..
Donderdag 25 april 2013    verheijden basi button

THEMA :  Pianorecital

Bas Verheijden  

 

Bas Verheijden studeerde met onderscheiding af bij Jan Wijn en werd daarna als enige Nederlander ooit aan genomen aan de befaamde Accademia Pianistica incontri col Maestro te Imola. Hij volgde masterclasses bij o.a. Maria João Pires (waarvan de Avro een documentaire maakte) en won onder meer het Internationale Muziekconcours Scheveningen in 1997 en de Vriendenkransconcours van Het Concertgebouw in 1998 (samen met duopartner Niek van Oosterum).


Zijn grote doorbraak kwam toen hij in 2000 veertien avonden achtereen Rachmaninovs Derde Pianoconcert uitvoerde in alle grote zalen van Nederland, samen met het Nederlands Studenten Orkest o.l.v. Roland Kieft. Van het slotconcert in het Concertgebouw werd een live-cd uitgebracht. 
Solo-recitals gaf Verheijden onder andere in de Serie jonge Nederlanders van Het Concertgebouw en de serie Jonge virtuozen van de Beurs van Berlage, in De Vereeniging in Nijmegen, etc.


Hij speelt werk van zijn onlangs uitgekomen derde cd “Trick or Treat” uitgekomen met daarop “kunstjes en snoepjes” uit de hoge hoed van de pianoliteratuur van o.a Schubert , Alkan, Chaminade, Chopin en Doucet.