..

  Stichting Vrienden Kamermuziek

's-Hertogenbosch

            23 piano

DRIE,TWEE, EEN...

We beginnen af te tellen. Nog drie concerten te gaan in de wel zeer vertrouwde Azijnfabriek aan de Bethaniestraat. Tweeëndertig jaar waren er lunchconcerten in het koorgedeelte van de voormalige Sint Jacobskerk. Aanvankelijk onder verantwoordelijkheid van Go Jansen en vanaf 1 februari 2004 onder leiding van Jan Rijnaarts en sinds kort onder leiding van Sophie Rijnaarts. Sinds 1 oktober 2005 organiseert de Stichting Vrienden Kamermuziek ´s-Hertogenbosch de lunchconcerten.

Nog drie concerten, een korte vakantie en dan kunt u in de Triniteitsstraat terecht. Daar wordt hard gewerkt om het allemaal eind augustus klaar te hebben.

Ons jaarprogramma 2021-2022 is klaar. Als u een van de drie laatste concerten van dit seizoen bezoekt ontvangt u deze folder met ruim zeventig concerten in het verschiet.

Komende donderdag 15 juli is het Hemenway Ensemble bij ons te gast. Drie musici brengen met klarinet, cello en piano een ode aan de muziek van Edith Hemenway (geb. 23 december 1926), Amerikaanse pianiste en componiste van vooral liederen en kamermuziek.Het Hemenway Ensemble heeft zich opgeworpen om haar muziek levend te houden: door een Cd-opname en door het geven van recitals waar haar composities centraal staan.
U wordt ook nog getrakteerd op muziek van Glinka en Bruch.

zaterdag 17 juli staat er door een wonderlijk toeval (corona was hier zeker debet aan) een trio op het podium met een gelijke instrumentale bezetting als op donderdag. Het Arcadie trio speelt voor u muziek van Beethoven en Glinka. U ziet en hoort Steven Geraads op klarinet, Henriëtte Wirth op piano en hun nieuwe celliste de Hongaarse Anna Lachegyi.

En toen was er nog een.

Zaterdag 24 juli, Vital Stahievitsj | piano & Ruth Willemse | mezzosopraan

Wees welkom op onze laatste concerten in de Azijnfabriek.  Azijnfabriek buiten
 
Zaterdag 10 juli 2021

Eerstvolgende lunchconcerten .........