrijven hun samenspel als ‘pure magie’. Vanaf de eerste seconden neemt Maya je mee in haar wereld. Haar spel is dromerig en delicaat, haar persoonlijkheid sterk en uitgesproken. Moeiteloos rijmt ze haar verbluffende virtuositeit aan een rijke klank – een unieke gave, enkel weggelegd voor ware kunstenaars. Matthieu is een poëet aan het klavier. Zijn pianospel valt op door een uiterste fijngevoeligheid. Lyrische frasering is het handelsmerk van Mathieu, een romanticus pur sang.

Het duo Levy-Idmtal werd recentelijk uitgeroepen tot ‘Supernova 2017′; een prijs uitgereikt door de Belgische muziekpers en de Belgische muziekprogrammamakers. 


Zaterdag 1 december 2018   Programmabutton   het unieke kwintet

In de serie : Bijzondere ensembles


Het Unieke Kwintet

Frank de Groot viool
Cynthia Lomri viool
Veronika Lénártová altviool
Mario Rio cello
Robert Franenberg contrabas
Musici uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest olv Robert Franenberg (bassist bij de Nederlandse Bachvereniging) met een kwintet van Luigi Boccherini (1743-1805) en een van George Onslow (1784-1853).