ROZEN EN RADIO 4....

Lieve Vrienden, Wij zijn ongeveer halverwege.

Tot het begin van het nieuwe seizoen (5 september) krijgt u nog zes concerten, die eerder door corona niet door konden gaan. Wij hopen dat de concerten goed bezocht blijven worden, daar wordt iedereen blij van.

Twee weken terug werden de bestuursleden verrast met een spontane rozenhulde en deze week noemde de omroeper van dienst van Radio 4 ( wie was zo aardig Radio 4 te informeren?) onze concertserie ´haast een oase´ en beval het eerst komende concert op 30 juli aan. Daar worden we dus ook heel blij van.

Zullen we trouwens overwegen dranghekken te plaatsen….. Wees gerust, we gaan niet zweven; nee, we stappen stevig door richting volgend seizoen. Rond half augustus ontvangt u een volledig jaarprogramma 2020/2021 en een brief met onder meer het verzoek de vriendenbijdrage over te maken.

 
20200624 OP NAAR DE HONDERD
 
Afbeelding
Lieve Vrienden

U weet het al. Concertzalen, dus ook de Azijnfabriek, mogen vanaf 1 juli een onbeperkt aantal bezoekers ontvangen, maar de ‘anderhalve meter afstand bewaren’ blijft vooralsnog gehandhaafd. Voor de Azijnfabriek betekent het dat we meer bezoekers mogen gaan ontvangen dan de maximaal dertig van 1 juni. Een beetje afhankelijk van de reserveringen van enkelingen en partners wordt dat vanaf nu zo rond de veertig, vijfenveertig.

We handhaven daarom de formule van twee concerten van 45 minuten en als het dan zoals tot nu toe steeds vol zit komen we toch een aardig eind richting honderd. Meldt u dus aan voor ´op naar de honderd´.

RESERVERING (Voorlopig is reserveren alleen nog mogelijk voor de Vrienden)
 
20200606 EEN MOOI BEGIN
 
Afbeelding
Lieve Vrienden

Voor twee nagenoeg ‘volle’ zalen gaf Henriëtte Wirth afgelopen donderdag met haar pianorecital een sfeervol en mooi begin aan wat we maar zullen noemen de zomerconcerten. Extra sfeervol ook door de mooie Venetiaanse maskers aan de wand, bloemen op tafel en een heuse loper op de grond. Fijn ook te merken dat alle bezoekers, zoals we natuurlijk ook wel verwacht hadden, naar het concert hadden uitgekeken én enthousiast waren elkaar weer te ontmoeten. Daar doen we het graag voor!

Helaas kon het tweede zomerconcert zaterdag niet doorgaan. Vrijdagavond laat hebben we besloten het concert niet te laten doorgaan, omdat een van de musici corona gerelateerde klachten leek te hebben. Wij zijn al aan het zoeken om het concert op een ander moment deze zomer in te passen.
 
RESERVERINGEN

Voorlopig is reserveren alleen nog mogelijk voor de Vrienden.

Wij hebben de procedure iets aangepast. Vanaf nu kunt u wekelijks reserveren voor de donderdag en de zaterdag. Zoals eerder geschreven en gezegd proberen we de reserveringen zo eerlijk mogelijk toe te wijzen, gelet op het beperkte aantal van (twee maal) 30 plaatsen. In de loop van de woensdag en de vrijdag ontvangt ieder bericht over de toewijzing van een ‘stoel’. Ook als u een keer niet tot de gelukkige hoort, krijgt u van ons bericht.
 
20200527 
GééN MONDKAPJES OF OORDOPJES

geeft het bestuur u bij een bezoek aan de met ingang van 4 juni hervatte serie lunchconcerten.

Het bestuur heeft samen met de Azijnfabriek wél maatregelen genomen binnen de toegestane mogelijkheden en gelet op onze gezondheid om de lunchconcerten weer mogelijk te maken. Het bestuur hoopt dat u dat ook zo zult ervaren. Laat uw mening gerust weten. Waar wenselijk en mogelijk passen we dan aan.
 
  • Er is binnen de huidige afspraken ruimte voor 30 bezoekers. Daarom kunnen voorlopig alleen Vrienden Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch het lunchconcert bijwonen. Reservering per concert is noodzakelijk en kan alleen via www.kamermuziekshertogenbosch.nl  Op de website staat een toelichting en het reserveringsformulier.
 
  • Het lunchconcert wordt twee keer uitgevoerd, van 12:00 tot 12:45 en van 13:15 tot 14:00, zonder pauze.
 
  • Om een en ander in goede banen te leiden en onnodig oponthoud te voorkomen wordt u niet eerder verwacht dan 15 minuten voor aanvang. Bezoekers van het tweede concert hebben toegang tot de zaal wanneer deze weer leeg en gereinigd beschikbaar is.
 
