Sponsoren.

Donderdag 31 januari 2019   Programmabutton   Khaldei

In de serie : Piano-trio


Trio Khaldei
 

   
Pieter Jansen  viool 
Francis Mourey  cello 
Barbara Baltussen piano Naar dit trio topmusici uit België wordt iedere keer weer vol verwachting uitgekeken. Inmiddels elk seizoen een vertrouwde verschijning. Het trio speelt werk van Claude Debussy.
Zaterdag 26 januari 2019   Programmabutton   Cello duo two of a kind

In de serie : Bijzondere duo's


Cello-duo  "Two of a kind"


Hanne Steffers  cello 
Sebastiaan Van den Bergh  cello 


Samen speelden zij in het Arensky Ensemble; uit dit ensemble ontstond de bezetting van twee celli als een klein, compact en bijzonder duo/ensemble dat gevraagd werd om een programma te leveren voor Podium Klassiek..

De samenwerking verliep erg prettig en het cello duo werd regelmatiger gevraagd voor concerten, daarom besloten zij een breder repertoire op te zetten om een interessant programma te kunnen aanbieden aan concertpodia. Het duo werd omgedoopt tot Two of a Kind en ging aan de slag.

Zij spelen in het lunchconcert werk van Bach, Popper en Offenbach

.


Donderdag 24 januari 2019   Programmabutton   logo diapositief

In de serie : Klassiek


Rotterdam Chamber Players

Nancy Braithwaite klarinet
Ben Zion Shamir viool
Marta Ephrat- Lemanska viool
Ron Ephrat altviool
Ran Varon cello

Docenten van het Rotterdams Conservatorium, eerder te gast in de lunchconcertserie, spelen onder meer het klarinetkwintet van Brahms.

 

 

 


Zaterdag 19 januari 2019   Programmabutton   Marlene Hemmer

 

In de serie : Strijkensembles

Marlene Hemmer | viool
             &
Florin Negreanu | altviool

 

Marlene Hemmer, geboren in 1981, begon op vierjarige leeftijd met vioolspelen. In 1989 werd ze aangenomen op de Jong Talent Opleiding van het Utrechts Conservatorium. Vanaf 1994 studeerde Marlene Hemmer vervolgens bij Zakhar Bron aan de Musikhochschule te Lübeck, bij Ana Chumachenko in Biella(Italië) en bij Emmy Verhey en Alexander Kerr aan het Utrechts Conservatorium waar ze haar studie afsloot met een 10 met onderscheiding.

Florin Negreanu


De in 1980 geboren violist Florin Negreanu is vanaf zijn prilste jeugd ondergedompeld in de muzieksfeer. Dat had hij te danken aan zijn moeder, die amateur violiste was.

Toen hij acht was, begon hij te studeren aan de muziekschool van zijn geboortestad Turnu Severin. Daarna studeerde hij in Craiova en in Boekarest. Hij was negentien toen hij les volgde bij Vera Beths.
Vanaf 2000, eerst als student bij Natalia Morozova breidde hij zijn repertoire aanzienlijk uit en met verschillende kamermuziek groepen en orkesten gaf concerten in talrijke muziekcentra in Nederland en het buitenland.


Duo Hemmer – Negreanu was nog niet eerder te gast in de Azijnfabriek. 

 

 

 

 

 

 
 

Duo Belder KimuraDonderdag 17 januari 2019   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere duo's


Duo Belder & Kimura

 

Pieter-Jan Belder klavecimbel
Rie Kimura  viool Klavecinist/fortepianist Pieter-Jan Belder en barokvioliste Rie Kimura werkten voor het eerst samen in 2014 met de opnames van de complete werken van Jacques Duphly, een van de grote Franse klavecinisten uit de 18e eeuw. Deze samenwerking resulteerde in een succesvolle serie concerten in Japan, waarna zij besloten de samenwerking een minder ad hoc karakter te geven. Zij concentreren zich op het uitgebreide repertoire van de vioolsonates met klavierbegeleiding. Hun spel wordt gekenmerkt door een vitaliteit en intensiteit.


Zaterdag 12 januari 2019   Programmabutton   peter kranen

In de serie : Pianorecitals


Peter Kranen | piano


Peter Kranen (1957) studeerde piano bij Jan Wijn aan het conservatorium te Amsterdam. Naast zijn werk als coach van jong muzikaal talent in Amsterdam geeft hij regelmatig concerten, zowel solistisch als in ensembleverband. Hij begeleidde talrijke vocalisten en instrumentalisten en werkte mee aan radio- en tv-programma’s. Met het ensemble “Members of the Concertgebouw Orchestra” maakte hij een tournee naar Japan.
Voor het label ‘Raptus’ nam hij een aantal CD’s op in de serie ‘World Premiere Recordings’ met hierop werken van o.a. Beethoven, Ries, Neefe, Méhul en Séjan.

Hij speelt vandaag werken van Mozart en Schumann.

Nadere informatie wordt binnenkort gepubliceerd.


Telderman en HeidemaDonderdag 10 januari 2019   Programmabutton   

In de serie : Bijzondere duo'sMonique Heidema | cello
&
Andre Telderman | pianoCello-piano duo ‘Monique Heidema - André Telderman’ verzorgt regelmatig concerten met een afwisselend repertoire. Monique Heidema en André Telderman zijn enthousiasmerende en gerenommeerde musici die inmiddels al vele jaren met elkaar samenspelen en een schat aan ervaring met zich meedragen. Dit verklaart ook het omvangrijke repertoire wat zij te bieden hebben. Ze hebben samen al op vele podia, ook in het buitenland, concerten gegeven en opnames gemaakt.

In het lunchconcert werk van Chopin en Beethoven en na de pauze een keur aan korte originele, maar onbekende werken van Russische componisten.
Nadere informatie wordt binnenkort gepubliceerd.


TenToon feest 3 2Zaterdag 5 januari 2019   Programmabutton   

In de serie : Blazersensemble

Nieuwjaarsconcert door 

Ten Toon Ensemble

Rieneke Brink fluit
Inge Ariesen hobo
Jelrik Beerkens klarinet
Aukelien Kleinpenning saxofoon
Nadine Van de Merwe fagot
Thomas Geerts trompet
Magreet Mulder  hoorn 
Sam Nolan trombone
Tim Brandsen contrabas 
Mervyn Groot  slagwerk 

 

De acht blazers, slagwerker en contrabassist van TenToon luiden met een feestelijk nieuwjaarsconcert het jaar 2019 in!
Uiteraard wordt erbij geproost!Nadere informatie wordt binnenkort gepubliceerd.


vuurwerk 027Donderdag 3 januari 2019    

 


Nieuwjaarsreces

Vandaag geen lunchconcert