AGENDA   September  2011

 

Klik op onderstreepte data voor meer info

 

 

 

 

LUNCHCONCERT
zaterdag 3 september 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (vrienden gratis)

 

Openingsconcert seizoen 2011-2012

 

The Amsterdam Chamber Soloists
 

 

Tijmen Huizingh viool
Anna-Magdalena den Herder viool
Charles Watt cello
Thomas Beijer piano

 

In de lente van 2009 vonden zij elkaar: Thomas Beijer, Tijmen Huisingh, Anna-Magdalena den Herder en Charles Watt zijn The Amsterdam Chamber Soloïsts.

Met hun meeslepende spel en originele programmering zijn ze snel uitgegroeid tot één van de meest zinderende nieuwe ensembles. 

In oktober 2010 zijn zij door een jury verkozen tot Laureaat van het Vriendenkrans Concours van de Stichting Vrienden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ook zullen zij, als winnaars van de serie 'het Debuut', in oktober 2011 10 concerten verzorgen in alle grote zalen van Nederland. 

Zij verzorgen vandaag het openingsconcert van het nieuwe seizoen 2011-2012 met pianokwartetten van Mendelssohn, Bridge en Brahms.

 


 

 

 

LUNCHCONCERT

Donderdag 8 sept 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (vrienden gratis)

 

 

 

Helena Dearing sopraan
Harry-imre Dijkstra klarinet
Clemens Zeilinger piano

 

Rijk gevarieerd lunchprogramma waarin de musici in afwisselende samenstelling Janacek, Vaughan Williams en Liszt vertolken. Solistisch vertolkt Clemens Zeilinger werken van Schubert en Liszt.

 

 

 

 

 

LUNCHCONCERT

Zaterdag 10 september 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (vrienden gratis)

 

 

Bob van der Ent viool
Daniel Kramer piano

 

Twee sonates van Beethoven (Kreutzer) en Ravel  twee monumentale meesterwerken uit het viool – piano repertoire. Ze vertegenwoordigen  twee totaal verschillende stijlen en werelden, maar beide werken waren in hun tijd revolutionair en baanbrekend.

Als cross-over van klassieke muziek naar de blues 3 korte preludes van Gerswin, een leerling van Ravel.

 

 

 

 

 

LUNCHCONCERT

Donderdag 15 september 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (vrienden gratis)

 

Ensemble Rossignol       

 

Elly van Munster luit en theorbe
Alice Gort blokfluiten

 

What’s in the Air? Rossignol (het nachtegaaltje, daar doet hun muziek aan denken) heeft dit keer de air genomen als leidraad voor een opvallend melodieus en zang rijk, cantabile programma.  Zoals van hen gewend ook dit keer weer afwisseling tussen oud en nieuw.  Geminiani, Vivaldi, Bodin de Boismortier en Locke met daarnaast Viktor Fortin (geb.1936) en voor blokfluitsolo vier melodieën/airs van Gordon Saunders, gebaseerd op traditionele Japanse melodieën (1979).

 

 

 

 

LUNCHCONCERT
Zaterdag 17 SEPTEMBER 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (vrienden gratis)

 

Artonis Pianotrio

 

Anoek Brokar viool
Ephraïm van Ijzerlooij cello
Frank Oppedijk piano

 

Trio Artonis is een professioneel, bevlogen trio, bestaande uit jonge musici die alle drie hun opleiding volgden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De leden van het ensemble hebben jarenlange ervaring in de kamermuziek en traden reeds veelvuldig op in binnen en buitenland. Zo gaven zij bijvoorbeeld kamermuziekconcerten in Duitsland, België, Spanje en Zwitserland en in hier in Nederland: vorig jaar kamerklanken Den Bosch en verder in de Nieuwe Kerk, Anton Philipszaal en het Mauritshuis in Den Haag, het Vrijthof in Maastricht, de Dag van de Romantische Muziek in Rotterdam en de St. Aegtenkapel in Amersfoort.

 

 

 

 


LUNCHCONCERT
Donderdag 22 SEPTEMBER 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (vrienden gratis)

 

In de serie Ontmoeting aan de Piano

 

Pianoduo Mephisto

 

Katrijn Simoens piano
John Gevaert piano

 

Franz Liszt 200 jaar is de titel die het Belgisch duo het programma geeft. Het fenomeen Franz Liszt, geniaal pianovirtuoos en revolutionair componist, blonk uit in zijn veelzijdigheid. De ‘Mephisto walz’, waar hij gedurfd en duivels uitpakt, illustreert zijn vaak provocerende karakter. Naast Liszt staan twee magistrale ouvertures van zijn schoonzoon Richard Wagner en werk van zijn enige leraar, Carl Czerny, op het programma.

In september 2010 won het duo de eerste prijs op de 11e editie van het Internationale Concours Grieg te Oslo voor piano vierhandig. Naast de eerste prijs ontvingen ze ook alle speciale prijzen, voor de beste uitvoering van het werk van Edvard Grieg en voor de beste uitvoering van het opgelegde werk van de Noorse componist Kjell Mork Karlssen.

In juni 2011 won het duo de Vriendenprijs op het 11e Internationaal Kamermuziekconcours Almere in Nederland. Deze prijs werd aangeboden door de Stichting Vrienden van het Kamermuziekfestival Almere.

 

 

 

 

 

LUNCHCONCERT

Zaterdag 24 september 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (vrienden gratis)

 

In de serie Het strijkkwartet

 

Graziakwartet

 

Jeroen Koster viool                                             
Quirine van Hoek viool
Maaike Merel van Baarzel altviool
Claire Bleumer cello
 

Het Graziakwartet is in 2008 opgericht en bestaat uit voormalig aanvoerders van het symfonieorkest van het Utrechts Conservatorium. Gezamenlijk hebben zij een grote passie voor klassieke muziek en het strijkkwartet in het bijzonder. Tijdens de zomer 2009 werd het kwartet toegelaten tot de masterclass van het Alban Berg kwartet aan de vermaarde Accademia Musicale Chigiana in Siena. In hetzelfde jaar werd het kwartet uitgenodigd te spelen op het Internationaal Kamermuziekfestival Den Haag. Het kwartet speelt van Puccini: Crisantemi, van Haydn: het Sunrise strijkkwartet en na de pauze Dvořáks  American strijkkwartet .

 

 

LUNCHCONCERT

Donderdag 29 september 2011

12.30 uur \\ € 7.50 (vrienden gratis)
 

In de serie Ontmoeting aan de Piano

 

 

piano

 

Martijn Willers (1979) had zijn eerste pianolessen op 6-jarige leeftijd In 1998 behaalde hij een tweede prijs bij het Concours voor Jong Muziektalent Nederland. Vanaf 1998 studeerde hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Mila Baslawskaja, bij wie hij in 2003 afstudeerde. Hij vervolgde zijn studie in de Master opleiding van het Conservatorium van Amsterdam bij David Kuyken. Al vroeg in zijn studietijd ontstond, naast het grote solorepertoire voor piano, zijn belangstelling voor kamermuziek. Vandaag soleert hij met werken van Beethoven en Brahms.

 

 

                                                                                                                        Printerversie

 

 

Naar agenda oktober