  • U wordt ontvangen door aanwezige bestuursleden, zij controleren uw reservering en kunnen u vragen of uw gezondheidstoestand een bezoek aan het concert rechtvaardigt. Zij begeleiden u naar uw plaats en daar zullen de eventueel gewenste consumpties worden geserveerd om oponthoud bij de bar en geloop in de zaal te vermijden. Het is uit oogpunt van hygiëne ook fijn is het handig als u gepast betaalt. Tevens een vriendelijk verzoek zelf verpakkingen van consumpties in de afvalbakken bij de uitgang te deponeren.
 
  • Het programma van het concert verschijnt alleen op de website, er zijn om hygiënische redenen geen dagprogramma’s; de musici zullen waar nodig een korte toelichting geven. Helaas is de koop van cd’s nu niet mogelijk.
 
  • Zoals u voor uzelf inmiddels gewend bent, worden ook in de Azijnfabriek hygiëneregels in acht genomen: respecteer elkaars ruimte, volg looproutes en aanwijzingen van leden van het bestuur of de familie Rijnaarts. We gebruiken de garderobe in de gang niet, u wordt verzocht uw jas bij u te houden. Tafels, stoelen en andere contactpunten worden door het personeel van de Azijnfabriek voor en na ieder concert gereinigd. Desinfectiemiddelen staan voor iedereen beschikbaar. Vriendelijk verzoek het gebruik van het toilet zo veel mogelijk te beperken.
 
Lieve Vrienden,
 
Wij beleven met elkaar een crisis als haast nooit tevoren.
En hoe jammer dat we dan juist in deze periode niet even met elkaar kunnen praten, elkaar kunnen begroeten en samen muziek kunnen luisteren. Want dat werkt vertroostend en biedt een hart onder de riem.
Wij volgen de richtlijnen van de overheid en hebben daarom de lunchconcerten tenminste tot 28 april moeten annuleren.
U zult echter ook begrepen hebben uit hetgeen Mark Rutte zei dat we er ernstig rekening mee moeten houden dat ook in de meimaand er geen concerten zijn. Naast onze zorg voor de mensen die ernstig ziek zijn, heeft het bestuur ook zorg voor de musici, met wie we in de loop van de jaren een goede band opgebouwd hebben. Met een aantal musici die nu niet kunnen musiceren voor ons hebben we al overlegd over een latere concertdatum en hen gevraagd hoe we samen onze afspraken kunnen nakomen.
 
Het bestuur kijkt of het seizoen daarvoor verlengd kan worden. Maar u begrijpt, dat is deels hopen, deels gissen. Het bestuur zal u op de hoogte houden van haar ideeën en besluiten. Maar voelt u zich ook vrij suggesties te sturen. U kunt dat doen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Het voelt ook voor het bestuur heel bijzonder en wat ongemakkelijk juist in deze tijd de crowdfunding voor een nieuwe vleugel te hebben. Sommigen van u hebben ons ook al gevraagd waarom we dat doorzetten. U weet dat het bestuur al lang vóór de Corona-crisis de voorbereiding gestart heeft. Zij heeft u daarvan op de hoogte gebracht via de website, het weekbericht en mondeling bij de lunchconcerten. Afblazen en doorschuiven naar een latere periode was niet echt een optie. Het had betekend dat de aanvraag bij Provincie en Voordekunst nagenoeg helemaal van voren af aan had moeten gebeuren. Daarnaast is de voorbereiding voor de aanschaf van een betere vleugel haast ieder van u weet dat zo’n beter instrument hard nodig is ook een investering in de toekomst. En vertrouwen in de toekomst is juist nu heel belangrijk.
Gelukkig hebben velen van u dat mogelijk ook zo gedacht. Immers, van het streefbedrag van €20.000,-- hebben we nu € 12.530,00 ontvangen. Wij zijn daar al heel blij mee, wij bedanken u daar ook oprecht voor. Met nog een flinke spurt voorwaarts kunnen we straks een veel betere vleugel hebben. Een vleugel om trots op te zijn, want hij is dan ook een beetje van u, van ons allemaal dus. Misschien twijfelde u nog of u in deze onzekere tijd een donatie wilde doen, misschien was u er nog niet toegekomen.
Dit zijn uw mogelijkheden:
Op de aparte bankrekening:Stichting Vrienden Kamermuziek 's-Hertogenbosch Bankrekeningnummer NL 47 RABO 0348184492
De Stichting heeft bij de Belastingdienst de status Culturele ANBI.
U kunt toestemming geven voor een eenmalige incasso-opdracht;
U schenkt hier via onze speciale crowdfundingwebsite bij Voordekunst:  
voordekunst
 
Wij wensen u en degenen die u lief zijn een goede gezondheid. Zorg goed voor elkaar.
Wij hopen u zo gauw het kan weer te kunnen ontmoeten én houdt goede moed.
1 april 2020