..
Zaterdag 27 april 2013    blijdorp lidyi button
 
Lidy Blijdorp cello
Tobias Borsboom piano


Op 11-jarige leeftijd werd Lidy Blijdorp toegelaten tot de afdeling jong talent van het Conservatorium in den Haag, waar ze studeerde bij Monique Bartels. Ze vervolgde haar studie bij Michel Strauss aan het Conservatoire National Súperieur in Parijs. In 2011 behaalde ze hier haar masterdiploma met de hoogste onderscheiding: 1ière Prix a l'Unanimité, avec félicitations du jury.

 

Lidy behaalde meerdere prijzen, o.a. bij het Prinses Christina Concours, de Stichting Jong Muziektalent Nederland, de Amsterdamse Cellobiënnale en het Grachtenfestival Conservatoriumconcours. Lidy geeft veel concerten, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Zo opende ze afgelopen februari het Hermitage festival in St-Petersburg met het celloconcert van Dvorak. Lidy's bespeelt een Silvestre cello, haar ter beschikking gesteld door het NMF.

 

Tobias Borsboom (1988, Leidschendam) krijgt zijn eerste pianolessen op de muziekschool in Leidschendam bij Denise Overeem en later Farida Zejnal. Al gauw wint hij diverse jeugdconcoursen. Na een masterclass van pianist Paolo Giacometti, nodigt Giacometti Tobias uit om bij hem te studeren op de Jong-Talent afdeling van het Conservatorium in Utrecht. Tobias studeert bij Paolo Giacometti tot 2007.  Hij volgt masterclasses en verschillende (kamer)muziekcursussen waaronder Feistritz (Oostenrijk), het Orlando Festival en de Holland Music Sessions. Tobias wint in 2006 met het pianotrio met Lidewij Faber en Barbara Boeters het Concertgebouw Entree Kamermuziekconcours. En een jaar later, in 2007, bereikt Tobias de halve finale van het YPF-concours (Young Pianists Foundation) en wint daarbij de prijs voor beste vertolking van Nederlands compositie na 1914. In datzelfde jaar maakt hij een tournee door Amerika en Canada, waar hij optreedt in Los Angeles, San Francisco en Vancouver.

 

In 2011 voltooit Tobias de Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgt daar zijn studie voor de master. Hij wint hij de Grand Dominique (2012, Venlo), een pianoconcours voor studenten die studeren aan conservatoria in België, Nederland en Duitsland en hij is succesvol op onder andere het Storioni Festival Concours (2011) en het Grachtenfestival Conservatorium Concours (2012). Tobias organiseert in juni 2012 in samenwerking met Artmotion 'La Route du Piano', een pianomarathon in Nijmeegse woonkamers. Op dit moment is Tobias Borsboom in zijn tweede jaar van de Masters of Music studie bij Jan Wijn.

Op het programma werken van o.a. Moussorsky en Bach