..

  Stichting Vrienden Kamermuziek

's-Hertogenbosch

            23 piano

BIJNA ALS VANOUDS

Vanmiddag hebben we een herstart gemaakt en wat we al dachten u stond allemaal in de startblokken om het mee te kunnen maken. Toen we het vorige bericht schreven dachten we nog aan maximaal 30 bezoekers binnen, gelukkig mochten we 45 bezoekers per concert binnen laten. U had zo massaal ingeschreven dat we toch nog een kleine 30 Vrienden moesten teleurstellen met bericht dat ze er bij loting ‘uitgevallen’ waren. Zij krijgen (een schrale troost op dit moment) in elk geval bij hun volgende inschrijving echt voorrang.
Het was bijna weer als vanouds: blije gezichten met ‘we zijn er weer’, oprechte blijdschap elkaar weer te zien en warm welkom en applaus voor de musici. En dan te weten: We gaan een mooie tijd tegemoet!

Op donderdag 10 juni kunt u komen luisteren naar Bas de Rode, cellist.

In een soloprogramma speelt hij werk van Jean Sibelius en Johann Sebastian Bach.

U kunt reserveren tot uiterlijk dinsdagavond 8 juni, 23.00 uur

Op zaterdag 12 juni zijn te gast de musici van het Belinfante Strijkkwartet.

Het kwartet wil zo graag een volledig lunchconcert geven. De musici laten zich niet inperken door de maatregelen, dus geven ze twee verschillende concerten. Om 12.00 uur vertolken zij het strijkkwartet op. 76-1 van Joseph Haydn en van Johannes Brahms diens strijkkwartet op. 51-2.
Om 13.15 uur vervolgen zij met Beethovens strijkkwartet no.9, ook wel "Rasumovsky kwartet"genoemd. 

Andreas Kyrillovitsj Rasumovsky, de Russische ambassadeur aan het hof van Wenen had om enkele strijkkwartetten gevraagd ‘met Russische melodieën, echte of nagebootste’…(sic). Beethoven schreef er drie voor hem.

Reserveren tot uiterlijk donderdagavond 10 juni 23.00  uur.

Fijn u weer te kunnen verwelkomen.

Zaterdag 5 juni

Eerstvolgende lunchconcerten .........