..
Donderdag 21 maart 2013    i buttonbloomer lauretta

 

Maaike Aarts viool
Jan-Bastiaan Neven cello
Laurette Bloomer piano

 

Maaike Aarts is nu werkzaam als freelance violiste en speelt naast het Concertgebouw Orkest o.a. bij het Asko/Schönberg Ensemble, Nieuw Ensemble, Nieuw Sinfonietta Amsterdam, het Nederlands Kamerorkest en het Duitse Ensemble MusikFabrik.

Jan Bastiaan Neven trad al op jonge leeftijd op als solist met orkesten in Europa en Amerika en is ook een uitmuntend kamermusicus. Hij is lid van het Nederlands Philharmonisch Orkest.


Pianiste Lauretta Bloomer studeerde bij Yonty Solomon aan het Royal College of Music in Londen. Als soliste, kamermusicus en liedbegeleider speelde ze concerten in heel Europa en ondernam tournees door de VS, Azië en recentelijk ook Australië. Zij trad op in het Gergiev-Festival in Rotterdam en was uitgenodigd op festivals in Kroatië, Oostenrijk, Spanje en in Canada. Ze speelde als soliste in het Concertgebouw in Prométhée, le poeme du feu van Skrjabin. Recente opnames van de liederen van Clara Schumann, Pierrot Lunaire van Schoenberg en het pianokwintet van Vaughan Williams onderstrepen de veelzijdigheid van haar repertoire.

Deze drie musici spelen trio’s van Sjostakovitch en Mendelssohn.